.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 12:22

Ρεπορτάζ - Rally Tuareg – Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου συμμετέχει!

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή!

 




Στις  8-15 Μαρτίου διεξάγεται το Rally Tuareg, στην Τυνησία και η Πολυτίμη Κυριακοπούλου θα συμμετάσχει! Η συμμετοχή θα γίνει με το Νο 24 τοποθετημένο στην προσωπική της μοτοσυκλέτα μάρκας Husaberg FE450, υποστηριζόμενη από την ολλανδική ομάδα MACAD/RNS. Μιλήσαμε μαζί της προκειμένου να μάθουμε τις λεπτομέρειες για την ξαφνική αυτή συμμετοχή αλλά και την προετοιμασία που χρειάστηκε:

Λίγος χρόνος προετοιμασίας


“Ήταν μια εντελώς ξαφνική πρόσκληση- πρόκληση, από ένα φίλο μου Ελβετό που είχαμε τρέξει μαζί στο Albania Rally πέρσι το καλοκαίρι. Με κάλεσε να τρέξω τον αγώνα αυτό,  με τα χρώματα της ομάδας του, δίνοντάς μου την δυνατότητα να πραγματοποιήσω ένα όνειρο χρόνων. Να συμμετέχω σ έναν  πολυήμερο αγώνα Rally οδηγώντας την μοτοσικλέτα μου στην έρημο της Αφρικής. Ήταν κάτι που το είχα σκεφτεί πολλές φορές, αλλά ήταν για μένα μακρινό όνειρο. Έπρεπε να πάρω μια δύσκολη απόφαση σε δύσκολους καιρούς, αλλά δεν μπόρεσα να αφήσω μια τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη...
Αφού λοιπόν το αποφάσισα έπρεπε και να το οργανώσω… Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει οδηγός – αναβάτης από την χώρα μας κι έτσι είχα να σκεφτώ για πολλά πράγματα... Είχα όμως κοντά μου ανθρώπους που με στήριξαν και με στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια μου.
Ενάμιση μήνα είχα για προετοιμασία δική μου και της μοτοσυκλέτας μου, διάστημα εξαιρετικά μικρό για έναν τέτοιο αγώνα. Βάζοντας τις σκέψεις μου σε τάξη σιγά - σιγά  βρεθήκαν λύσεις για όλα. Γυμναστική, ποδήλατο, προπόνηση στην άμμο του Καιάφα και του Σχοινιά, αλλά και αλλαγές στην μοτοσυκλέτα μου με έξτρα ντεπόζιτο βενζίνης, συντήρηση , επισκευή της μηχανής καθώς και ανταλλακτικά, δεύτερα όργανα πλοήγησης, gps, χάρτες, πυξίδα. Κι αφού ετοιμάστηκαν  όλα, έπρεπε να βρω ένα  κουτί που να χωράει την μοτοσυκλέτα μου και τους δεύτερους τροχούς, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει για Μιλάνο απ όπου και θα την παραλάβει η ιταλική ομάδα για να την μεταφέρει στην Τυνησία."

Νέα δεδομένα και ευχαριστίες

"Πολλές σκέψεις και αγωνίες με καινούργια δεδομένα, μόνη από την Ελλάδα και η πρώτη ελληνική συμμετοχή όπως με ενημέρωσε ο γερμανός διοργανωτής, ένας αγώνας στο εξωτερικό, σε μια χώρα μακριά από την Ελλάδα...
Όλα είναι έτοιμα, η μοτοσυκλέτα μου είναι στον δρόμο κι εγώ αναχωρώ σε 2 μέρες (σ.σ. βρίσκεται ήδη εκεί από την Τρίτη) με στόχο να χαρώ και να απολαύσω την διαδρομή και τις εικόνες,  να ζήσω την εμπειρία, να κάνω μια καλή εμφάνιση ολοκληρώνοντας τον αγώνα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν με την υπόσχεση να δικαιώσω τις προσδοκίες τους.
Πρώτα τον  Guillaume Martens και την ομάδα του.
 Την Tasoulis  Extra Products που μου πρόσφεραν την δυνατότητα να συμμετέχω με τη δική μου μοτοσυκλέτα στον αγώνα.
Τον Παύλο Κασίμη (kassimis racing) που με φροντίδα και επιμέλεια ασχολήθηκε με την μοτοσυκλέτα μου κ την προετοίμασε για τον αγώνα.
Τον Αντώνη και τον Γιώργο (K-shock) που έκαναν service στις αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας μου.
Τον Γιώργο Φερμέλη (Tyreshop) που σε συνεργασία με την  Michelin μου πρόσφεραν ελαστικά και μους για να μπορέσω να τρέξω στον αγώνα.
Την Μαρία και τον Μελέτη (ΜΑΚΑΝ) που μου στάθηκαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του.
Χωρίς βέβαια την υποστήριξη της οικογένειας μου, ο αγώνας στην Τυνησία θα είχε παραμείνει ένα απραγματοποίητο όνειρο."

Τα πρώτα νέα από την Τυνησία


Ο Guillaume Martens, στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέβασε ήδη φωτογραφικό υλικό αλλά και πληροφορίες από την πρώτη μέρα των δοκιμών που έκανε η ομάδα και συγκεκριμένα η Τίμη, οδηγώντας στους αμμόλοφους της Τυνησίας.
“Σήμερα είχαμε μία πολύ καλή μέρα για προπόνηση στους αμμόλοφους κοντά στην Douz με την Πολυτίμη να τα πηγαίνει πολύ καλά στην πρώτη της μέρας στην, κάποιες φορές, πολύ μαλακή άμμο στους αμμόλοφους της Τυνησίας. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα τα πάει στον αγώνα. Αύριο θα έχουμε άλλη μία μέρα προπόνησης, θα πάμε στο Gsar Ghilane και πίσω, περίπου 200km προπόνησης σε αμμόλοφους και πίστες. Αυτό θα της δώσει μία καλή αίσθηση από το πώς θα είναι ο αγώνας.

Μιλώντας για την προσωπική μου αίσθηση από την σημερινή προπόνηση, είμαι προβληματισμένος για τις ημέρες που έρχονται. Εύχομαι το δεξί μου χέρι να είναι εντάξει για τον αγώνα, αλλά τώρα μπορώ να οδηγήσω δίχως πόνο. Η οδήγηση στους αμμόλοφους πηγαίνει αρκετά καλά και σε μεγάλες ταχύτητες, (151km/h) αισθάνομαι πολύ καλά. Τώρα πρέπει να παραμείνω ήρεμος και να οδηγήσω στο 80-90% της μέγιστης ταχύτητας στον αγώνα. Στο τέλος της ημέρας, και οι δύο είχαμε προβλήματα με τον συμπλέκτη, η Τίμη ήταν λίγο νευρική αλλά αφού συμπληρώσαμε λάδι στο ρεζερβουάρ της τρόμπας λαδιού, όλα ήταν καλά και η Τίμη ηρέμησε ξανά.

Ακολουθήστε τον αγώνα στο:
http://rally.macad.ch/

ή στην σελίδα της ομάδας στο facebook:
https://www.facebook.com/guillaume.martens.9

ή στο twitter: @macadrally (twitter)

ή μείνετε συντονισμένοι στο bikeit.gr όπου θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από την πορεία της Τίμης!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 12:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon