.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 11:11

Ρεπορτάζ – Ride It Adventure Training Level II

Προετοιμασία για το 3!

 




H εκπαιδευτική χρονιά για τα Adventure Training ξεκίνησε με το Level II, εν όψει προετοιμασίας για το διήμερο Level III που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Φεβρουαρίου.

Προπόνηση στην πίστα

Αναβάτες που δοκίμαζαν για πρώτη φορά τις δυνατότητες τους στο Level II, αλλά και άλλοι που ήρθαν για προπόνηση και προετοιμασία, βρέθηκαν στον ειδικά προετοιμασμένο χώρο της σχολής Ride It, στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Η πίστα που δημιουργήθηκε εκεί έδωσε την δυνατότητα στους αναβάτες να ανεβάσουν σημαντικά τον πήχη τους, να εκπαιδευτούν σε συγκεκριμένες ασκήσεις και να αποβάλλουν τους φόβους τους.
Μετά από ασκήσεις “εδάφους” στους κώνους, σε ανηφόρες, κατηφόρες και σαμάρια, οι αναβάτες διδάχθηκαν τρόπους για να διευκολύνουν την κίνηση της μοτοσυκλέτας με στόχο την ευκολότερη και ασφαλή οδήγηση.
Μετά το φαγητό, η παρέα συνέχισε την πορεία της στα βουνά της Λαυρεωτικής με κατάληξη στο Πυργάκι Αναβύσσου, όπου έγινε πρακτική εξάσκηση σε όλα τα παραπάνω. Οδήγησαν εκτός δρόμου τις μεγάλες μοτοσυκλέτες, μπήκαν σε διαδρομή της πίστας Motocross και απέκτησαν καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας σε κάθε σημείο.
Από κει και πέρα, η εκτός δρόμου διαδρομή και ένα δύσβατο για on/off μοτοσυκλέτες μονοπάτι, ήρθε να τους δείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν διδαχθείς σωστά τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σου.

Ραντεβού στο Adventure Training Level III!
Λεπτομέρειες – συμμετοχές: www.rideit.gr

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 12:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon