.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 14:01

Honda – Ο απόλυτος κυρίαρχος στις πωλήσεις μοτοσυκλετών παγκόσμια

Τα μεγέθη των πωλήσεων ζαλίζουν για τον κολοσσό της μοτοσυκλέτας παγκοσμίως, που έχει την κορυφή των πωλήσεων του segment εδώ και 50 χρόνια.

Εξετάζοντας τα παγκόσμια δεδομένα πωλήσεων μοτοσυκλετών για το 2023, τα δεδομένα είναι λίγο-πολύ αναμένομενα, όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει το ίδιο το μέγεθος αυτών. Για το 2023, οι πωλήσεις δικύκλων ανήλθαν στα 62,5 εκατομμύρια παγκοσμίως, σημειώνοντας άνοδο 2,6% σε σχέση με πέρσι.

Η Honda, λοιπόν, με την οποία κάνουμε την αρχή του άρθρου μας, είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία που εμπλέκεται στις μοτοσυκλέτες και στα δίκυκλα -σημειώνοντας, για το 2023, 18,4 εκατομμύρια πωλήσεις -αυξημένες κατά 4,3% σε σχέση με το 2022.

Το μέγεθος των πωλήσεων της Honda σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται αντιληπτό, αν δει κανείς τις επιδόσεις της δεύτερης κατά σειρά εταιρείας, της ινδικής Hero, η οποία κατέγραψε 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις – με μία αύξηση κατά 5,4% από το 2022- αλλά το έκανε κατά κύριο λόγο εντός της εγώριας αγοράς της Ινδίας. Στην 3η θέση της ανάλογης λίστας, κατατάχθηκε η Yamaha, που σημείωσε 4,6 εκατ. Πωλήσεις, με οριακή άνοδο στο +0,9%.

Προβληματικές είναι οι επιδόσεις της κατηγορίας των ηλεκτρικών, με την περσινή 3η στις παγκόσμιες πωλήσεις, Yadea, να σημειώνει πτώση -49,7%, σε μια γενικευμένη κρίση της αγοράς ηλεκτροκίνητων δικύκλων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 14:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon