.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 11:19

Κινεζικές μοτοσυκλέτες – Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές μέσα σε ένα χρόνο σπάζοντας ρεκόρ

Βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή για την βιομηχανία της μοτοσυκλέτας και αυτό γίνεται σαφές, μήνα με το μήνα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των κινεζικών ειδικών μέσων ενημέρωσης, η Σινική βιομηχανία μοτοσυκλέτας ζει στιγμές παγκόσμιας δόξας, πετυχαίνοντας ασύλληπτο αριθμό εξαγωγών και σπάζοντας ρεκόρ. Τα δεδομένα προέρχονται από το Επιμελητήριο Εμπορίου Μοτοσυκλετών της Κίνας και αξίζει να τα δούμε σε μία πιο αναλυτική ματιά.

Για τον Ιανουάριο του 2024, η κινεζική μοτοβιομηχανία πραγματοποίησε 871.100 εξαγωγές μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο, μία αύξηση κατά 16,13% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά και σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 95,3%! Μάλιστα, ο αριθμός εξαγωγών του Ιανουαρίου 2024 είναι μεγαλύτερος, από αυτές κάθε άλλου μήνα του 2023. Η αξία των εξαχθέντων μοτοσυκλετών φτάνει τα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 70,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023.

Ως είναι αναμενόμενο, τέτοιες επιδόσεις στις εξαγωγές πάνε χέρι με χέρι με ανάλογες επιδόσεις στην παραγωγή και πράγματι, κατά τον Ιανουάριο του 2024 η κινεζική βιομηχανία γέννησε 1,29 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες, αρθμός αυξημένος κατά 66,58 σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 11:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon