.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 12:08

Ρεπορτάζ – “Τα Μηχανάκια”

 

 

Περήφανοι ιδιοκτήτες, περήφανα μηχανάκια!

 

 



Του Μάνου Κιλημάντζου

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έγιναν στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, τα Μοτοκαλλιστεία που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας. Την εκδήλωση την ονόμασαν « ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ » και αφορούσε παλιά μηχανάκια έως 200 κ.ε.

Ο κόσμος πολύς!


Οι οργανωτές να τρέχουν με τα χαρτιά στα χέρια για να βαθμολογήσουν!
Οι ιδιοκτήτες περήφανοι και αγχωμένοι να προσπαθούν να βάλουν μπρος τους γέροντες (απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής να είναι σε λειτουργική κατάσταση, πράγμα όχι πάντα εύκολο..)!
Η αγάπη για αυτά τα “πλάσματα” ήταν ο πρωταγωνιστής στην εκδήλωση. Οι επισκέπτες πολλοί!  Άλλοι περαστικοί και περίεργοι, μερικοί να ρωτάνε λεπτομέρειες και …. ορισμένοι (δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί) να ξεχωρίζουν από …εκείνο το βλέμμα.
Νοσταλγία; Περηφάνια; Αναμνήσεις; Όλα μαζί; Αν κρίνω από μένα , μάλλον το «όλα μαζί» είναι!

Όλα τα παλιά μαζί

Οι Λαμπρέττες (είχε ο θείος μία και φάνταζε θεός!), τα Σολεξάκια της νεότητάς μου, οι Φλορέττες που με έμαθαν να καβαλάω μοτοσυκλέτα, τα Ανατολικογερμανικά (είχε τέτοιο ο πατέρας), τα “εντουράκια” της εποχής που τότε φαίνονταν εντελώς απρόσιτα, τα “ρεϊσόνια” της εποχής (ακόμη πιο απρόσιτα), τα αυτοματάκια που κουβάλαγαν και το… “κορίτσι” μέχρι την γωνιά του σπιτιού της μην μας πάρει χαμπάρι ο πατέρας της, οι “μπόμποι”, τα “σπάνια” που χαζεύαμε σε περιοδικά η αφίσες… όλα ήταν εκεί!
Και γύρω τους πολλά άσπρα μαλλιά να στεφανώνουν λαμπερά και ονειροπόλα μάτια!
Πολλοί ήταν αυτοί που ξανάγιναν 15ρηδες σήμερα!
Κι εγώ μαζί τους!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 12:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεπορτάζ – Athens Supercross 2012 Ρεπορτάζ – Varadero Club Barbeque »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon