.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 09:27

Τέλη κυκλοφορίας – Αλλάζουν του χρόνου; Τα σενάρια και ένα δικό μας σχόλιο

Του χρόνου, τα τέλη κυκλοφορίας ίσως αλλάξουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Για να μην... ξεχαστείτε, αξίζει να αναφέρουμε ακόμη μία φορά, ότι τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2024, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ανάλογη πλατφόρμα του Υπουργείου, έτοιμα για εκτύπωση και πληρωμή αναλόγως. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο εδώ και πολλά έτη, πέφτει στο τραπέζι της συζήτησης η αλλαγή των τελών κυκλοφορίας για την επόμενη χρονιά, κάτι το οποίο πάντα (προς το παρόν) πέφτει στο κενό. Για το 2024, τι θα γίνει;

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, πιθανόν δε και προς τα επάνω. Στις δηλώσεις του «στρίμωξε» και τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ως ακολούθως: «Δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα πρέπει να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα κάνουμε μια συζήτηση. Τώρα όλο και περισσότερο έχουμε τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα πρέπει να το δούμε ακριβώς και να το εξετάσουμε, δεν λέω ότι πρέπει να αυξηθούν. Σε κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι φθηνά και σε κάποιες ακριβά. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή την στιγμή, δεν έχει γίνει αυτή η κουβέντα». Και... δυο αυγά Τουρκίας, θα σχολίασουμε εμείς, πάνω στις πλήρως συγκεχυμένες δηλώσεις του υπουργού για το θέμα, που ουσιαστικά δεν απαντάνε σε τίποτα.

Συνεπώς, τι θα γίνει; Θα αυξηθούν τα τέλη, θα μειωθούν; Δεν γνωρίζουμε. Θα μάθουμε μόνο όταν εκδοθούν τα ειδοποιητήρια για το 2025, αφού είναι βέβαιο ότι η σεναριολογία θα δίνει και θα παίρνει μέχρι την τελευταία στιγμή. Και με τις μοτοσυκλέτες, τι γίνεται; Θα συνεχίσουν να πληρώνουν με το απαρχαιωμένο σύστημα με τα κυβικά, ή θα συμπεριληφθούν και αυτές στα προνομιακά τέλη για τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας; Διότι, με τις προδιαγραφές Euro 5, πλέον, οι νέες μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο καθαρές από ότι στο παρελθόν. Δείτε ένα άρθρο που είχαμε γράψει πριν κάποιο καιρό, επί του θέματος, ένα άρθρο που δείχνει ότι τα best sellers της αγοράς, θα μπορούσαν να πληρώνουν ΟΛΑ, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας -αν το σύστημα άλλαζε υπέρ της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Και πείτε μας τι πιστεύετε ότι θα γίνει...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 09:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon