.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 13:20

Νέα ραντάρ στις μοτοσυκλέτες θα «προλαμβάνουν 1 στα 7 ατυχήματα»

Η Bosch έχει νέα βέλη στην φαρέτρα της και θέλει να ωθήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα μοτοσυκλετών περαιτέρω προς τα εμπρός, ενοποιώντας τα ραντάρ με τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς, ότι τα ηλεκτρονικά στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες έχουν ξεκινήσει μία «νέα εποχή», με δυνατότητες αύξησης της ασφάλειας του αναβάτη σε επίπεδα που ποτέ μέχρι τώρα, δεν ήταν δυνατά. Η Bosch, η γνωστή εταιρεία-κολοσσός στον τομέα, θέλει να πάει το παιχνίδι ακόμα πιο μπροστά, παρουσιάζοντας νέα προϊόντα και τεχνολογίες στην EICMA 2023.

Εν αρχή, η Bosch θα αποκαλύψει ένα νέο σύστημα ραντάρ, με αυξημένη εμβέλεια στα 260 μέτρα (αντί 210 μέτρων του απερχόμενου συστήματος), ενώ θα έχει και ένα οριζόντιο εύρος 15 μοιρών, για καλύτερο εντοπισμό αντικειμένων. Το νέο σύστημα ραντάρ, θα συνεργάζεται με τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης των σύγχρονων μοτοσυκλετών για την αποφυγή ατυχήματος και, αν και δεν αναφέρεται «ρητά» σε πρώτο επίπεδο, αυτό ίσως σημαίνει πραγματοποίηση αυτόματου φρεναρίσματος ή επέμβαση στην ισχύ της μοτοσυκλέτας. Η Bosch είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη για την απόδοση του νέου της συστήματος, αναφέροντας ότι μπορεί να «προλάβει το 1 στα 7 ατυχήματα» με εμπλοκή μοτοσυκλέτας.

Η γερμανική εταιρεία, όμως, δεν θα μείνει εκεί, αφού παράλληλα με το νέο ραντάρ της, θα παρουσιάσει και την νέα γενιά του συστήματος MSC – Motorcycle Stability Control, με ακόμα πιο έντονο προσανατολισμό στην χρήση σε μικρότερες μοτοσυκλέτες, που συχνά υστερούν συτα βοηθήματα ασφαλείας σε σχέση με τις μεγαλύτερες. Η Bosch μας λέει ότι τα συστήματα MSC μπορούν «να μετριάσουν το 5% όλων των ατυχημάτων μοτοσυκλετών που έχουν και τραυματισμό, σε όλη την Γερμανία, αν όλες οι μοτοσυκλέτες ήταν εξοπλισμένες με αυτά».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 13:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon