.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 14:24

Γαλλία - Γιατί ανεβάζουν ξανά τα όρια ταχύτητας σε επαρχίες της;

Δεν είναι η μόνη φορά που η μείωση των ορίων ταχύτητας αμφισβητείται, ως μέτρο ασφαλείας και τελικά αναιρείται.

Μετά από 3 χρόνια, στην περιοχή Doubs της Ανατολικής Γαλλίας, τα όρια ταχύτητας στο επαρχιακό δίκτυο αυξάνονται ξανά, στα 90 χιλιόμετρα την ώρα, από τα 80. Το τελευταίο όριο, είχε εφαρμοστεί από το 2018, ωστόσο μετά από 3 χρόνια αποφασίστηκε η επιστροφή στο όριο των 90 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επαρχίας του Doubs, η επιστροφή στο παλιό όριο ταχύτητας των 90 χλμ/ώρα, δεν έγινε για λόγους που σχετίζονται άμεσα με την οδική ασφάλεια, όσο για την βελτίωση της κυκλοφοριακής πραγματικότητας της επαρχίας, ώστε να «κάνουν την κυκλοφορία πιο ρευστή και η απόφαση να λειτουργήσει ως αφορμή κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας».

Δεν είναι η πρώτη φορά, που τα ολοένα και μικρότερα όρια ταχύτητας σε διάφορα σημεία του κόσμου, απασχολούν την ειδησεογραφία, καθώς η… γκρίνια για το θέμα συνεχίζεται και σε άλλα μέρη. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, που γίνεται λόγος για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ορίων ταχύτητας για περιβαλλοντικούς λόγους, οι οδηγοί αντιδρούν στην αύξηση της διάρκειας των διαδρομών, ενώ και εμείς θα λέγαμε ότι η μείωση των ορίων ταχύτητας αυτή καθεαυτή, δεν μπορεί να είναι «πανάκεια» για την επίλυση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 14:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon