.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 10:34

  Τα φιλόδοξα σχέδια της Royal Enfield για τη μικρή και μεσαία κατηγορία

Η αγορά της Ινδίας πουλάει το μήνα όσες μοτοσυκλέτες πουλιούνται στην Ευρώπη το χρόνο, δηλώνει ο επικεφαλής Ευρώπης της Royal Enfield, Arun Gopal. Και γι’ αυτό η εταιρεία ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για την τεράστια αγορά της Ινδίας και μετά για τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Πάντως από τις δηλώσεις των στελεχών της Royal Enfield, όλα δείχνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε οργασμό δημιουργίας νέων κινητήρων αλλά και μοντέλων. 
Το αφεντικό της Royal Enfield έχει αποκαλύψει τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής μέσα σε ένα χρόνο με επικέντρωση στα μοντέλα από 250cc μέχρι 750cc. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία γιόρτασε τον καλύτερο μήνα πωλήσεων στην ιστορία της με 82.000 πουλημένες μοτοσυκλέτες. Και σαν μην έφτανε αυτό, τα Meteor 350, Classic 350 and Interceptor 650, είναι μέσα στις 10 καλύτερες πωλήσεις της Μ. Βρετανίας. Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων στην Ευρώπη, Arun Gopal δηλώνει: «Η μεσαία κατηγορία είναι ένα ωραίο σημείο της αγοράς. Ταιριάζει περισσότερο σε αυτόν η γκάμα μας και σε περισσότερους πελάτες. Μπορεί να μην έχουμε μοτοσυκλέτες για όλους, αλλά παραμένουμε πιστοί στις ρίζες μας φτιάχνοντας απλές και παλιάς σχολής, όμορφες  μοτοσυκλέτες που είναι απολαυστικές στην οδήγηση». 
motorcycling-needs.jpg
Η Royal Enfield αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή της τρεις αερόψυκτους κινητήρες. Αυτόν με τα 349cc που κινεί τα Hunter, Meteor και Classic. Έναν 411cc που κινεί τα Himalayan και Scram και έναν 648cc για το Continental GT και το Interceptor. Τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί μέσω κατασκοπευτικών φωτογραφιών αναβαθμισμένοι δικύλινδροι 650cc και ο καινούριος μονοκύλινδρος των 450cc για off-road υγρόψυκτος και με μπροστινό τροχό 21 ιντσών. «Τα μοντέλα θα αυξηθούν», δηλώνει ο Gopal, «Είναι δύσκολο να δώσω στοιχεία τώρα, αλλά υπάρχουν νέες πλατφόρμες και νέες παραλλαγές που θα έρθουν. Θα επεκτείνουμε τις υπάρχουσες πλατφόρμες νωρίτερα. Μπορώ να πω ότι σε 12 μήνες θα είμαστε σε μία πολύ διαφορετική κατάσταση. και θα πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε μοτοσυκλέτα που εξελίσσουμε πρέπει πρώτα να κάνει αίσθηση στην εσωτερική μας αγορά προτού γίνει παγκόσμιο προϊόν. Δεν θα φτιάχναμε κάτι που δεν θα είχε νόημα πρώτα απ’ όλους για μας, εδώ στην Ινδία. Εδώ είναι η μεγαλύτερη βάση των πελατών μας και η Ινδία σήμερα είναι η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας στον κόσμο.  Οι πωλήσεις έχουν φτάσει τις 18 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες ετησίως. Η συνολική αγορά της Ευρώπης φτάνει μόλις το 1,5 εκατομμύριο. Η Ινδία πουλάει το μήνα ότι πουλάει η Ευρώπη τον χρόνο. Πρέπει κάθε μας μοτοσυκλέτα να κάνει πρώτα αίσθηση στην Ινδία. 
timeless-classic.jpg
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας δήλωσε: «Εϊμαστε πολλοί φιλόδοξοι και έχουμε πολλά σχέδια για το μέλλον. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Δουλεύουμε πάνω σε μερικούς νέους κινητήρες και πολλά νέα μοντέλα ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες. Έχουμε διαφοροποιήσει τη γραμμή παραγωγής μας, εχουμε επεκτείνει την γκάμα μας και δίνουμε ευκαιρίες σε περισσότερο κόσμο. Όλα αυτά θα κάνουν τις μοτοσυκλέτες μας προσιτές και διασκεδαστικές, γιατί αυτό θα έπρεπε να είναι η μοτοσυκλέτα». Πάνω σε αυτό ο Gopal σμυπλήρωσε: «Η Royal Enfield έχει όλα όσα θέλεις και τίποτα από αυτά που δεν θέλεις. Δεν θέλουμε να φορτώσουμε απλά συστήματα πάνω στις μοτοσυκλέτες μας γιατί αυτά μπερδεύουν τους καταναλωτές.
Με μια τόσο μεγάλη αγορά μέσα στο σπίτι της, η Royal Enfield δείχνει ότι στο μέλλον μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. 
Πηγή: MCN
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 11:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon