.
Κατηγορία Ταξινομήσεις
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 12:32

Ταξινομήσεις off road 2020 - 2021 - Ανάλυση αγοράς

Στην πρόσφατη παρουσίαση νέων μοντέλων off road του KTM Group (ΚΤΜ / Husqvarna / Gas Gas) εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας K-Motors South East Europe, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε σχετικά με τις πωλήσεις των ''ειδικών'' αυτών μοτοσυκλετών.

Μάθαμε για τις πωλήσεις του 2021, που παρά το ότι η εμπορικότερη περίοδος για τα χωμάτινα μόλις ξεκινά, τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, για να κορυφωθεί προς το τέλος της χρονιάς, πάει εξαιρετικά καλά, σε επίπεδα 2010, ενώ όπως θα δείτε παρακάτω, αναμένεται να τα ξεπεράσει κατά πολύ.

Όλες οι εταιρίες είχαν άνοδο, αφού με τις απαγορεύσεις και τα lockdown που επιβλήθηκαν, ήταν πιο εύκολο για τους αναβάτες να κάνουν enduro ή motocross, παρά να χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα για πίστα ή δρόμο.

Έτσι, στην περίπτωση του KTM Group, βλέπουμε ότι το 2020 με την κρίση του Covid19, παρά το ότι η αγορά κινήθηκε συγκρατημένα, οι 48 διαθέσιμες μοτοσυκλέτες της KTM είχαν πουληθεί έως τον Οκτώβριο, με την Husqvarna να έχει διαθεσιμότητα έκτοτε και να παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του +600% πουλώντας άλλες τόσες μοτοσυκλέτεας ανάμεσα στον Ιανουάριο και Μάρτιο του 2021, και την Gas Gas να εντάσσεται στην εταιρία προσθέτοντας και αυτή μοτοσυκλέτες στην αγορά, με μία αύξηση κατά 30 μονάδες στην εταιρία.

KTM_GROUP_2020-2021-web.jpgΜιλάμε για μοντέλα του 2021, μιας και από τον Μάιο του 2021 ξεκίνησαν να καταφθάνουν τα πρώτα 2022 μοντέλα στην Ελλάδα, που όπως θα δείτε παρακάτω στα γραφήματα, έχουν προστεθεί και αυτά στις πωλήσεις του έτους ανά εταιρία. Έκτοτε, προστέθηκαν και άλλες πωλήσεις με τα μοντέλα του 2022, με αποτέλεσμα έως τον Σεπτέμβριο του 2021, η KTM να έχει πουλήσει 79 μοτοσυκλέτες, η Husqvarna 71 και η Gas Gas 33, διαμορφώνοντας τα ποσοστά στην αγορά σε 61% για το group.

Ταξινομήσεις_off_road_8-2021-web.jpgΗ συνολική αύξηση των πωλήσεων έφερε αλλαγές στα μερίδια αγοράς των εταιριών, με την Beta να κατέχει το 29% (περίπου 70 μοτοσυκλέτες), η Sherco το 5%, η Honda και η Fantic Motor από 2%, η TM Racing το 1%.

Να σημειωθεί πως οι αλλαγές που έγιναν στις πωλήσεις, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιστροφή της Gas Gas, την αύξηση της Sherco, την μείωση της Yamaha λόγω μη ταξινομήσεων, και σε αυτό, πρέπει να επισημάνουμε και την παραμονή της KTM στις ταξινομήσεις του 2020, παρά το ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, δεν είχε διαθέσιμες μοτοσυκλέτες! Τα νούμερα δείχνουν πως η K-Motors, παρότι απομένουν τρεις μήνες για να κλείσει το 2021, θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων, φτάνοντας τις 276 μοτοσυκλέτες στο σύνολο - αν φυσικά δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή και διαθεσιμότητα!Τιμολογήσεις_Off_Road_τριετίας_KTM_Group-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 13:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon