.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 15:50

Ρεπορτάζ - Motoaction: Gio Sala enduro riding school

Κείμενο, φωτογραφίες: Νίκος Ζουρνατζής

Πριν πολλά χρόνια συζήτησα για πρώτη φορά την διοργάνωση ενός σχολείου οδήγησης enduro στην Ελλάδα με τον Giovanni Sala. Η απάντηση του ήταν άμεσα θετική, όπως άλλωστε είναι και ο ίδιος, ένας υπερθετικός άνθρωπος που απλόχερα χαρίζει ενέργεια και γνώσεις στους ανθρώπους και φυσικά στους πραγματικούς φίλους της οδήγησης και του enduro.

Ως ενεργός εργοστασιακός οδηγός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro αλλά και στο Dakar για την ΚΤΜ τον καιρό εκείνο (και ήδη πολυπρωταθλητής), με πολλές άλλες υποχρεώσεις και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που δεν του άφηναν περιθώριο κενής ημερομηνίας, αποφασίσαμε να το αναβάλουμε επ´ αόριστον.

Η υπόσχεση όμως υπήρχε, η μεταξύ μας φιλία και επικοινωνία μεγάλωνε, ταυτόχρονα και τα σχέδια για το κοινό μας πάθος το enduro, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο κάνοντας γεγονός την πρώτη διοργάνωση στην χώρα μας, παρά τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία.

Έτσι λοιπόν, με σύμμαχο τον καιρό, βρεθήκαμε όλοι μαζί με τους αναβάτες σε μια περιοχή κατάλληλη για την διοργάνωση του μαθήματος ξεκινώντας με όρεξη την πρώτη μέρα.

Η θεωρία άρχισε κατόπιν της γνωριμίας μεταξύ μας. Η εφαρμογή της έκανε τους αναβάτες μας να ξεπεράσουν τις δυνατότητες τους, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις του Gio.

Ιδρώτας, προσπάθεια, πολύ δουλειά και καλή θέληση είναι το μυστικό για να απολαύσει ο αναβάτης την οδήγηση και φυσικά την εξέλιξη του.

Η δεύτερη μέρα έφερε νέους αναβάτες που έλαβαν με την σειρά τους τις αντίστοιχες οδηγίες.

Όταν έχεις πάθος για το σπορ που έχεις διαλέξει, τότε όλα είναι εφικτά, αρκεί να το θέλεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το "No stress", που λέει και ο Gio, δημιουργούν τις καταστάσεις που θέλει ο καθένας μας.

Η αρχή έγινε. Απολαύσαμε όλοι ένα εποικοδομητικό Σαββατοκύριακο, όπου περάσαμε όμορφα και τώρα έχουμε όλον τον καιρό μπροστά μας να εφαρμόσουμε την τεχνική οδήγησης που διδαχθήκαμε.

Θα ακολουθήσουν νέες ημερομηνίες στην συνέχεια έτσι ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν περισσότεροι φίλοι και ταυτόχρονα να δούμε την εξέλιξη των σημερινών αναβατών.

Ευχόμαστε καλή enduroσεζόν.

Σας ευχαριστούμε!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 16:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon