.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 09:29

Dragster στο Αγρίνιο: Συνελήφθη ο διοικητής της αεροπορικής μονάδας!

Πίσω από την ακύρωση του αγώνα Dragster στο Αγρίνιο, που ήταν να διεξαχθεί στις 3-5 Σεπτεμβρίου 2021 βρίσκονται απίστευτες ιστορίες, οι οποίες μία-μία φαίνεται να βρίσκουν τον δρόμο τους προς τη δημοσιότητα.

Για πρωτοφανές περιστατικό στα τοπικά χρονικά κάνουν λόγο πληροφορίες του agrinionews.gr. Oι αστυνομικές αρχές του Αγρινίου προέβησαν στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του διοικητή της μονάδας της αεροπορίας (Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου) για απείθεια!

Η εξέλιξη σημειώθηκε ως συνέχεια συμβάντος στις εγκαταστάσεις του Αεροπορικού Αποσπάσματος όπου οι αστυνομικές αρχές μετέβησαν για να ελέγξουν αν εφαρμόζεται η απόφαση για μη διεξαγωγή των αγώνων dragster στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Οι αγώνες του κυπέλλου Dragster ΑΣΗ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στο Αγρίνιο ωστόσο στο «παρα πέντε» αναβλήθηκαν λόγω ανάκλησης της άδειας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στην αστυνομία ωστόσο υπήρξαν καταγγελίες πως εντός του χώρου βρίσκονται δεκάδες άτομα και οχήματα και πως διεξάγονταν αγώνες.

Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν για να ελέγξουν τη βασιμότητα των καταγγελιών. Για 40 περίπου λεπτά δεν τους επιτρέπονταν η δυνατότητα εισόδου στο χώρο του Στρατιωτικού Αεροδρομίου με τις αεροπορικές αρχές να επικαλούνται διαδικαστικούς λόγους, όπως την υποχρέωση έκδοσης σχετικής άδειας από τη 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου όπου υπάγεται ο μονάδα του Αγρινίου .

Ο έλεγχος λοιπόν της βασιμότητας ή μη των καταγγελιών για τους αγώνες δεν κατέστη εφικτός να γίνει καθώς η είσοδος δεν επιτράπηκε στους αστυνομικούς. Ο διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος δεν ήταν παρών αλλά ακολούθως μετέβη οικειοθελώς στο αστυνομικό Τμήμα.

Εκεί συνελήφθη καθώς σε βάρος του οι αστυνομικοί του Τμήματος Αγρινίου σχημάτισαν δικογραφία για απείθεια. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον αρμόδιο Στρατιωτικό Εισαγγελέα Ιωαννίνων ενώ ο διοικητής αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτή είναι μόνο μία από τις "ιδιαίτερες" ιστορίες που βρίσκονται πίσω από την ακύρωση του αγώνα, ενώ θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί η καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου των Διακάκη Εμμανουήλ και Διακάκη Νικηφόρου για το δυστύχημα που είχε γίνει το 2014 στο Ελληνικό, όπου είχε χάσει τη ζωή του ο άτυχος αναβάτης Νίκος Μπερδές, η διαγραφή των καταδικασθέντων από την ΑΜΟΤΟΕ, η υπόσχεση της τελευταίας να ανακοινώσει άμεσα αντικαταστάτες τους λίγο πριν τον αγώνα (κάτι που δεν έγινε, τουλάχιστον δημόσια), και τελικά μια καταγγελία (εδώ κρύβεται ίσως η πιο σημαντική ιστορία) που οδήγησε στην ακύρωση του αγώνα. Και μην ξεχνάμε τον 2ο θάνατο αθλητή του Dragster, του οδηγού αυτοκινήτου Γεράσιμου Φιλιππάτου, τον Μάιο, στην πίστα του Αγρινίου, συμβάν που είχε οδηγήσει και εκεί στην ακύρωση του αγώνα.

Πηγή: Agrinionews.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 09:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon