.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 09:57

Ρεπορτάζ - 23η Πανελλήνια συνάντηση BMW Riders Club - Στο Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε η 23η Πανελλήνια συγκέντρωση της Ελληνικής Λέσχης Μοτοσικλετιστών BMW - BMW Riders Club. Το επίσημο club της BMW Motorrad στην Ελλάδα πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά μία εκπληκτική συνάντηση σε χώρο που ταιριάζει στους μοτοσυκλετιστές BMW, στο Ναύπλιο. Εκεί, μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις, ήταν και η παρουσίαση του νέου σήματος, στο οποίο βρίσκεται πλέον επίσημα και αυτό της BMW Motorrad.

Το σαββατουκύριακο 12-13 Ιουνίου, αναβάτες απ' όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Ναύπλιο για να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή της μοτοσυκλέτας, να ανταλλάξουν απόψεις, να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που είχε επιλέξει η λέσχη, και το βασικότερο, να βρεθούν ξανά μαζί, έπειτα από τόσο καιρό καραντίνας. Μοτοσυκλέτες από όλη την γκάμα της BMW βρίσκονταν παραταγμένες τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και εσωτερικά, νέα μοντέλα σε νέους χρωματισμούς, αλλά και εξοπλισμός αναβάτη και μοτοσυκλέτας, ώστε να μπορούν οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν σχετικά.

Η εκδήλωση στην οποία είχε βάλει σημαντικά την πινελιά της η BMW Motorrad Hellas, είχε μία ξεχωριστή παρουσίαση: Της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Hyperion, της πρώτης ηλεκτρικής - αγωνιστικής - ελληνικής μοτοσυκλέτας, κατασκευασμένη από την ομαδα REM του πανεπιστημίου των Σερρών, για τον διαγωνισμό Moto Student! Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε επίσημα το Σάββατο, πρώτη μέρα της εκδήλωσης, με τους φοιτητές να βρίσκονται εκεί και να την παρουσιάζουν, παρότι δεν βρισκόταν σε τελική μορφή. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα άλλωστε, θα είναι έτοιμη με το battery pack και τα πολυεστερικά fering, προκειμένου να ξεκινήσει τις δοκιμές στην πίστα των Σερρών. Να σημειώσουμε ότι η BMW Motorrad είναι χορηγός τίτλου στην συγκεκριμένη προσπάθεια και συμβάλει στο έργο των φοιτητών προκειμένου να δούμε και από την χώρα μας μία αξιόλογη προσπάθεια στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Aragon στην Ισπανία.

Λόγω της βροχής και του άστατου καιρού, το πρόγραμμα άλλαξε και από εξωτερικές¨", οι παρουσιάσεις έγιναν "εσωτερικές", με αυτήν του Κωσταντίνου Μητσάκη με το ταξίδι του στην Ιαπωνία, να κλείνει το πρόγραμμα του Σαββάτου και να κρατάει μέχρι αργά τους φίλους της μοτοσυκλέτας σε εγρήγορση. Δύο κατάμεστες αίθουσες, με projectors και πανιά, με τον Κωνσταντίνο Μητσάκη να πηγαινοέρχεται και να εξγηγεί τα πάντα για το ταξίδι του - για άλλο ένα από τα μακροσκελή και δύσκολα ταξίδια του θα λέγαμε εμείς.

Η Κυριακή, ξεκίνησε με τον ήλιο να βρίσκεται σταθερά ψηλά, αναβάτες να καταφθάνουν για το πρόγραμμα της ημέρας, και την BMW Motorrad να κρύβει μία έκπληξη για τους παρευρισκόμενους. Κάτω από κουκούλα βρισκόταν σκεπασμένη μία νέα μοτοσυκλέτα που για πρώτη φορά κάνει επίσημα την παρουσία της επίσημα στην Ελλάδα, από την BMW Motorrad. Η νέα M 1000RR!

Η απόλυτη superbike που με την προσθήκη του αρτικόλεξου M αντί για το S, ωθεί το πακέτο της γνωστής μας S 1000 RR σε νέα όρια.

Την αποκάλυψη έκαναν οι συνεργάτες από το δίκτυο καταστημάτων της BMW Motorrad, κ.κ. Τάσος Βαγιανέλης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Άγγελος Παπανικολάου, BMW Σφακιανάκης

Η BMW Motorrad επένδυσε στην επέκταση της περίφημης σειράς Μ, ήδη γνωστής από τα βελτιωτικά εξαρτήματα για τα αυτοκίνητα της εταιρείας, στις μοτοσυκλέτες της με την παρουσίαση της ανάλογης λίστας εξοπλισμού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κλήρωση λαχνών και παρουσίαση χορηγών της λέσχης, με τους αναβάτες να ετοιμάζονται για το ταξίδι της επιστροφής στα πάτρια εδάφη τους, σηματοδοτώντας έτσι την λήξη της 23ης πανελλήνιας συνάντησης της λέσχης μοτοσυκλετιστών BMW Riders Club.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 11:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon