.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 12:49

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση KTM Off Road Range 2019 στην Πεντέλη

Πάρτι στο χώμα με πορτοκαλί οικοδεσπότες

Του Τάκη Μανιάτη

Όπως είθισται -πλέον- κάθε χρονιά, η KTM SEE κλείνει την χρονιά των off road days στην Πεντέλη, δίνοντας την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να οδηγήσουν τη νέα γκάμα των χωμάτινων μοντέλων της εταιρείας. 

Έτσι βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στην γνωστή μας πίστα της Πεντέλης, όπου η KTM SEE είχε φέρει όλες τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της για δοκιμή, στα πλαίσια των off road days 2018. 

ktm offroad days 2019 penteli 11

Οι δημοσιογράφοι είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να οδηγήσουμε τις μοτοσυκλέτες που έχουν γυρίσει ήδη όλη την Ελλάδα, και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι σε πόσο καλή κατάσταση παραμένουν, μετά από τόση σκληρή χρήση. 

ktm offroad days 2019 penteli 17

Μιας και ήταν η χρονιά των Motocross μοντέλων, τα οποία και οδηγήσαμε πριν λίγους μήνες στην πίστα του Antonio Cairoli στην Ιταλία, η KTM SEE είχε φέρει εκτός από τα 250 και 350 SX-F του 2019, και τα αντίστοιχα του 2018, για άμεση σύγκριση. Παρούσες και οι enduro του 2019, 300 EXC TPI και 350EXC-F.

ktm offroad days 2019 penteli 24

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι συνεργάτες της KTM SEE, Michelin, μέσω του κου Ντίνου Πετρή - οι μοτοσυκλέτες της δοκιμής χρησιμοποιούσαν ελαστικά της εταιρίας- και ο κος Βασίλης Μπούδρος, της EnduroGreece, εταιρίας που ενοικιάζει μοτοσυκλέτες enduro, και πραγματοποιεί ανάλογες εκδρομές - ο στόλος των ενοικιαζόμενων μοτοσυκλετών πλέον είναι KTM.

ktm offroad days 2019 penteli 2

Εκεί η ΚΤΜ SEE παρουσίασε και τις επίσημες αγωνιστικές ομάδες των "πορτοκαλί", αλλά και των... "μπλε" (βλ. Husqvarna) για το 2019!

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά από κοντά ένα νέο project με κινητήρα KTM, από την ομάδα Prom Racing. Πρόκειται για μία μικρή Formula κατασκευασμένη αποκλειστικά από μαθητές του Πολυτεχνείου, με κινητήρα KTM SX 505.

Η ομάδα ζήτησε από την KTM SEE έναν κινητήρα και εκείνη ανταποκρίθηκε, και μάλιστα, τα παιδιά πέρασαν από ειδικό σεμινάριο ώστε να γνωρίζουν κάθε πτυχή του κινητήρα, και να μπορούν να τον λύνουν και επισκευάζουν μόνοι τους.

ktm offroad days 2019 penteli 23

Για το project μίλησαν τόσο ο τεχνικός διευθυντής της KTM SEE κος Κώστας Καλαντζόπουλος, όσο και καλεσμένοι της ομάδας.

ktm offroad days 2019 penteli 21

Ακολούθησε η παρουσίαση των μοτοσυκλετών και η τεχνική ανάλυση, όπως και οι σχετικές λεπτομέρειες από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρίας, κα Ίλια Κοντού.

ktm offroad days 2019 penteli 13

Και έπειτα, οι αναβάτες χωρισμένοι σε γκρουπ, οδηγήσαμε τις νέες μοτοσυκλέτες στην άριστα προετοιμασμένη διαδρομή, φάγαμε, και περάσαμε μία ωραία πορτοκαλί ημέρα.

Περισσότερα όμως για τις μοτοσυκλέτες θα διαβάσετε σε ξεχωριστά άρθρα που θα ακολουθήσουν σύντομα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 14:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon