.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 16:26

Ισχύουν πρόστιμα για “Οδήγηση με σαγιονάρα;”

Mια είδηση που "έπαιξε" πολύ τον τελευταίο καιρό

Πολλά site αλλά και μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, αναπαράγουν το τελευταίο διάστημα ένα ρεπορτάζ, που θέλει να συμπεριλαμβάνεται στις παραβάσεις του ΚΟΚ η οδήγηση με σαγιονάρες. Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο και τις κυρώσεις, οι οποίες είναι – υποτίθεται- 50 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, όλα τα ανωτέρω δεν ισχύουν και σήμερα το πρωί (23/07/2018) υπήρξε και επίσημη διάψευση από την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. Υπήρξε όμως και μια επισήμανση ότι όντως μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο μελλοντικά, αφού η οδήγηση με αυτού του είδους τα υποδήματα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, καθώς το πέλμα δεν έχει την πρέπουσα στήριξη και μπορεί εύκολα να γλυστρήσει από τα πεντάλ.

Αν και υποπτευόμαστε ότι τα “ρεπορτάζ” αναφερόντουσαν αποκλειστικά στην οδήγηση αυτοκινήτου, το αυτό ισχύει φυσικά και στην οδήγηση δίτροχων με σαγιονάρες! Ακόμα και στα scooter όπου τα πόδια δεν μετέχουν στην διαδικασία της οδήγησης, στις στάσεις, αναγκαστικά στηρίζεται κάποιος σε αυτά και με σιαγιονάρες η στήριξη ποτέ δεν είναι ασφαλής!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 16:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon