.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 10:21

Ρετρό video – Οι κόντρες στην παραλιακή το 1994

 

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά…

Ένα video 24 χρόνια πίσω, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα δηλαδή, με τις περιβόητες κόντρες στην παραλιακή να καταλαμβάνουν τηλεοπτικό χώρο και χρόνο, ως θέμα – σοκ για την ελληνική κοινωνία, που έβλεπε “τον ανθό της νεολαίας να ρισκάρει την ζωή του για λίγη αδρεναλίνη”.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να ωραιοποιήσουμε τις καταστάσεις με πρόσχημα τίποτα νοσταλγίες και μπουρδολογίες περί “αθώας” εποχής και “πόσο πιο απλά ήταν τα πράγματα τότε”. Το 1994, όπως το 1984 και το 2004 και το 2014, σκοτωνόταν κόσμος στην άσφαλτο και αυτό δεν είναι ούτε “αθώο”, ούτε “νοσταλγικό”.

Δυστυχώς λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στις μέρες μας, μπορεί η προσέλευση του φιλοθεάμονος κοινού στα γνωστά σημεία της παραλιακής να μην είναι ίδια με αυτή εκείνων των εποχών, μπορεί και οι συμμετέχοντες να είναι λιγότεροι, ωστόσο το φαινόμενο του ξεκράνωτου με το φανελάκι να ανεμίζει από φανάρι σε φανάρι είναι εικόνα που εξακολουθεί να θλίβει και να εξοργίζει.

Τουλάχιστον πίστες υπάρχουν (αυτές που υπάρχουν) σήμερα, οπότε το επιχείρημα “δεν έχουμε κάπου να τρέξουμε”, δεν ευσταθεί και τόσο. Όχι πάντως ότι και τότε να υπήρχαν πίστες θα πήγαιναν πολλοί από αυτούς να απολαύσουν μοτοσυκλέτα όπως πρέπει και με ασφάλεια…

(Επίσης ένα άλλο γεγονός… και η τηλεόραση εξακολουθεί να έχει τα ίδια χάλια…)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon