Πρώτο θέμα έγινε το «κάθετο μπλόκο» της Ελληνικής Αστυνομίας στην Λ. Βουλιαγμένης, τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Ιουνίου, για την διενέργεια μαζικών αλκοτέστ στο «κακόφημο» αυτό πέρασμα. Άλλωστε, έχει συζητηθεί πολλές φορές το θέμα της επάρκειας της αστυνόμευσης, ενώ έχουμε διαβάσει συγκεκριμένα σχόλια του τύπου «για κλείσε όλη την παραλιακή και έλεγξε τους όλους, έχεις τα α...α;» Ε τελικά, η Τροχαία το έκανε.
Έτσι λοιπόν, σε μία ανάλογα σχεδιασμένη επιχείρηση, η Αστυνομία έκλεισε πλήρως την Λ. Βουλιαγμένης λίγο πριν την Αλίμου, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπως και την Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του Ελληνικού, στα οποία πραγματοποίησε περίπου 4.000 ελέγχους και βεβαίωσε 80 παραβάσεις, οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αποτέλεσμα της μαζικής αυτής δράσης είναι να δημιουργηθούν σημαντικές ουρές αυτοκινήτων και κυκλοφοριακό χάος, όπως και να γεμίσουν τα κοινωνικά δίκτυα με εικόνες και βίντεο από την ουρά των οχημάτων. Η επιχείρηση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής. Αρχικά, δεν περνούσε απολύτως κανένας από το μπλόκο, χωρίς να φυσήξει στην συσκευή αλκοολομέτρησης, η οποία έδινε ένδειξη αν υπάρχει ή όχι, αλκοόλ στην αναπνοή του οδηγού. Αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ο οδηγός καλούταν να κάνει στην άκρη, για την διεξαγωγή δεύτερου αλκοτέστ και της τιμής της μέτρησης.
Η δράση, όπως και άλλες παρόμοιες που έχουν ήδη γίνει από την Αστυνομία, αποτέλεσε μέρος μόνο του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της παραβατικότητας στους δρόμους μας, επί τη ευκαιρία και της αυστηροποίησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Περαιτέρω σχόλια, δικά σας.