.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 12:54

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018 - Scooter που ξεχώρισαν

 

Τα σημαντικότερα νέα μοντέλα

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: K. Γκαζής, Κ. Γαμβρούλης

Ποια scooter μας τράβηξαν το μάτι στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018; Ποια αναμένονται στην ελληνική αγορά με ανυπομονησία; Ποια scooter αναβαθμίστηκαν σε Euro 4, κερδίζοντας επέκταση ζωής;

Ας δούμε ποια μοντέλα ξεχώρισαν από τα scooter που εκτέθηκαν στο ελληνικό σαλόνι μοτοσυκλέτας του 2018.

BMW C400X

bmw c400x

Το BMW C 400 X είναι το 4ο μοντέλο παραγωγής της γκάμας scooter της BMW Motorrad, δίπλα στα C 650 Sport & C 650 GT αλλά και στο ηλεκτρικό C Evolution. Στην Ελλάδα το C 400 X φτάνει τον Μάιο του 2018, ενώ θα κοστίζει κοντά στα 7.000 ευρώ.

Brilis: Doohan - Goodyear-ego

brilis

Η εταιρία Brilis παρουσίασε τα ηλεκτροκίνητα scooter και ποδήλατα της Goodyear, το scooter iTango της Doohan καθώς και το επαγγελματικό ηλεκτροκίνητο όχημα CENNTRO500 της Sevic.eMobility. Μία άριστα οργανωμένη εταιρία έτοιμη για το μέλλον της μετακίνησης που δείχνει έρχεται συντομότερα απ' ότι φανταζόμαστε.

Daytona Edison 50

daytona edison50

Το Daytona Edison κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 1200W της BOSCH και διαθέτει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας EBS. Έχει αποσπώμενη μπαταρία λιθίου για εύκολη φόρτιση, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τύπου LED. Διατίθεται στην απίστευτη τιμή των 1.540 ευρώ.

Gemini e-Cruise

gemini e cruise 4

Το e-CRUISE φέρει έναν δυνατό ηλεκτροκινητήρα της  ΒΟSCH στα 3000W. Διαθέτει μπαταρία λιθίου 60V 28Ah που δίνει αυτονομία μέχρι 60 km. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης με φώτα LED, δισκόφρενα και στους 2 τροχούς, 2 προγράμματα ισχύος του κινητήρα, ψηφιακό πολυόργανο με ένδειξη αυτονομίας, χώρο κάτω από τη σέλα, κ.α. Τιμή: 2.395 ευρώ.

Honda Vario 125i

honda vario 1

Μοντέρνα σχεδίαση, αιχμηρές γραμμές. Το Euro 4 Vario φοράει σύγχρονο κινητήρα  eSP, με απόδοση 10,4 hp, και σύστημα διακοπής λειτουργίας του κινητήρα στο ρελαντί (idle stop). Η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται με μίζα και μανιβέλα. Οι ζάντες είναι 14 ιντσών, η ποδιά διαθέτει διπλό αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα, ενώ κάτω από τη σέλα χωράει ένα jet κράνος και κάποια αντικείμενα. Η τιμή του Vario 125 είναι 2.560 ευρώ.

Honda X-ADV 750

honda xadv 23

Για το 2018, η Honda προχώρησε σε ορισμένες προσθήκες ουσίας που βελτιώνουν και ολοκληρώνουν το σύνολο για την χρήση που έχει σχεδιαστεί. Συγκεκριμένα, ο επιλογέας “G” για την λειτουργία του DCT, δεν θα αποτελεί πλέον αποκλειστικό προνόμιο του Africa Twin, αφού πλέον θα τον μοιράζεται με το X-ADV. Με το πάτημα του, οι αλγόριθμοι αλλαγών, σύμπλεξης και αποσύμπλεξης στο DCT προσαρμόζονται ιδανικά για απόδοση στο χώμα, προσφέροντας καλύτερη πρόσφυση στον πίσω τροχό και βελτιώνοντας τον έλεγχο σε ένα πεδίο, όπου οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες.

KYMCO People S 125/150

kymco people s 60

Για το 2018 η KYMCO μεταμορφώνει κυριολεκτικά το People S, με νέα εμφάνιση, νέο πλαίσιο, νέα ανάρτηση και νέους κινητήρες προδιαγραφών Euro4! Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 125 και 150cc, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα είναι Midnight Blue και Graphite Matt και για τις δύο εκδόσεις. Παράλληλα προσφέρεται ένας τρίτος χρωματισμός Silverstone Grey Matt για το 125 και Walnut Brown Matt για το 150. Προτεινόμενες τιμές πώλησης: People S 125i ABS 2.865 ευρώ & People S 150i ABS 2.995 ευρώ.

KYMCO XCITING-S 400i ABS

kymco xciting 400 8

Το μεγαλύτερο σε κυβισμό πλέον XCITING, ανανεώνεται για το 2018 με σκοπό να ριχτεί στην πολύ σκληρή μάχη της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας των 400 κ.εκ. Εκτεταμένη η σχεδιαστική ανανέωση, με τις γραμμές να θυμίζουν σε αρκετά σημεία την ναυαρχίδα AK550. Ο κινητήρας, παραμένει ο πολύ καλός G5-SC, των 400 κ.εκ., με απόδοση 36 ίππων, με την νέα έδραση του να βελτιώνει τα χαρακτηριστικά ακαμψίας, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουν και οι δύο τιμονόπλακες (πάνω και κάτω από τον λαιμό) που συνδέουν το τιμόνι με το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο.

Lambretta V-Special

lambretta

Η V-Special σχεδιάστηκε από τον γνωστό οίκο KISKA (υπεύθυνο, μεταξύ άλλων και για τα σχέδια των KTM, Husqvarna, KSR MOTO και CFMOTO), ο οποίος έλαβε υπόψη του κατά το σχεδιασμό του scooter και την άποψη των fan του ιστορικού ονόματος! Το νέο scooter της Lambretta GmbH, που έχει τις βάσεις της στην Αυστρία και αποτελεί κοινοπραξία των Innocenti SA –κατέχει όλα τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος- και του αυστριακού KSR Group GmbH, θα παραχθεί σε τρεις εκδόσεις: V50 Special, V125 Special και V200 Special.

Peugeot Speedfight

peugeot speedfight

Στη νέα του έκδοση, η οποία συνιστά την τέταρτη γενιά, το Speedfight ανανεώνεται! Δυναμική σχεδίαση, νέος, ισχυρός και οικονομικός κινητήρας, LED μπροστινοί προβολείς, συνδυασμένα φρένα και νέες αναρτήσεις, συνδυάζονται με πρακτικά στοιχεία όπως η θύρα USB, η υποδοχή για στερέωση smartphone κάτω από τον πίνακα οργάνων,  ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα, ικανός να φιλοξενήσει ένα full face κράνος και ο γάντζος στη ποδιά. Όλα αυτά, μπορείτε να τα αποκτήσετε με 2.299 ευρώ, επιλέγοντας το Speedfight 4 125i σε δύο χρωματικές επιλογές, με βασικά χρώματα το μπλε και το μαύρο.

Suzuki Address 110

suzuki address 110

Το Address 110 έγινε Euro 4 και έτσι θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα καλύτερα αστικά όπλα της κατηγορίας του. Με απόδοση 8,9 hp και βάρος 97 κιλά, διαθέτει CBS στον βασικό εξοπλισμό (Euro 4) και η τιμή του αναμένεται.

SYM Cruisym 250

sym cruisym

Στην έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η έκδοση 250i του Cruisym. Διαθέτει τον ξεχωριστό sport χαρακτήρα και την αξιοπιστία που έχει επιδείξει το Cruisym σε συνδυασμό με τον νέο 4βάλβιδο 250cc κινητήρα της SYM, με 21.2 Hp, στην τιμή των 3.995 ευρώ.

Yamaha TMAX SX Sport Edition

yamaha tmax sport 35

Την τέταρτη έκδοση του T-MAX παρουσίασε η Yamaha, με την ονομασία “SX Sport Edition”. Oι αλλαγές σε σχέση με το standard SX με το οποίο έχει την πιο συγγενική σχέση, αφορούν στον εξοπλισμό. Έτσι, στο Sport Edition εφαρμόζεται ένα τελικό της Akrapovic, μια νέα, sport σχεδίασης ζελατίνα και αλουμινένια βάση πινακίδας. Το χρώμα είναι αποκλειστικά γκρί με επιλογή για ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ οι ζάντες είναι βαμμένες μπλε. Το TMAX SX Sport Edition τιμάται στα 13.800 ευρώ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 11:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon