.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 13:41

Αίτημα για εφαρμογή απαγόρευσης enduro στη Λαυρεωτική

 

Αλλά και κάλεσμα αναβατών & λεσχών Enduro για συζήτηση, από το Δασαρχείο Λαυρίου!

Με αφορμή το θανάσιμο ατύχημα δικυκλιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε φρέαρ μεταλλείων στη θέση "Μπαρουταποθήκες" της Λαυρεωτικής, το Δασαρχείο Λαυρίου ζητάει τη συνδρομή της αστυνομίας για την εφαρμογή απαγόρευσης διέλευσης μοτοσυκλετών εντός των δασών του Εθνικού Δρυμού Σουνίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.

Παράλληλα όμως, προς τιμήν του, το Δασαρχείο Λαυρίου προχωρά και σε μια πρωτάκουστη (με την καλή έννοια) ενέργεια, αφού καλεί αναβάτες και λέσχες Enduro για να βρουν μαζί μια έκταση όπου θα μπορούν να οδηγούν εκτός δρόμου τις μοτοσυκλέτες τους!

Το Δασαρχείο Λαυρίου κάνει αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στο δυστύχημα, και στη χρήση του Εθνικού Δρυμού Σουνίου για enduro, δηλώνοντας πως οι αναβάτες δικύκλων που διέρχονται εντός των δασών του Εθνικού Δρυμού Σουνίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής διαπράττουν αδίκημα, ενώ ενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες του Δρυμού.

Ας δούμε τα αδικήματα των αναβατών enduro, σύμφωνα με το Δασαρχείο Λαυρίου.

Συγκεκριμένα το αδίκημα της φθοράς δάσους κατά παράβαση του άρθρου 268, νδ 86/69 «Δασικός Κώδιξ», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.Επιπλέον, οι αναβάτες που κάνουν Enduro, πάντα σύμφωνα με το Δασαρχείο Λαυρίου, παραβιάζουν τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σουνίου για τον οποίο ισχύει η υπ’ αριθμό 174086/9-7-1985 Απόφαση Υπουργού Γεωργίας περί «Έγκρισης Κανονισμού Λειτουργίας Εθνικού Δρυμού Σουνίου (ΦΕΚ 453/23-7-1985 τ. Β’)» και την υπ’ αριθμό 2/3280/85/6-2-1986 Δασική Απαγορευτική Διάταξη του Δασαρχείου Λαυρίου σύμφωνα με τις οποίες: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρησιμοποίηση του δικτύου των δρυμών για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων.

Ταυτόχρονα παραβιάζουν τις διατάξεις περί προστασίας του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Σουνίου εφόσον διέρχονται απ’ αυτόν σύμφωνα με το άρθρο 80, νδ 86/69, ως ισχύει αλλά και τις ειδικότερες για την άγρια ζωή διατάξεις.

Τέλος, θέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο τη ζωή τους, και τη ζωή των υπόλοιπων χρηστών και επισκεπτών του δάσους.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δασαρχείο Λαυρίου καλεί τους δασικούς υπαλλήλους αλλά και τις αρμόδιες αρχές της Τροχαίας και των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής, να παράσχουν τη συνδρομή τους για την εφαρμογή των προαναφερομένων διατάξεων και για αύξηση των ελέγχων σε κάθε είδους δίκυκλο που διέρχεται αυθαίρετα από το δάσος του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, ιδίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το θετικό στοιχείο στην υπόθεση είναι πως το Δασαρχείο Λαυρίου δείχνει να θέλει τον διάλογο με αναβάτες και λέσχες Enduro, καθώς τους καλεί, εφόσον το επιθυμούν, να προσέλθουν στις αρμόδιες δασικές αρχές προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα καθορισμού συγκεκριμένου τμήματος του δάσους, εκτός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και εκτός των εγκαταλελειμμένων μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, για τη «διεξαγωγή τέτοιων αγώνων» (sic), κάτω από τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το έγγραφο του Δασαρχείου Λαυρίου, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 14:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon