.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:14

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες

 

Συνελήφθησαν 2, αναζητούνται 4 ακόμα

Συνελήφθησαν, στις 10-3-2018 στα Άνω Λιόσια, δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 37 ετών, για κλοπές πολυτελών οχημάτων και μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους, ηλικίας 29, 36, 51και 59 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Τελωνιακού Κώδικα.

speira kleftwn 3

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του 33χρονου στις κλοπές πολυτελών οχημάτων, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου συνέστησε ειδική ομάδα αστυνομικών προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη και να πιστοποιήσει την εγκληματική του δραστηριότητα.

Από την έρευνα, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικού δικτύου στο οποίο καθένας από τους δράστες, κατείχε συγκεκριμένο ρόλο. Συγκεκριμένα ο 33χρονος, μαζί με συνεργούς του, προέβαινε από τον περασμένο Ιούλιο, σε κλοπές πολυτελών οχημάτων κυρίως συγκεκριμένης μάρκας, καθώς και μηχανών μεγάλου κυβισμού.

Για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό παράκαμψης του συστήματος ασφαλείας (immobilizer).

speira kleftwn 1

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μεταφέρονταν σε χώρους ιδιοκτησίας του 37χρονου, είτε κατέληγαν στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων που διατηρούσαν ο 59χρονος μαζί με τον 51χρονο, στις Αφίδνες.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος προέβαινε στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, σε συνεργείο που διατηρεί στο Μενίδι. Ο 29χρονος, ο οποίος ομοίως διατηρεί συνεργείο στο Χαϊδάρι, επισκεύαζε κλεμμένα οχήματα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο έφερε τμήματα κλεμμένου οχήματος.

Από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και αποθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με την παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

speira kleftwn 4

  • Δεκατρία αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα
  • Τρείς εξωλέμβιες μηχανές
  • Δεκαπέντε μη αυτοκινούμενα οχήματα
  • Πλήρης εξοπλισμός παράκαμψης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων
  • Πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων οχημάτων
  • Τρία κυνηγετικά όπλα
  • Δύο πιστόλια
  • Μεταλλικοί ράβδοι, σιδερογροθιές, μαχαίρια και φυσίγγια
  • Διαρρηκτικά εργαλεία
  • Το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ

speira kleftwn 5

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τέσσερα αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής (Θησείο, Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Μαρούσι και Αθήνα) και το Λουτράκι, ενώ η έρευνα συνεχίζεται

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « R.I.P. Ralf Waldmann (1966-2018) R.I.P. Ivano Beggio (31/8/1944 - 13/3/2018) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon