.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 12:47

Αυξήσεις διοδίων έως 100% στους νέους οδικούς άξονες

 

Τα οφέλη αντισταθμίζουν το κόστος

 

Αυξήσεις που φτάνουν ως και το 100% προβλέπονται για τα νέα διόδια που έρχονται να προστεθούν στα τμήματα των οδικών αξόνων οι οποίοι έχουν αρχίσει να παραδίδονται στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας insider.gr αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα ανέρχεται πλέον στα 8,7 ευρώ (για αυτοκίνητο), έναντι 6,4 ευρώ που ήταν πριν, ήτοι αύξηση της τάξης του 35%. Μαζί με τους πλευρικούς σταθμούς το κόστος εκτινάσσεται στο 80%.

Βέβαια, ειδικά για το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, τα οφέλη που προκύπτουν από την παράδοση των νέων τμημάτων είναι πολλαπλά και οδηγούν ουσιαστικά σε μείωση του συνολικού κόστους για τον χρήστη.

Η μείωση του χρόνου του ταξιδιού, η ανώτερη ποιότητα του νέου οδοστρώματος που οδηγεί σε μείωση της φθοράς των ελαστικών και των αναρτήσεων, η μείωση της κατανάλωσης (η διατήρηση σταθερής ταχύτητας που οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης είναι πλέον σημαντικά ευκολότερη) και φυσικά η σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα (αυτό… αναμένεται να παρατηρηθεί) είναι τα σημαντικότερα από τα οαφέλη που προκύπτουν από τα νέα τμήματα των αυτοκινητόδρομων που παραδίδονται σιγά0σιγά στην κυκλοφορία.

Πηγή: insider.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 12:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon