.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 20:09

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Ducati Monster 797 στη Γαλλία

 

Μικρό μου τερατάκι

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Théoule-sur-Mer. Αυτή την υπέροχη γωνιά στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας με τα χαρακτηριστικά κόκκινα και απόκρημνα βράχια της και θέα φυσικά τη Μεσόγειο, επέλεξε η Ducati για να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο Monster 797, μόλις 45 χλμ. μακριά από τη Νίκαια.

Μία επιλογή ιδανική αφού η Κυανή Ακτή (ή Γαλλική Ριβιέρα όπως την γνωρίζουμε οι περισσότεροι) είναι ένας πανέμορφος τόπος, με ήπιο κλίμα, ιδανικός για τουρισμό από τους τελευταίους μήνες της Άνοιξης μέχρι και τις αρχές του Φθινοπώρου.
Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει την Κυανή Ακτή ιδανικό προορισμό –ειδικά για παρουσιάσεις μοτοσυκλετών- είναι η απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα άσφαλτος με την οποία είναι στρωμένοι οι δρόμοι της περιοχής: Ακόμη και στο βρεγμένο, τα επίπεδα πρόσφυσης άνετα συναγωνίζονται αρκετούς στεγνούς ελληνικούς δρόμους…

Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε για την παρουσίαση του νέου entry level μοντέλου της γνωστής οικογενείας των Τεράτων (Monster). Η φιλοξενία της Ducati ήταν για μία ακόμη φορά αψεγάδιαστη και η παρουσίαση άρτια οργανωμένη. Το ξενοδοχείο ήταν από εκείνα τα συγκροτήματα που κανονικά βλέπεις σε ταινίες τύπου… Bond και οι Ιταλοί το είχαν κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό αφού είχαν δώσει τη δική τους πινελιά. Όπου και αν γυρνούσες έβλεπες και κάτι που σου θύμιζε το νέο Monster 797: Ένα πλαίσιο εδώ, ένα ντεπόζιτο εκεί, μια βιτρίνα γεμάτη με τα αξεσουάρ ή άλλα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας πιο πέρα. Ακόμη και τα προσωπικά μας “κλειδιά” για το δωμάτιο έφεραν το σήμα της Ducati αλλά και το ρεζερβουάρ του 797. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε!

Η άρτια διοργάνωση αλλά και η τεράστια εμπειρία των Ιταλών σε τέτοιες παρουσιάσεις φάνηκε ξεκάθαρα στο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε όλοι οι δημοσιογράφοι, εκτός από τους τυχερούς συναδέλφους του πρώτου γκρουπ που βρέθηκε εκεί μερικές ημέρες πριν από εμάς. Μιλάμε φυσικά για την βροχή που έπεφτε σχεδόν ασταμάτητα. Ναι, έβρεχε σε μια περιοχή που κανονικά δεν έπρεπε τέτοια εποχή, τουλάχιστον όχι τόσο πολύ και με τέτοια διάρκεια. Όπως και να έχει οι Ιταλοί κατάφεραν να αλλάξουν όλο το πρόγραμμα μέσα σε ελάχιστο χρόνο ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις στιγμές που ο δρόμος ήταν στεγνός και ο ουρανός απλά συννεφιασμένος, τουλάχιστον για την φωτογράφιση. Περιττό να πούμε ότι την ημέρα της αποχώρησης ο ήλιος έλαμπε πάνω από τα κεφάλια μας και στον ουρανό δεν υπήρχε ούτε υποψία από σύννεφο. Κάποιος πρέπει να τους… ξεματιάσει!

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι επιλέχθηκαν από τους ανθρώπους της Ducati για να μας αποδείξουν ότι η νέα τους δημιουργία είναι όχι μόνο ένα άξιο μέλος της οικογενείας Monster, αλλά και μια προσιτή μοτοσυκλέτα που μπορεί να φέρει περήφανα το όνομα της εταιρίας στο ρεζερβουάρ της.

Έτσι και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε έστω και για λίγο τις δυνατότητες του Monster 797 στο στεγνό οδόστρωμα. Πολύ καλύτερα βέβαια το γνωρίσαμε στο βρεγμένο, όπου το όποιο μειονέκτημα πολλαπλασιάζεται σε ένταση και τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί λόγω του εξαιρετικού γκριπ της ασφάλτου.

Μείνετε συντονισμένοι για την πλήρη παρουσίαση και τεχνική ανάλυση του νέου Ducati Monster 797, το μικρότερου (αλλά όχι μικρού) Monster αυτή τη στιγμή, και φυσικά του μοναδικού αερόψυκτου μοντέλου της σειράς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 22:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon