.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 10:22

Ρεπορτάζ - Get Dirty στην Ζήρεια

 

Με γουρούνες στα χιόνια!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Ο συνδυασμός μηχανοκίνητων δραστηριοτήτων στην χειμωνιάτικη ύπαιθρο είναι ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσεις ότι ακόμη και με χιόνια, μπορείς να περάσεις καλά, σε γνωστές διαδρομές!

Κάπως έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς όταν συνδυάσαμε την βόλτα μας στην ορεινή Κορινθία, στην Ζήρεια, με μία διαφορετική εκδρομή, με γουρούνες. Τα ATV και UTV που περιμένουν τους επισκέπτες στο αθλητικό κέντρο της Ζήρειας, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου, προσφέρονται για ενοικίαση σε οργανωμένες εκδρομές που διοργανώνει ο ιδιοκτήτης τους. Τετράτροχα ATV της Polaris και side-by-side της ίδιας εταιρίας με κινητήρες έως και 800 κυβικά εκατοστά, με τρακτερωτά ελαστικά και περασμένες αλυσίδες για ευκολότερη κίνηση στο χιόνι.

Στις συνθήκες που συναντήσαμε άλλωστε, τα μόνα που κυκλοφορούν με άνεση είναι τα snowmobiles αφού το χιόνι φτάνει ακόμη και στους πατημένους δασικούς δρόμους, τα 20 με 30 εκατοστά. Η βόλτα μας ξεκίνησε από το σαλέ του χιονοδρομικού έπειτα από συνεννόηση με το υπεύθυνο προσωπικό, και με την παρουσία πλοηγού και ουραγού, το κομβόι των τετρακίνητων οχημάτων ξεκίνησε την διαδρομή. Κατευθυνθήκαμε στους δασικούς δρόμους που οδηγούν στην Γκούρα αλλά στρίψαμε προς την λίμνη Δασίου, στην οποία και φτάσαμε έπειτα από 30 λεπτά περίπου. Μία στάση για ξεκούραση και περπάτημα στην λίμνη ήταν ότι έπρεπε για να γευτούμε την δροσιά και ομορφιά του τοπίου. Η ομάδα ξεκίνησε ξανά την διαδρομή προς τα πίσω και με συνεχόμενα παιχνίδια στα χιόνια, και με τις ατελείωτες δυνατότητες των τετράτροχων με τις τοποθετημένες αλυσίδες στα ελαστικά, δεν κολλήσαμε πουθενά.

Επιστρέψαμε έπειτα από μία ώρα στην βάση μας έχοντας χορτάσει παιχνίδι και οδήγηση στο χιόνι, που θα ήταν αδύνατο να κάνουμε αλλιώς.
Ήταν ίσως μία από τις καλύτερες ευκαιρίες να οδηγήσουμε γουρούνες στο χιόνι, να κάνουμε την βόλτα μας στο χιονοδρομικό και την ορεινή Κορινθία, και να περάσουμε μία διαφορετική ημέρα, συνδυάζοντας χιόνι με οδήγηση!

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6943157320

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 10:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon