.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 10:20

"Πάμε για κόντρες στην Βάρκιζα αλάνια" - και μετά ήρθαν τα ΜΑΤ

 

Η σουρεαλιστική ελληνική πραγματικότητα

 

Στον αχανή κόσμο του facebook βρίσκεται και μια σελίδα με τίτλο Ribas By Night, που ασχολείται με τις κόντρες στην παραλιακή. Η σελίδα έδωσε ραντεβού την Τρίτη 31/1/2017 στους οπαδούς της σε "εκδήλωση" για φίλους των γρήγορων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Στην εκδήλωση αυτή όμως αποφάσισε να δώσει το παρών και η αστυνομία, και κατόπιν ακολούθησε χάος.

Ας δούμε πρώτα την περιγραφή της εκδήλωσης Ribas By Night Meet 1: "Πάμε να θυμηθούμε τα παλιά meet.. Σας περιμένουμε όλους χωρίς φασαρίες και χωρίς επιδείξεις μέχρι να μαζευτούμε..οτιδήποτε σκηνικό γίνει με τα καρουμπαλαδικα παραμένουμε στον χώρο, θα τα πούμε εκεί .. #RibasByNight"

Λίγο αργότερα, στη σελίδα Ribas By Night έχουμε την ακόλουθη απολαυστική δήλωση που προσφέρει επιπρόσθετο αλατοπίπερο στην ήδη πικάντικη πρώτη περιγραφή: "Αλάνια μου καλησπέρα .. Αν έρθει αστυνομία ας έρθει, ούτε πάμε να ληστέψουμε τίποτα ούτε πάμε να κάνουμε κακό σε κανέναν δεν χρειάζεται να ανεβάζετε φωτογραφίες και να προκαλείτε , σας παρακαλώ πολύ ας σβήσετε τα περιπολικά και αυτά που ανεβάσατε , εμείς πάμε να αραξουμε και να δείξουμε τα εργαλείακια μας και να κάνουμε την καύλαντα μας προσεχτικά ...να είστε όλοι εκει... Δεν παίρνουμε καμία απολύτως ευθύνη ... Όλοι κράνος τα απαραίτητα χαρτιά κ.λ.π.. Καλό βραδυ αλανια."

Η νύχτα της Τρίτης πέρασε... και τη σκυτάλη της ιστορίας αναλαμβάνει ο ΣΚΑΙ στο ρεπορτάζ με τίτλο: "Βάρκιζα: Σοβαρά επεισόδια σε ραντεβού για κόντρες"

Ας δούμε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ: "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκαν επεισόδια στη διασταύρωση της Βάρκιζας (Ζάχος) ανάμεσα σε άνδρες των Ματ και θεατές που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τις κόντρες. Η αποψινή συνάντηση ανακοινώθηκε μέσα από ιστοσελίδα και ανταποκρίθηκαν 2.000 περίπου άτομα για να απολαύσουν το θέαμα. Η συνάντηση οδηγών και θεατών γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο «για να θυμηθούν τα παλιά», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα. 

H εμφάνιση της αστυνομίας στο Ribas άλλαξε τα σχέδια και τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο, στη διασταύρωση της Βάρκιζας (Ζάχος), όπου και ξεκίνησαν την επίδειξη. 

Μετά από λίγη ώρα, εμφανίστηκαν και εκεί η Αστυνομία και τα Ματ με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια όταν ομάδα 50 ατόμων άρχισε τον πετροπόλεμο και τη ρίψη φωτοβολίδων, έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι τελικά διαλύθηκαν ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Το ρεύμα από το Ribas έως τη Βάρκιζα έκλεισε για κάποιο διάστημα ώστε να καθαριστεί από τις πέτρες."

Λαμπρά. Όλα πήγαν άψογα, και πράγματι οι παρευρισκόμενοι στην παραπάνω "εκδήλωση" πρέπει να θυμήθηκαν τα παλιά με μεγάλη ακρίβεια στην λεπτομέρεια -συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών επεμβάσεων.

Ας δούμε τι γράφει σήμερα Τετάρτη 1/2/2017 η σελίδα Ribas By Night (δίχως διορθώσεις ή επεμβάσεις από εμάς): "Καλησπέρα αλάνια, σημερα και περάσαμε καλα και δεν περάσαμε.. Κουράγιο στα παιδια που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς και υπομονή στα παιδια που τους έτυχε το οτιδήποτε αλλο, αν ξέραμε ότι θα κατάληψη ετσι δεν θα κάναμε την συνάντηση ποτέ, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ηρθε, είμασταν υπερβολικά παρά πολυ, τους αναστατώσαμε όλους.. Και κατι αλλο, δεν έχουμε καμία σχέση με την σελιδα Ribas meet team επειδή πολυ από εσάς στέλνετε στα παιδια που δεν είχαν καμία σχέση με το meet, και ένα μεγάλο συγγνώμη στον ιδιοκτήτη της σελίδας Ribas meet team για την αναστάτωση..η σελιδα αυτή θα κλείσει κάποια στιγμή για πολλούς και διάφορους λογους ... Καλό βραδυ αλάνια και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθατε στο Meet και ας έγινε ότι έγινε.."

Αν αρχίζαμε να σχολιάζουμε δεν θα μας έφτανε όλο το 2017, οπότε απλά αφήνουμε εδώ τα παραπάνω, ως τροφή για σκέψη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon