Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 13:54

Απίστευτο! Μειώνονται στο μισό τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ.

 

Με 75 ευρώ θα "καθαρίζεις" για κράνος, με 175 για παραβίαση STOP!

 

Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα στην Εφημερίδα των Συντακτών, έρχεται σοκαριστική μείωση 50% στα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις του ΚΟΚ, όπως το κράνος, η ζώνη, η παραβίαση στοπ, η μη χρήση φλας, και το αντικανονικό προσπέρασμα!

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, από τη μείωση εξαιρούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονται για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και σε όσους ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

Λες και η υπερβολική ταχύτητα, το κράνος, η ζώνη, το αντικανονικό προσπέρασμα, η χρήση κινητού τηλεφώνου και η παραβίαση στοπ δεν είναι ΤΟ ΙΔΙΟ σημαντικές με τις 2 παραπάνω παραβάσεις!

Δυστυχώς στην ελληνική σουρεαλιστική πραγματικότητα του 2017 όμως, όλα δείχνουν πιθανά, όλα δείχνουν θεμιτά.

Έτσι πλέον η κλήση για μη χρήση κράνους πέφτει από τα 300 ευρώ που ήταν στα 150 -τα οποία γίνονται 75 ευρώ αν ο παραβάτης τα πληρώσει εντός 15 ημερών!

Αντίστοιχα η μη χρήση ζώνης ασφαλείας οδηγού - επιβάτη από τα 300 ευρώ, πέφτει και αυτή στα 150 -που γίνονται επίσης 75 με έγκαιρη εξόφληση.

Η παραβίαση STOP, το αντικανονικό προσπέρασμα, η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα, που σήμερα κοστίζουν 700 ευρώ, θα μειωθούν στα 350 ευρώ -που γίνονται 175 με έγκαιρη εξόφληση.

Οι λόγοι για τις μειώσεις είναι ακόμα θολοί, ίσως τα πολλά ανεξόφλητα πρόστιμα, και η σκέψη πως αν ήταν μικρότερα τότε θα εξοφλούνταν συχνότερα.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 14:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube