.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 18:19

Ξαφνικός θάνατος για την Victory Motorcycles!

 

Στόχος της Polaris να επικεντρωθεί σε Indian & Slingshot

 

Στις 9 Ιανουαρίου 2017 η Polaris Industries με δελτίο τύπου της ανακοίνωσε το κλείσιμο της Victory Motorcycles, απόφαση με άμεση ισχύ! Η Victory μετρά ιστορία 18 ετών, όμως πλέον η Polaris θέλει να επικεντρωθεί σε Indian & Slingshot.

Η Polaris θα βοηθήσει τους dealers της στην πώληση του στοκ τους, ενώ θα συνεχίσει να παρέχει εξαρτήματα για τις ανάγκες συντήρησης των ιδιοκτητών Victory για τα επόμενα 10 χρόνια.

Στην αρχή του δελτίου τύπου της η Polaris ξεκαθαρίζει 2 πράγματα.

α) Ο επίσημος λόγος για το κλείσιμο της Victory είναι “για να ενδυναμώσει η Polaris τη θέση της στον τομέα των μοτοσυκλετών” -πιστεύουμε πως εννοεί την Indian.

β) Η παραπάνω απόφαση αφορά μόνο στην Victory, και σε καμία άλλη φίρμα ή σήμα της Polaris.

“Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για μένα, την ομάδα μου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Polaris” γράφει ο CEO της Polaris Industries, Scott Wine. “Τα τελευταία 18 χρόνια, επενδύσαμε όχι μόνο πόρους, αλλά τις καρδιές και τις ψυχές μας, στο να σφυρηλατήσουμε την Victory Motorcycles, και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτά που κατάφερε η ομάδα μας. Απο τη γέννηση της Victory, οι ομάδες που ασχολήθηκαν με την εταιρεία σχεδίασαν και παρήγαγαν 60 περίπου μοντέλα, τα οποία τιμήθηκαν από την βιομηχανία με 25 κορυφαία προιοντικά βραβεία. Η εμπειρία, η γνώση, η υποδομή και η δυνατότητα που αναπτύξαμε σε αυτά τα 18 χρόνια μας έδωσε την σιγουριά ώστε να αγοράσουμε και να εξελίξουμε την Indian, κι έτσι θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε οποιονδήποτε σχετίζεται με την Victory Motorcycles, και να σας ευχαριστήσω για τις συνεισφορές σας.”

“Αρκετοί ήταν οι παράγοντες που επηρέασαν την σημερινή μας ανακοίνωση. Η Victory δυσκολεύτηκε να κατακτήσει το μερίδιο αγοράς που χρειαζόταν για να επιτύχει και να αποδειχθεί επικερδής. Η ανταγωνιστική πίεση μιας δύσκολης αγοράς μοτοσυκλέτας αύξησε τις δυσκολίες για την εταιρεία. Δεδομένου πως η Victory θα χρειαζόταν επιπρόσθετες επενδύσεις για να αναπτύξει νέες πλατφόρμες μοντέλων που να ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του αγοραστικού κοινού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατές επιδόσεις και τη δυνατότητα ανάπτυξης της Indian, η απόφαση να επικεντρώσουμε την ενέργεια και τις επενδύσεις της Polaris (σ.σ. στην Indian) έγινε ξεκάθαρη.”

“Η απόφαση αυτή θα βελτιώσει την κερδοφορία της Polaris και της παγκόσμιας ενασχόλησης μας με τη μοτοσυκλέτα, και θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητας μας στη βιομηχανία.”

“Στόχος μας είναι η κερδοφόρα ανάπτυξη, και σε ένα περιβάλλον με πεπερασμένους πόρους, αυτή η κίνηση μας επιτρέπει να βελτιστοποιήσουμε και να ευθυγραμμίσουμε τους πόρους μας πίσω τόσο από την Indian, όσο και τη Slingshot (σ.σ. των premium sport τρίκυκλων οχημάτων), ώστε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των παραπάνω εταιρειών. Τέλος, η απόφαση μας αυτή θα προωθήσει τις καινοτομίες που αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής μας, όσον αφορά στα προϊόντα της Polaris, θα βοηθήσει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μας, και θα δώσει περισσότερη αξία στο μερίδιο των μετόχων μας.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 18:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon