.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 13:34

Δημοπρασία της Harley-Davidson του Steve McQueen

 

Στο Las Vegas από τον οίκο Bonhams

 

Στη μεγάλη δημοπρασία μοτοσυκλετών που θα γίνει στο Las Vegas, στις 26 Ιανουαρίου, τα λαχταριστά εκθέματα ολοένα και αυξάνονται. Τελευταία πρόσθεση, εκείνη της συλλεκτικής Harley Davidson X8E του 1912, πρώην μοτοσυκλέτας του θρυλικού ηθοποιού και μηχανόβιου Steve McQueen.

Το 1912 η Harley-Davison παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα με κίνηση με αλυσίδα, με V2 κινητήρα 1.000 κ.εκ. ή 60 κυβικών ιντσών (η πρώτη Big Twin μοτοσυκλέτα της αμερικάνικης φίρμας) και μηχανικές βαλβίδες.

Η full floteing (sic) σέλα της Harley διέθετε διέθετε ελατήριο στο πίσω μέρος του πλαισίου, ενώ η απόδοση έφτανε τους... 8 hp.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα διαθέτει τον ορίτζιναλ κινητήρα, ενώ ήταν ιδιοκτησίας του σπουδαίου ηθοποιού -και φανατικού μηχανόβιου- Steve McQueen. Οι φήμες λένε πως ο Steeve McQueen μαζί με τον φίλο του Von Dutch έβαψαν τη μοτοσυκλέτα κόκκινη με... σπρέι, μετά από μια νύχτα πνιγμένη στο αλκοόλ.

Η Harley-Davidson Χ8Ε της δημοπρασίας δουλεύει κανονικά, ενώ φαίνεται πως κάτω από την κόκκινη μπογιά επιβιώνει και η αρχική της βαφή!

Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα έχει αναβαθμιστεί όσον αφορά στους τροχούς, ενώ έχει δεχτεί και προβολέα, ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες Vintage Rally.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να πουληθεί σε τιμή ανάμεσα σε 95.000 και 110.000 ευρώ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 13:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon