.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 10:03

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Yamaha MT-09 στην Mallorca

 

Σε κλίμα Dark!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Βρεθήκαμε στην Palma de Mallorca, στην Ισπανία, προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά το νέο Yamaha MT-09 του 2017. Κλίμα Dark, με την γνωστή The Dark Side of Japan διάθεση της εταιρίας, με το νέο MT-09 σε ρόλο οικοδεσπότη!
Κάθε παρουσίαση μοτοσυκλέτας είναι φυσικά διαφορετική, και η κάθε εταιρία προσπαθεί να δείξει όσο μπορεί καλύτερα την τοποθέτηση του νέου αυτού προϊόντος στην αγορά. Μιας και απαιτούνται τρία χρόνια για να φτάσει στα χέρια μας ένα νέο δίκυκλο όνειρο, τις περισσότερες φορές το αντιμετωπίζουμε ως ωραίο, ή άσχημο, αργό, ή γρήγορο, παιχνιδιάρικο ή βαρετό, αγνοώντας - που να ξέρουμε φυσικά - την πορεία του μέχρι την αγορά.

Η Yamaha θέλησε με την παρουσίαση του νέου MT-09 να μας γνωρίσει τις θέσεις του στην αγορά για μία ακόμη φορά, αν και δεν πρόκειται για τελείως νέο μοντέλο, αλλά για ένα φρεσκάρισμα σε σημαντικά σημεία, του πιο καλοπουλημένου (μαζί με το αδελφό Tracer 900) δίτροχου στην Ευρώπη.
Η παρουσίαση του λοιπόν έγινε σε ένα εγκαταλελειμμένο θέατρο που λειτουργούσε και ως club στην Alcudia, το Es Foguero Palace.
Ένα κτήριο κουρασμένο από τον καιρό και τις λεηλασίες, με σπασμένες γυψοσανίδες και σίδερα στο εξωτερικό του, βγαλμένες πόρτες και ότι θα μπορούσε να αφαιρεθεί. Γεμάτο graffiti, που "λειτουργεί" πλέον ως χώρος απόλαυσης για BMX και skate από πιτσιρικάδες κάθε ηλικίας. Στον εξωτερικό χώρο, στην άδεια πισίνα και γύρω από τις εισόδους, είχαν τοποθετηθεί βαρέλια με φωτιά που έδιναν τον δικό τους τόνο στην εκδήλωση. Μέσα, τραπέζια με ψηλά σκαμπό βαρέλια με φωτιές περιμετρικά, μπύρες και αναψυκτικά σε φορητά ψυγεία, τρία MT-09 στημένα και φωτισμένα ωραία, σε διαφορετικούς χρωματισμούς και ένα με όλο τον εξοπλισμό που διατίθεται.

Στην κεντρική ''σκηνή'' είχε τοποθετηθεί και το χρώμα "Night Fluo", το πιο όμορφο κατά την δική μας άποψη MT-09, με καπνούς να βγαίνουν προς τα πάνω του, και ένα πανί που με προτζέκτορα μας έδειχνε τις λεπτομέρειες του νέου μοντέλου.
Γύρω-γύρω, σήματα του μότο της εταιρίας, ''The Dark Side of Japan'', κάτι που για όσους δεν κατάλαβαν... το εμπεδώσαμε για τα καλά!

Η Yamaha κατάφερε να συνδυάσει την ''κυρίλα'' της Mallorca στις Βαλεαρίδες νήσους με το έντονο πνεύμα του MT-09 σε μία παρουσίαση που αναμφίβολα, ήταν διαφορετική. Μία παρουσίαση που μας έδειξε ότι το νέο MT-09 είναι αυτό που περιμένεις να βρεθείς στην σέλα του για να γνωρίσεις τις οδηγικές του ικανότητες.

Αυτό κάναμε κι εμείς, με μία στάση φυσικά σε παρακείμενο εστιατόριο ώστε να παρηγορήσουμε την αναμονή μας μέχρι την επόμενη ημέρα όπου και θα ξεκινούσε η οδήγηση στους εκπληκτικούς δρόμους και το πανέμορφο τοπίο της Mallorca.

Περισσότερα για την τεχνική ανάλυση και την οδήγηση σε ξεχωριστά αναλυτικά άρθρα που θα ακολουθήσουν σύντομα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 19:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon