.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 13:52

Γαλλία: Υποχρεωτικά τα γάντια μοτοσυκλέτας!

 

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Νοεμβρίου 2016

 

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, στη Γαλλία οι αναβάτες και συνεπιβάτες δικύκλων, τρικύκλων και ATV πρέπει πλέον να φοράνε υποχρεωτικά, εγκεκριμένα γάντια, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο 68 ευρώ και έναν βαθμό ποινής!

Αν ο παραβάτης πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε 15 μέρες, εκείνο μειώνεται, όμως ο βαθμός του point system παραμένει.

Ήδη, μετά τις 20 Νοεμβρίου 2016, όπου και τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος νόμος, έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα. Οι περισσότεροι από όσους πιάστηκαν δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τον νέο νόμο -ή δεν γνώριζαν αν τα δικά τους γάντια ήταν εγκεκριμένα-, ενώ λόγω χειμωνιάτικου καιρού, τα πρόστιμα δεν είναι πολλά, καθώς οι περισσότεροι αναβάτες φοράνε έτσι κι αλλιώς γάντια -για τη Γαλλία μιλάμε, όχι για την Ελλάδα!

Στο Παρίσι και τη Μασσαλία οργανώθηκαν μάλιστα και 2 event, στα οποία μοιράστηκαν 1.300 ζευγάρια εγκεκριμένων γαντιών!

Καθώς τα χέρια μας είναι το πρώτο μέρος του σώματος που αγγίζει το έδαφος σε κάποια πτώση (αντανακλαστικά Παβλόφ), και τα εγκεκριμένα γάντια καταφέρνουν να προστατεύσουν τους παθόντες στο 87% των περιπτώσεων, δεν θα ήταν απίθανο να δούμε το παράδειγμα της Γαλλίας να εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι; Και στην Ελλάδα; Δεν είσαστε καλά! Χαχα, ωραίο ανέκδοτο. Ας αρχίσουμε να φοράμε όλοι κράνος πρώτα, και σε καμιά εικοσαετία ξαναμιλάμε για γάντια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon