.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 07:23

Test – Triumph Tiger 900 GT Pro – Αποστολή στην Μάλαγα

Βελτιώσεις στα δύο άκρα

Παίρνεις το καλό και το κάνεις καλύτερο. Πολύ καλύτερο και πιο δυνατό! Το νέο Tiger 900 GT Pro έρχεται με αυξημένη δύναμη και ροπή, με δυναμικότερη συμπεριφορά και πιο πλούσιο σε εξοπλισμό!

Του Τάκη Μανιάτη

Βελτιώσεων συνέχεια

Ήμασταν το 2020 στην πρώτη παρουσίαση του Tiger 900 με τον στρόφαλο T-Plane στο Μαρόκο, του κινητήρα που έδωσε νέα πνοή στην οικογένεια Tiger, μία αλλαγή που άλλαξε τελείως την απόδοση και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Έχοντας έως τότε σαφή συγγένεια με τις ασφάλτινες μοτοσυκλέτες από τις οποίες δανειζόταν τον κινητήρα, η Tiger της νέας γενιάς τράβηξε διαφορετικό δρόμο, ενισχύοντας σημαντικά τις χαμηλές και μεσαίες στροφές περιστροφής, βελτιώνοντας σημαντικά τον τουριστικό και εκδρομικό τομέα. Τώρα, η νέα γενιά ενισχύεται ακόμη πιο πολύ, αυξάνοντας την απόδοση από τους 95 ανακοινώσιμους ίππους στους 108, εκτοξεύοντας την δύναμη στο ψηλότερο άκρο της κατηγορίας. Με συν 13 άλογα στην απόδοση, πλησιάζει το Yamaha Tracer 900 που ηγείται, αν και στην παρούσα φάση δεν θα σταθούμε στην σύγκριση των δύο μοντέλων που βρίσκονται αντιμέτωπα όσο ποτέ, με το ένα να κοιτάει το άλλο στα μάτια.

Άλλωστε, η Triumph με το Tiger 900 GT Pro, είναι ξεκάθαρο πως εστιάζει περισσότερο στην τουριστική χρήση, διαθέτοντας στην γκάμα του μοντέλου και την σαφώς πιο χωμάτινη Rally Pro. Με νέα κεφαλή, με νέες εισαγωγές και εξαγωγές καυσίμου, διαφορετικούς εκκεντροφόρους και βύθισμα βαλβίδων, με νέα χαρτογράφηση και διαφορετική εξάτμιση αλλά και τελικό εξαγωγής που θυμίζει αυτό του 1200, έρχεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία και να αυξήσει τις μετοχές της Triumph.

Triumph_Tiger_900_GTPRO__Road_details_2024_003_-_web.jpg

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ, αφού η νέα Tiger 900 GT Pro διαθέτει την οθόνη TFT 7” του Tiger 1200 με όλο το λογισμικό και το layout που κάνει split την οθόνη με ξεκάθαρες ενδείξεις, μιας και η Triumph έκανε την έρευνά της και έμαθε από ιδιοκτήτες ότι αυτό είναι το καλύτερο σύστημα με το οποίο θα μπορούσε να εφοδιάσει την ανανεωμένη μοτοσυκλέτα. Παραμένει βέβαια το joystick από το οποίο ελέγχεις τα πάντα και πλοηγείσαι μέσα στο menu από τον αριστερό διακόπτη.

Πλούσια σε εξοπλισμό

Παραμένει επίσης ιδιαίτερα πλούσια σε εξοπλισμό όπως ήταν άλλωστε η έκδοση GT Pro, η οποία διαθέτει τα θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα στο αρχικό πακέτο, ενώ η σέλα του αναβάτη έχει δεχθεί αλλαγή, όντας φαρδύτερη και μακρύτερη, διατηρώντας την ρύθμιση από τα 820 στα 840 χιλιοστά ύψους. Τα μερίδια αναβάτη και συνεπιβάτη είναι μεγάλα ώστε να έχει ο καθένας το χώρο του, η αλουμινένια σχάρα διαθέτει μεγάλες χειρολαβές συγκράτησης και είναι πολύ εύκολο να τοποθετήσεις βαλίτσα για να ταξιδέψεις.

_GHZ7003_-_web.jpg

Ένα αφαιρούμενο υποπλαίσιο για επισκευή σε περίπτωση πτώσης αλλά και αφαιρούμενα αλουμινένια μαρσπιέ, όπως και προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι και προβολάκια ομίχλης στον standard εξοπλισμό, δηλώνουν προσοχή στην λεπτομέρεια, σε μία μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί για τουρισμό μεγάλων αποστάσεων.

Το τιμόνι μεταβλητής διατομής έχει έρθει σε πιο φυσική θέση ώστε να μην το ψάχνει ο αναβάτης, και πλέον βρίσκεται 1,5 εκατοστό πιο κοντά στο σώμα. Είναι κάτι που ζητάγαμε από το Tiger 800 όπου εκεί το τιμόνι βρισκόταν πολύ μακριά και ανάγκαζε το σώμα σε σκύψιμο προς τα εμπρός. Ωστόσο εδώ, πλέον τα χέρια του αναβάτη το συναντούν αμέσως και τελείως φυσικά, με το σώμα να στέκεται κάθετα στην μοτοσυκλέτα και να μην χρειάζεται να σκύψει καθόλου μπροστά.

_GHZ8183_-_web.jpg

Στην κορυφή του εξοπλισμού συναντάμε πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα αλλά και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο αμορτισέρ, το οποίο ουσιαστικά αυτορυθμίζεται αναλόγως βάρους. Αν επάνω στην μοτοσυκλέτα βρίσκεται ο αναβάτης μόνος ή με βαλίτσες, ή ζευγάρι, με / ή χωρίς βαλίτσες, το αμορτισέρ θα προσαρμόσει την προφόρτιση του ελατηρίου ανάλογα, με το πάτημα ενώ κουμπιού από το menu, ενώ οι αποσβέσεις, θα ελεγχθούν αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα. Στην έκδοση Rally Pro, το ίδιο θα γίνει χειροκίνητα, με υδραυλική ρύθμιση από την βίδα στο πλάι του αμορτισέρ, και οι αποσβέσεις, θα χρειαστούν κατσαβίδι – και γνώσεις.

Αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά

Στην περίπτωση του GT Pro, ο αναβάτης δεν χρειάζεται να έχει βγάλει κάποιο πανεπιστήμιο, αρκεί να επιλέξει μέσω του menu το βάρος που τοποθετεί στην μοτοσυκλέτα και από κει και πέρα, όλα γίνονται αυτόματα.

Σε συνδυασμό με την μονάδα IMU 6 αξόνων που ενημερώνει τον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας, επηρεάζεται ταυτόχρονα το Cornering ABS, το Traction Control, κι έτσι ο αναβάτης απλά ανοίγει το γκάζι και κάνει τη βόλτα του με ασφάλεια. Ουσιαστικά, διαθέτεις τα Riding Modes τα οποία στις επιλογές Sport, Tour, Rain, Off Road, διαθέτουν προρυθμισμένους χάρτες για την απόδοση του κινητήρα και τον συνδυασμό απόδοσης με τα παραπάνω. Και το πρόγραμμα Rider που διαμορφώνεις όπως θες και το ενεργοποιείς αναλόγως αναγκών. Όλα προυπήρχαν βεβαίως, και για το 2024 έρχεται να βελτιωθεί το φρενάρισμα με το συνδυασμένο σύστημα πέδησης, το οποίο μοιράζει την δύναμη του φρένου στον πίσω και μπροστά τροχό, αναλόγως αναγκών.

Triumph_Tiger_900_GTPRO__Road_details_2024_018_-_web.jpg

Ένα σύστημα της Continental, το οποίο βασίζεται στα ίδια φρένα του προηγούμενου μοντέλου, με τις τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo, Stylema, έρχονται από το ψηλότερο ράφι των αξεσουάρ. Η νέα μονάδα επεμβαίνει ενδιάμεσα στο σύστημα μοιράζοντας την δύναμη, συνδυάζοντας όλες τις παραμέτρους για ένα ασφαλές φρενάρισμα το οποίο ολοκληρώνεται ενημερώνοντας τα οχήματα που ακολουθούν με το νέο σύστημα ενεργοποίησης των φλας.

Triumph_Tiger_900_GTPRO__Road_details_2024_025_-_web.jpg

Η νέα Triumph Tiger 900 GT Pro διαθέτει ότι θα ήθελες για να πας απευθείας ταξίδι στο μακρύτερο σημείο που επιθυμείς, με ρυθμιζόμενη μηχανικά ζελατίνα fering, νέα θύρα φόρτισης Type C στην οθόνη, διατηρώντας 12v πριζάκι στην σέλα, αλλά και μία θύρα φόρτισης USB κάτω από την σέλα. Οπότε, σημεία φόρτισης υπάρχουν σε διάφορα σημεία, κι έτσι οι επιβαίνοντες θα καλυφθούν άριστα.

Triumph_Tiger_900_GTPRO__Road_Statics_2024_001_-_web.jpg

Σημαντικές διαφορές

Εμείς βρεθήκαμε στην Μάλαγα για να δούμε πόσο σημαντικές είναι όλες αυτές οι νέες αλλαγές, αφού είχαμε ήδη άποψη για την προηγούμενη έκδοση, που μάλιστα θεωρούσαμε και εξελιγμένη στα όρια. Και για την ακρίβεια, είχαμε ήδη δοκιμάσει την Tiger 900 Rally Pro την προηγούμενη μέρα, οπότε είχαμε πλήρη εικόνα για την βελτίωση του κινητήρα, αλλά τον είχαμε δοκιμάσει στην εκτός δρόμου διαδρομή, οπότε τώρα θα έπρεπε να δούμε κατά πόσο ταιριάζει στην ασφάλτινη χρήση, σε μία μοτοσυκλέτα με διαφορετικούς τροχούς και ελαστικά.

2023/12/17 - Triumph Launch - Tiger 900  - Ardales -

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή που κυλάει τους τροχούς της η μοτοσυκλέτα είναι η ροπή. Μία ροπή που έρχεται από τις πολύ χαμηλές στροφές να σπρώξει την μοτοσυκλέτα μπροστά με άνεση, χωρίς ζόρι, χωρίς προσπάθεια να περάσεις κάποια συγκεκριμένη περιοχή των στροφών. Η ροπή του τρικύλινδρου έρχεται ανανεωμένη και φρεσκαρισμένη και το νιώθεις στο αρχικό άνοιγμα του γκαζιού κι έτσι δεν χρειάζεται να δουλέψεις τον κινητήρα σε ψηλές στροφές για να επιταχύνεις γρήγορα. Μία τουριστική μοτοσυκλέτα, αλλά και μία sport μοτοσυκλέτα, χρειάζεται μία τέτοια λειτουργία, μιας και όσο πιο εύκολα επιταχύνεις, τόσο λιγότερο πιέζεσαι για να την οδηγήσεις.

Άλλωστε, η απόδοση στους ψηλούς ρυθμούς περιστροφής ήταν πάντοτε εξαιρετική για τον τρικύλινδρο, είτε βρισκόταν στα 800 κυβικά, είτε τελευταία, στα 900, με τον νέο στρόφαλο. Τώρα, η βελτίωση που έγινε με την προσθήκη επιπλέον ίππων, δεν έγινε μόνο στις ψηλές στροφές της καμπύλης, και αυτό είναι το σημαντικότερο νέο. Η δύναμη μοιράστηκε σε όλη την καμπύλη απόδοσης, ενισχύοντας σημαντικά τις χαμηλές και μεσαίες, δίνοντας ευχρηστία και κλείνοντας την ήδη περιορισμένη ψαλίδα μετάβασης στις ψηλές.

Triumph_Tiger_900_GTPRO__Road_details_2024_027_-_web.jpg

Ομαλή λειτουργία

Ο κινητήρας που λειτουργεί εξαιρετικά ομαλά μέχρι τις 5.000 ς.α.λ. μπορεί να στροφάρει άνετα στις 10.000ς.α.λ. και στην κόκκινη περιοχή των στροφών θυμίζοντας superbike, ενώ το εκπληκτικό νέο είναι πως με 2-4.000ς.α.λ. μπορείς να κινείσαι χαλαρά, να κάνεις προσπεράσεις, να έχεις διαθέσιμη δύναμη για τις εξόδους των στροφών, χωρίς καμία πίεση, ανεξαρτήτως επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το σημαντικό στην παρούσα φάση είναι πως μπορείς να κινείσαι άνετα χωρίς να ζορίζεσαι με έναν κινητήρα που στις επαρχιακές διαδρομές διατηρεί εύκολα ταχύτητες 60-120χ.α.ω. αφήνοντας τις αλλαγές σχέσεων στο Quick Shifter, χωρίς χρήση συμπλέκτη. Ο κινητήρας είναι διαμάντι, αποδίδει γραμμικά, δεν παρουσίασε κανένα κόμπιασμα και μας γέμισε την ημέρα με την ευκολία και την ροπή του. Μας έκανε εντύπωση βέβαια πως, ενώ όλες οι σχέσεις στροφάρουν άνετα μέχρι τις 10.000ς.α.λ. και το κόκκινο του στροφομέτρου, η 6η, έχει κόφτη στις 8.000ς.α.λ., περιορίζοντας την τελική ταχύτητα στα 205 χιλιόμετρα ανά ώρα. Για να καταλάβουμε την δύναμη της μοτοσυκλέτας, ‘’βλέπει’’ τα 202χ.α.ω. με 5η κι έτσι αυτόματα…., κάποιοι αρχίζουν να ψάχνουν για ηλεκτρονική απομάκρυνση του κόφτη!

Triumph_Tiger_900_GTPRO__Road_details_2024_030_-_web.jpg

Οδηγικά, η νέα Triumph Tiger 900 GT Pro είναι μία έκπληξη. Είναι πολύ εύκολη, και με τα Metzeler Tourance Next, στους δρόμους της Ισπανίας, ήταν μία απόλαυση. Σε καλοφτιαγμένους δρόμους, ήταν τέλεια, με εξαιρετική πρόσφυση, δίνοντας ικανοποιητικές κλίσεις στο οδόστρωμα, αφήνοντας μία γεύση στιβαρής κατασκευής με έμφαση στην ασφάλεια. Το μπροστινό σύστημα ήταν ελαφρώς πιο σφιχτό σε συμπεριφορά από το αμορτισέρ, δημιουργώντας μία ασάφεια στις πολύ κλειστές στροφές με αργές ταχύτητες, όμως είναι κάτι που με μία πιο μαλακή ρύθμιση συμπίεσης, μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά.

Triumph_Tiger_900_GTPRO__Road_Statics_2024_011_-_web.jpg

Ακαμψία και στιβαρότητα

Το σωληνωτό πλαίσιο είναι σαφώς πολύ στιβαρό και πάντα νιώθεις την στιβαρότητα που οδηγεί σε έναν sport προσανατολισμό αλλά και σε μία ασφαλή κατασκευή. Πρακτικά, με όσα χιλιόμετρα και αν κινηθείς, η μοτοσυκλέτα θα τοποθετηθεί σωστά στις στροφές και θα διατηρήσει την ευστάθεια της όσο και αν την πιέσεις. Και αν φρενάρεις δυνατά μέσα σε στροφή, θα νιώσεις αυτή τη διαφορά του νέου συστήματος, το οποίο τοποθετεί σωστά το βάρος της μοτοσυκλέτας στο έδαφος, χωρίς να προηγείται κάποιο μέρος της. Κάτι το οποίο στο Rally Pro, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε, μιας και η οδήγηση αφορούσε κυρίως στο χώμα.

Ξεκινήσαμε με 5 βαθμούς την οδήγηση το πρωί, ενεργοποιήσαμε την θερμαινόμενη σέλα και τα θερμαινόμενα γκριπ, και απολαύσαμε ροπή, ευχρηστία και οδήγηση. Περάσαμε από κάποιους μέτριας ποιότητας δρόμους τους οποίους οι πλοηγοί θεωρούσαν off road – δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα προφανώς για να δουν που οδηγάμε! - και αλλάξαμε την ρύθμιση της χαρτογράφησης ανάλογα. Ο κινητήρας όμως είναι γραμμικός και η δύναμή του αρκεί για να κινήσει την μοτοσυκλέτα σε σημείο να μην σπινάρει εύκολα και να μην γίνεται αναγκαία η χρήση του Traction Control έτσι κι αλλιώς.

2023/12/17 - Triumph Launch - Tiger 900  - Ardales -

Απολαύσαμε οδηγικά την ημέρα, κινηθήκαμε σε ανοιχτές στροφές, σε παρατεταμένες, σε κλειστές με οριακό στρίψιμο, φτάσαμε τα λάστιχα στο τέρμα κυνηγώντας τον πολύ γρήγορο πλοηγό μας, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην μοτοσυκλέτα. Πήγαμε αργά, πήγαμε γρήγορα, απολαυστικά, σε ρυθμό βόλτας, αλλά και αγωνιστικό – πολύ γρήγορο! Στρίψαμε οριακά, οδηγήσαμε για πολύ ώρα στα όρια βασιζόμενοι στην εξαιρετική σταθερότητα και εμπιστοσύνη ενός συνόλου το οποίο είναι μεν τουριστικό, αλλά τόσο sport που σου παίρνει τα μυαλά και σου αφήνει περιθώρια να κάνεις ότι οδηγικό ξέρεις πράξη.

Απολαυστική και ποιοτική

Το βασικό είναι ότι μετά από 300 χιλιόμετρα οδήγησης, είχαμε ένα ατελείωτο χαμόγελο στο πρόσωπο και δεν κουραστήκαμε καθόλου. Θα κάναμε άλλα τόσα χιλιόμετρα, σε σημείο που γελούσαμε λέγοντας ότι θα πραγματοποιούσαμε άνετα άλλον ένα κύκλο της διαδρομής.

Με μικρές οπτικές αλλαγές, που δίνουν αξία και στο προηγούμενο μοντέλο, με νέα γραφικά και χρωματισμούς, η νέα Triumph Tiger 900 GT Pro είναι τόσο ποιοτική και εξοπλισμένη, ιδανική για καθημερινή οδήγηση, για τουρισμό ανεξαρτήτων χιλιομέτρων, για sport στρίψιμο με απαιτήσεις, ιδανική για παιχνίδι. Ένα παιχνίδι σοβαρό, ποιοτικό, και αναμφίβολα, με υψηλή ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερα όμορφο!

_GHZ6844_-_web.jpg 

Εξοπλισμός δοκιμής:

Κράνος: Arai Tour-X 5 - Arai Hellas
Τζάκετ: Nordcode Dakar Evo - Moto Market
Παντελόνι: Nordcode Adventure Evo - Moto Market
Μπότες: Forma Adventure Dry - Moto Market
Γάντια: Five WFX 3 - Moto Market

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ     
Μάρκα Triumph
Μοντέλο Tiger 900 GT PRO
Αντιπρόσωπος Triumph Hellas / Ηλιοφιλ
Τιμή Από 16.490
   
Κινητήρας Υ/Ψ, 12Β, 3Κ σε σειρά
Χωρητικότητα 888 cc
Διάμετρος x Διαδρομή 78 x 61.9 mm
Συμπίεση 13:01:00
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Εξάτμιση 3 σε 1
Τελική μετάδοση O-ring αλυσίδα
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος
Κιβώτιο 6 σχέσεις
   
Πλαίσιο  
Τύπος Σωληνωτό ατσάλινο, αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Πλάτος 935mm
Ύψος 1410 - 1460
Ύψος σέλας 820 - 840
Μεταξόνιο 1556mm
Γωνία κάστερ 24.4 º
Ίχνος 102,9mm
Ψαλίδι Αλουμινένιο
Βάρος στεγνό 201 kg
Ρεζερβουάρ 20 L
   
Αναρτήσεις  
Μπροστινή ανάρτηση Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 45mm της Marzocchi, προφόριστη ελατηρίων, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή τροχού 180mm
Πίσω ανάρτηση Αμορτισέρ της Marzocchi με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς, διαδρομή τροχού 170mm
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo Stylema ακτινικής τοποθέτησης, ακτινική τρόμπα, Cornering ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 255mm, δαγκάνα της Brembo ενός εμβόλου, Cornering ABS
   
Τροχοί / ελαστικά Metzeler Tourance Next
Μπροστά 100/90-19 χυτός αλουμινένιος, Tubeless
Πίσω 150/70-17 χυτός αλουμινένιος, Tubeless
   
Κατανάλωση  
Κατανάλωση 4,7l/100 km
Ρύποι EURO 5 Standard: 102 g/km
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη (hp/rpm) 108 / 9,500
Ροπή (kg/rpm 9 / 6,850

 

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 07:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon