.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 19:37

Παρουσίαση - BMW R 1200 GS 2013


 Ο βασιλιάς των travel enduro, τελειοποιήθηκε!

 

Η πιο επιτυχημένη travel endurο μοτοσυκλέτα στον κόσμο, τελειοποιήθηκε.

Το concept “BMW GS” είναι ταυτισμένο με την οδηγική απόλαυση και την αγάπη για περιπέτεια, εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Η ταύτιση αυτή αφορά κυρίως τις μοτοσυκλέτες GS με τον flat twin “boxer” κινητήρα. Η «μεγάλη GS» επιτρέπει στους αναβάτες να εξερευνήσουν ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, μια ιδέα που έχει ήδη παρακινήσει αμέτρητους αναβάτες στα ταξίδια τους.

Απαράμιλλες δεξιότητες


Η GS όμως, ήταν και είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είτε πρόκειται για σβέλτη σπορ οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους, άριστους χρόνους ταξιδίων σε αυτοκινητόδρομους, χαλαρές βόλτες με συνεπιβάτη ή τολμηρές διαδρομές σε δύσκολα τερέν, κάθε GS έχει επιδείξει τις απαράμιλλες δεξιότητες της σε κάθε περίσταση κι αυτές παραμένουν ίδιες και στη νέα έκδοση.
Πρόκειται για την απόλυτη ολοκλήρωση της μεγάλης travel enduro μοτοσυκλέτας με κινητήρα boxer, αυθεντικά γοητευτικής, με έναν ισχυρό, υψηλής ροπής κινητήρα, τον οποίο έχει αγαπήσει πλήθος αναβατών σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η «μεγάλη BMW GS" με τον κινητήρα μπόξερ υπήρξε ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κατηγορίας της για πολλά χρόνια και παράλληλα το best-seller μοντέλο σε ολόκληρη τη γκάμα της BMW Motorrad. Η BMW ανοίγει τώρα ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ιστορία του GS: η πιο δημοφιλής travel enduro στον κόσμο, στην τελειότερη μορφή της.

Η πρόκληση

Πώς να βελτιωθείς περαιτέρω, έπειτα από εννέα χρόνια στην κορυφή.
Ακόμη και έπειτα από εννέα χρόνια στην παραγωγή, η υπάρχουσα έκδοση της BMW R 1200 GS παραμένει το απόλυτο σημείο αναφοράς στην κατηγορία της, σε όλα τα συγκριτικά τεστ, όντας εξαιρετική, τόσο σε σύνολο, όσο και με βάση την καινοτόμο τεχνολογία της. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 170.000, είναι η πιο επιτυχημένη travel enduro μοτοσυκλέτα στον κόσμο.
Έτσι, η πρόκληση με την οποία ήρθε αντιμέτωπο το Τμήμα Εξέλιξης της BMW Motorrad δεν ήταν και λίγη: Την περαιτέρω εξέλιξη της GS, μιας μοτοσυκλέτας είδωλο εδώ και τρεις δεκαετίες, την βελτίωσή της σε όλους τους τομείς και τον εξοπλισμό της, με καινοτόμες τεχνικές λύσεις που θα διασφαλίσουν ότι θα παραμείνει «σε άριστη φόρμα» και στο μέλλον.

Οι στόχοι όσον αφορά στην εξέλιξη της νέας BMW R 1200 GS ήταν:
Περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων γενικότερα, χωρίς να παραμεληθούν και οι υπόλοιπες, καθιερωμένες πλέον, αρετές της.
•    Τελειοποίηση της καταλληλότητας της για τουρισμό.
•    Βελτίωση της καταλληλότητας της για οδήγηση εκτός δρόμου.
•     Επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος σε ό,τι αφορά σε κινητήρα και επιδόσεις, όχι μόνο στην κατηγορία των travel endurο μοτοσυκλετών, αλλά και γενικότερα.
•     Εξασφάλιση της μελλοντικής ετοιμότητας, σε ό,τι αφορά στα επίπεδα θορύβου και εκπομπών ρύπων.
•     Αναρτήσεις με κορυφαίο χειρισμό, βέλτιστη πρόσφυση και βελτιωμένες off road επιδόσεις.
•     Αύξηση της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.
•     Σχεδιασμός που να συνάδει με το χαρακτηριστικό ντιζάιν της BMW Motorrad και το καθιερωμένο στυλ των GS.
•     Κορυφαία ποιότητα κατασκευής, τυπικό χαρακτηριστικό των μοτοσυκλετών της BMW Motorrad.

Νέος υγρόψυκτος κινητήρας

Νέου σχεδιασμού υδρόψυκτος κινητήρας μπόξερ, κάθετης ροής, βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και αριστερά τοποθετημένος άξονας μετάδοσης κίνησης.
Σύμφωνα και με τον τίτλο παραπάνω, η R 1200 GS επανασχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου και ειδικά όσον αφορά στο οδηγικό κομμάτι.

Η τήρηση των αναμενόμενων μελλοντικά περιορισμών στα επίπεδα θορύβου και τις εκπομπές καυσαερίων διασφαλίστηκε, μεταξύ άλλων, και από την αλλαγή στο σύστημα ψύξης. Ο μπόξερ κινητήρας στη νέα R 1200 GS συνεχίζει να χρησιμοποιεί σύστημα αέρα και υγρής ψύξης (λάδι), όμως, το ψυκτικό λάδι αντικαταστάθηκε από ένα μείγμα γλυκόλης και νερού, το οποίο εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο απορρόφησης της θερμότητας από το ψυκτικό υγρό, για πιο αποτελεσματική διάχυση της θερμότητας.
Η αποκαλούμενη «ψύξη ακριβείας» (μια έννοια παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται στη Formula 1) περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία εκείνα του κινητήρα, των οποίων η ψύξη γίνεται με ψυκτικό μέσο, και τα οποία είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένα σε έντονη θερμότητα. Ο κινητήρας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αέρα για την ψύξη, διατηρώντας έτσι τη χαρακτηριστική εμφάνιση του boxer. Οι δύο  αεραγωγοί των ψυγείων είναι μικροί σε μέγεθος και ενσωματωμένοι απολύτως διακριτικά.
Η ροή του καυσίμου είναι πλέον κάθετη αντί για οριζόντια, για βελτιωμένη πλήρωση, και στο περίβλημα του κινητήρα ενσωματώνεται το εξατάχυτο κιβώτιο, καθώς και ένας υγρός συμπλέκτης με λειτουργία αντι-μπλοκαρίσματος σε αντικατάσταση του ξηρού συμπλέκτη που χρησιμοποιείτο προηγουμένως. Επιπλέον, η δευτερεύουσα μονάδα λειτουργεί τώρα μέσω του καθιερωμένου άξονα μετάδοσης κίνησης στην αριστερή πλευρά. Με απόδοση 92 kW (125 hp) στις 7700 σ.α.λ. και 125 Nm στις 6500 rpm, ο νέος κινητήρας προσφέρει κορυφαία ισχύ και επιδόσεις, όχι μόνο στην κατηγορία των travel enduro, αλλά και γενικότερα.
Το κενό βάρος της (έτοιμη για οδήγηση), σύμφωνα με το πρότυπο DIN της R 1200 GS είναι 238 kg, συμπεριλαμβανομένου και του στάνταρ Integral ABS της BMW Motorrad.

E-gas και cruise control


Ένας ηλεκτρονικός ενεργοποιητής της επιτάχυνσης χρησιμοποιείται τώρα για πρώτη φορά σε μια μοτοσικλέτα GS. Εδώ, οι εντολές του αναβάτη περνούν απευθείας, μέσω του αισθητήρα,  στο σύστημα ελέγχου του κινητήρα. Αυτό στη συνέχεια, ρυθμίζει τη βαλβίδα του γκαζιού ηλεκτρονικά. Το σύστημα Ε-gas από την πλευρά του, παρέχει σημαντική βελτίωση όσον αφορά την δυνατότητα ελέγχου και απόκρισης. Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα σύμφωνα με την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο, με τη βοήθεια πέντε διαφορετικών modes (στα έξτρα), καθώς και τη δυνατότητα ηλεκτρονικού cruise control (στα έξτρα επίσης).

ASC και πέντε διαφορετικά modes οδήγησης για να επιλέξετε, στον έξτρα εξοπλισμό: “Rain”, “Road”, “Dynamic”, “Enduro” και “Enduro Pro”.

Για τη μέγιστη δυνατή προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες και τους σκοπούς χρήσης κάθε αναβάτη, η νέα R 1200 GS προσφέρει για πρώτη φορά, πέντε modes ελεύθερης επιλογής: αυτή η εκ του εργοστασίου επιλογή περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις του E-gas, με διαφορετικά χαρακτηριστικά του κινητήρα.  Συνδεδεμένο με αυτό είναι το αυτόματο σύστημα ελέγχου ευστάθειας (Automatic Stability Control – ASC), το οποίο διαθέτει ειδική διαμόρφωση enduro. Αν γίνει αυτή η επιλογή, το ABS της BMW Motorrad, το ASC, καθώς και - εάν είναι εγκατεστημένη – η ημιενεργή ανάρτηση, όλα προσαρμόζονται στα αντίστοιχα προφίλ χρήσης των πέντε mode.

Ημιενεργή ανάρτηση και πλαίσιο


BMW Motorrad Dynamic ESA, ως επιλογή εκ του εργοστασίου, για βέλτιστα χαρακτηριστικά οδήγησης σε κάθε περίσταση.

Η νέα ημιενεργή ανάρτηση BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment – Ηλεκτρονική ρύθμιση ανάρτησης) αξιοποιεί ένα ολόκληρο φάσμα νέων δυνατοτήτων, ενώ επίσης παρέχει μέγιστη ασφάλεια και επιδόσεις. Η ESA παρακολουθεί την κατακόρυφη κίνηση του εμπρός και πίσω τροχού, καθώς και άλλες παραμέτρους, με τη βοήθεια ενός αισθητήρα της διαδρομής του τροχού σε κάθε θέση, και προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και τους ελιγμούς που γίνονται τη δεδομένη στιγμή. Η προσαρμογή της απόσβεσης, τόσο μπροστά όσο και πίσω, πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρικά ελεγχόμενων βαλβίδων ρύθμισης.

Νέο πλαίσιο με σωλήνες στρογγυλής διατομής τύπου γέφυρας και ειδικά προσαρμοσμένους τροχούς/ελαστικά διαστάσεων 120/70 R19 μπροστά και 170/60 R17 πίσω, σε παγκόσμια πρωτιά.
Το πλαίσιο της νέας R 1200 GS χρησιμοποιεί μια εξολοκλήρου νέου σχεδιασμού γέφυρα με ατσάλινους σωλήνες στρογγυλής διατομής και αφαιρούμενο υποπλαίσιο. Μαζί με νέο Telelever μπροστά και το EVO Paralever στο πίσω μέρος, όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση της ακαμψίας και ως εκ τούτου της σταθερότητας και της ακρίβειας στο σύστημα διεύθυνσης. Ο βελτιστοποιημένος χειρισμός είναι αποτέλεσμα της εκλεπτυσμένης γεωμετρίας του πλαισίου, και του μακρύτερου ψαλιδιού, το οποίο παρέχει ακόμη μεγαλύτερη πρόσφυση – ειδικά σε ανώμαλο έδαφος.
Ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά είναι τα ελαστικά της νέας R 1200 GS, διαστάσεων 120/70 R19 μπροστά και 170/60 R17 πίσω, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά για αύξηση των επιδόσεων.


Νέο σύστημα πέδησης και φώτα LED


Αναθεωρημένο σύστημα πέδησης με μονομπλόκ δαγκάνες φρένων ακτινικής τοποθέτησης της Brembo και BMW Motorrad Integral ABS στον βασικό εξοπλισμό.

Το σύστημα πέδησης της νέας R 1200 GS έχει επίσης αναθεωρηθεί εκτενώς. Στο μπροστινό μέρος έχουν τοποθετηθεί μονομπλόκ δαγκάνες φρένων ακτινικής τοποθέτησης της Brembo και στο πίσω μέρος μεγαλύτερο δισκόφρενο.
Σύμφωνα με την Αρχή της BMW Motorrad, “Ασφάλεια 360ο”, η νέα GS διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το BMW Motorrad ABS, στην part integral έκδοση.

Η πρώτη μοτοσικλέτα στον κόσμο με LED κύριο προβολέα και ενσωματωμένα φώτα ημέρας, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την οδήγηση, ως επιλογή «εκ του εργοστασίου».

Ακόμα και στη βασική έκδοσή της, η νέα R 1200 GS διαθέτει ένα κύριο προβολέα με βελτιστοποιημένη απόδοση φωτός. Προκειμένου ο αναβάτης να είναι ακόμη περισσότερο ορατός κατά τη διάρκεια της ημέρας, η BMW Motorrad προσφέρει επίσης φώτα ημέρας ως μια εκ του εργοστασίου επιλογή. Για άριστο φωτισμό του δρόμου και επομένως ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, ένας LED κύριος προβολέας με ενσωματωμένα φώτα ημέρας έχει τοποθετηθεί για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα.

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός και προστασία


Ηλεκτρονικά συστήματα με νέο τροφοδοτικό και Multi-Controller για το BMW Motorrad Navigator IV.

Η νέα R 1200 GS διαθέτει ένα νέο και καινοτόμο σύστημα τροφοδοσίας όπως ήδη χρησιμοποιείται στα 6-κύλινδρα μοντέλα K 1600 GT και GTL. Όπως και πριν, ο δίαυλος CAN (Controller Area Network) και η τεχνολογία διαύλου LIN (Local Interconnect Network) μειώνει σημαντικά την καλωδίωση συγκριτικά με ένα συμβατικό σύστημα. Το προηγούμενο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα της μοτοσυκλέτας έχει χωριστεί σε δύο ξεχωριστές μονάδες ελέγχου.
Το Multi-Controller, πρόσφατα διαθέσιμο στο GS, επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη λειτουργία του BMW Motorrad Navigator IV και βρίσκεται τοποθετημένο στο εσωτερικό της λαβής του τιμονιού. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή των λειτουργιών δεν διασπά την προσοχή του αναβάτη, όσο το πάτημα κουμπιών, ενώ δεν απαιτείται η απομάκρυνση του χεριού από το τιμόνι.

Αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη ζελατίνα με χειρισμό ενός χεριού και βέλτιστη εργονομία.

Η νέα ζελατίνα της R 1200 GS προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα, αλλά και μείωση του θορύβου. Η ρύθμισή της είναι απλή: ένας εύκολα προσβάσιμος και εργονομικός μοχλός σε μορφή τροχού που ρυθμίζει με το ένα χέρι.

Η νέα R 1200 GS διαθέτει εκτενείς επιλογές εξατομίκευσης για απόλυτα άνετη σέλα. Η θέση του αναβάτη μπορεί τώρα να ρυθμιστεί καθ’ ύψος αλλά και κατά γωνία κλίσης, ενώ η θέση του συνοδηγού  μετατοπίζεται κατά μήκος, προκειμένου να υπάρχει πάντα η ιδανική απόσταση μεταξύ οδηγού – συνεπιβάτη. Το νέο τιμόνι μπορεί εύκολα να σηκωθεί και, μαζί με την βελτιστοποιημένη θέση των γόνατων του αναβάτη στην περιοχή του ρεζερβουάρ, εγγυώνται μια ακόμη πιο άνετη όρθια στάση κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Στη γκάμα των αξεσουάρ θα βρείτε ψηλότερη και χαμηλότερη σέλα, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ και πεντάλ, για ακόμη περισσότερη εξατομίκευση.

Με μία ματιά


Η νέα BMW R 1200 GS με μία ματιά:

• Οι κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας travel enduro με τον εξ’ ολοκλήρου επανασχεδιασμένο κινητήρα.  
• Χωρητικότητα 1170 cc, ονομαστική ισχύς 92 kW (125 bhp) στις 7700 rpm και μέγιστη ροπή 125 Nm στις 6500 rpm
• κυλινδροκεφαλές με κάθετη ροή για αύξηση της απόδοσης και των επιδόσεων.
• Συμπαγής ψύξη αέρα / νερού για μέγιστη διαχείριση της θερμότητας.
• Βασικός κινητήρας με συμπαγές, ελαφρύ και μέγιστα άκαμπτο στροφαλοφόρο άξονα.
• 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενσωματωμένο στο περίβλημα του κινητήρα, που περιλαμβάνει υγρό συμπλέκτη, λειτουργία anti-hopping και απαιτεί λιγότερη δύναμη στη λειτουργία.
• Νέο σύστημα εισαγωγής για βέλτιστη απόδοση ισχύος και ροπής με 52 mm διάμετρο βαλβίδας γκαζιού.
• Ε-gas για βέλτιστη οδηγησιμότητα, ομαλή λειτουργία και ειδικές ρυθμίσεις.
• Πρωτοποριακό σύστημα εξάτμισης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα, για βέλτιστη απόδοση και τον χαρακτηριστικό ήχο του μπόξερ κινητήρα.
• Modes οδήγησης ελεύθερης επιλογής: "Rain", "Road", "Dynamic", "Enduro" και "Enduro Pro" με τρεις διαφορετικές ηλεκτρονικές ρυθμίσεις σε συνδυασμό με το ASC (Automatic Stability Control -  Αυτόματος Έλεγχος Ευστάθειας), ABS και ASC ρυθμίσεις για off-road οδήγηση,  καθώς και ρυθμίσεις Dynamic ESA ανάλογα με το mode που έχει επιλεχθεί (επιλογή εκ του εργοστασίου).
• Νέα ανάρτηση με στρεπτικά άκαμπτο σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα και αποσπώμενο υποπλαίσιο.
• Βελτιστοποιημένος, ελαφρύς άξονας μετάδοσης κίνησης που βρίσκεται πλέον στην αριστερή πλευρά.
• Βελτιωμένο Telelever μπροστά και EVO Paralever στο πίσω μέρος για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την οδήγηση.
• Βελτιστοποιημένη γεωμετρία του κυρίως πλαισίου και μακρύ ψαλίδι για εξαιρετική πρόσφυση.

Περισσότερη άνεση


• Ακόμη περισσότερη άνεση, με μεγαλύτερη σε πλάτος θέση οδήγησης και ρυθμιζόμενες λαβές
• Ιδανική απόσταση από το έδαφος (εσωτερικό μήκος ποδιού).
• Παγκόσμια πρώτη, με διαστάσεις τροχών/ελαστικών 120/70 R19 μπροστά και 170/60 R17 πίσω, προσαρμοσμένες ειδικά για τη νέα R 1200 GS.
• Αναθεωρημένο σύστημα πέδησης με μονομπλόκ δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo μπροστά και δαγκάνα διπλών εμβόλων και μεγαλύτερο δισκόφρενο στο πίσω μέρος (Ø 276mm, previously 265mm).
• BMW Motorrad Integral ABS στον στάνταρ εξοπλισμό.
• Ημιενεργή ανάρτηση Dynamic ESA (επιλογή εκ του εργοστασίου).
• Κύριος προβολέας με βελτιστοποιημένη απόδοση φωτός και LED φώτα ημέρας (επιλογή εκ του εργοστασίου).
• Η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με κεντρικό προβολέα LED και ενσωματωμένα φώτα ημέρας (επιλογή εκ του εργοστασίου).
• Νέο ηλεκτρονικό σύστημα με διαχωρισμό των λειτουργιών.
• Ηλεκτρονικό Cruise Control (επιλογή εκ του εργοστασίου).
• Προετοιμασία για το σύστημα πλοήγησης με Multi-Controller για το BMW Motorrad Navigator IV (εκ του εργοστασίου επιλογή).
• Ζελατίνα που ρυθμίζει με το ένα χέρι και προσφέρει εξαιρετική προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες.
• Σέλα με ρύθμιση πολλαπλών θέσεων για τέλεια εργονομία.
• Εύκολη αφαίρεση της βάσης των πινακίδων για οδήγηση off-road.
• Μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (+8mm).
• Νέο ταμπλό οργάνων με on-board computer στον στάνταρ εξοπλισμό και PRO on-board computer στα έξτρα.
• Τέσσερα βασικά φινιρίσματα για να επιλέξετε: Λευκό Alpine, κόκκινο Racing, μπλε Blue Fire και γκρι Thunder Grey Metallic
• Μεγάλη γκάμα αξεσουάρ και εξοπλισμού αναβάτη.

Φωτογραφίες Art Work

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/artwork{/gallery}

Φωτογραφίες σχεδιασμού

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/design{/gallery}

Φωτογραφίες Εξέλιξης

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/development{/gallery}

Φωτογραφίες κομμένου κινητήρα

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/cut_away_engine{/gallery}

Φωτογραφίες τετραβάλβιδου boxer κινητήρα

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/fourvalve_boxer_engines{/gallery}

Φωτογραφίες Outdoor Off Road

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/outdoor_off_road{/gallery}

Φωτογραφίες Outdoor On Road

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/outdoor_on_road{/gallery}

Φωτογραφίες Στατικά σε εξωτερικούς χώρους

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/outdoor_stills{/gallery}

Φωτογραφίες Στατικά Studio

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/studio_stills{/gallery}

Φωτογραφίες Panorama

{gallery}new_models/bmw/2013/r1200gs_intermot/afieroma/panorama{/gallery}

Video 1 - Off Road

Video 2 -  Enduro dynamic

 

Video 3 -  On board Enduro

Video 4 -  On board dynamic road

Video Παρουσίασης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 14:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test BMW F 800 GS 2010 Test - BMW R 1200 GS LC 2013 - Αποστολή στην Αφρική »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon