.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 14:46

Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο ισχυρές από ποτέ

Παρουσιάστηκε η αναμενόμενη από τις τελευταίες ειδήσεις Rocket 3 Storm, με τον τερατώδη τρικύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων να είναι ακόμα πιο δυνατός. Πάρτε υπογλώσσια!

H Triumph προχώρησε στην αποκάλυψη των νέων Rocket 3 Storm R και Rocket 3 Storm GT για το 2024, στην επέτειο των 20 ετών από την πρώτη παρουσίαση της Rocket III, με τον μοναδικό προς το παρόν κατά μήκος τοποθετημένο τρικύλινδρο κινητήρα – τότε σε 2,3 λίτρα, τώρα σε 2,5 λίτρα κυβισμού.

Τη σημαντικότερη αλλαγή στα νέα Storm μοντέλα αποτελεί η αύξηση της ισχύος του τρικύλινδρου μοτέρ, που πλέον αγγίζει τους 182 ίππους στις 7.000 στροφές, με την ροπή επίσης αυξημένη στα 23 kgm στις 4.000 στροφές. Ο κινητήρας συμμορφώνεται επίσης με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών ρύπων Euro 5b.

Τα Storm μοντέλα αποκτούν επίσης νέους τροχούς αλουμινίου, με μικρότερο βάρος που δρουν υπέρ της βελτίωσης της οδηγικής συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας σε όλα τα επίπεδα. Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας προέρχονται από την Showa, ενώ τα φρένα της αποτελούν ένα κεφάλαιο από μόνο τους: Δύο δαγκάνες Brembo Stylema εμπρός με δίσκους 320 χιλιοστών, αλλά και μία 4πίστονη Brembo Μ4.32 δαγκάνα πίσω, με δίσκο 300 χιλιοστών, προφανώς για την παραπάνω από αποτελεσματική πέδηση των 300+ κιλών των μοτοσυκλετών (317 για την Storm R, 320 κιλά για την Storm GT).

Πολύ στα σοβαρά πήρε η Triumph, την εμφάνιση των νέων μοντέλων Storm R και GT, με το μαύρο ως κυρίαρχη απόχρωση στις μοτοσυκλέτες - παρά την ύπαρξη των 3 αποχρώσεων Carnival Red, Granite Black και Pacific Blue, ο ρόλος του μαύρου στην εμφάνιση είναι κυρίαρχος-, ενώ έχει δώσει τεράστια προσοχή στην εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου ποιότητας και φινιρίσματος στις Rocket 3 Storm.

Στα των ηλεκτρονικών και του εξοπλισμού, οι Triumph Rocket 3 Storm 2024 θα φέρουν, πέρα από τα απολύτως απαραίτητα της εποχής όπως Cornering ABS και Traction Control, χαρτογραφήσεις ισχύος και Cruise Control, και συμπλέκτη ολίσθησης-υποβοήθησης, σύστημα Hill Hold για ασφαλέστερες εκκινήσεις σε ανωφέρειες, όπως και ασύρματο κλειδί Keyless, οθόνη TFT με δυνατότητα προγραμματισμού του ονόματος του χρήστη στην οθόνη καλωσορίσματος (!), παροχή ρεύματος USB και φωτισμό LED, μεταξύ άλλων. H Triumph προσφέρει επίσης πάνω από 50 επίσημα αξεσουάρ, για τις Rocket 3 Storm, έτσι ώστε οι χρήστες να δημιουργήσουν την δική τους ιδανική μοτοσυκλέτα. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την άφιξη, αλλά και την τιμή, των νέων Rocket 3 Storm στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 15:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon