.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 15:48

Νέα Triumph Scrambler 1200 X και XE 2024 - Επίσημη παρουσίαση

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, «τέλος» τα αμορτισέρ Ohlins και μείωση τιμής στην βασική έκδοση για το 2024.

Η Triumph προχώρησε στην ανανέωση της γκάμας των Scrambler 1200, για το 2024. Πλέον τα μοντέλα θα είναι τα Scrambler 1200 X και Scrambler 1200 XE, με το πρώτο να αποτελεί το «εναρκτήριο» της γκάμας, ενώ το δεύτερο την αμέσως επόμενη επιλογή προς τα επάνω. Ας δούμε πιο αναλυτικά.

Triumph Scrambler 1200 X 2024

Το νέο βασικό μοντέλο της γκάμας, είναι ακόμα πιο βελτιωμένο για χρήση εντός δρόμου, χάρη στην ενσωμάτωση Cornering ABS και την χρήση νέου traction control, με δυνατότητα απενεργοποίησης. Οι χαρτογραφήσεις ισχύος είναι 5 και περιλαμβάνουν και εκτός δρόμου επιλογή. Παράλληλα, το μοντέλο φέρει και αισθητήρα IMU που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Continental. H ανάρτηση είναι νέα και προέρχεται από την Marzocchi, με ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλιοστών εμπρός, ενώ πίσω χρησιμοποιούνται δύο αμορτισέρ από την ίδια μάρκα, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου. Οι διαδρομές των αναρτήσεων ανέρχονται στα 170 χιλιοστά.

Στον εξοπλισμό, περιλαμβάνεται επίσης LCD/TFT οθόνη πλαισιωμένη από ένα κυκλικό όργανο ενδείξεων, πλήρως LED φωτισμός με φώτα ημέρας DRL, νέο πίσω φωτιστικό σώμα και νέα φλας, παροχή ρεύματος USB, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο, πλοήγηση, χρήση τηλεφώνου και μουσικής.

Τα φρένα στην «βασική» αυτή έκδοση προέρχονται από την Nissin, με διπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 310 χιλιοστών, αλλά και δίσκο 255 χιλιοστών πίσω.

O κινητήρας παραμένει όμοιος με αυτόν του απερχόμενου μοντέλου: Πρόκειται για τον δικύλινδρο εν σειρά, κινητήρα 1.200 κυβικών Bonneville, που αποδίδει 90 ίππους και ροπή 11,2 kgm, τιμές που αποδίδονται αμφότερες νωρίτερα στο στροφόμετρο (7.000 και 4.250 στροφές, αντίστοιχα). Νέο είναι το μονό σώμα ψεκασμού διαμέτρου 50 χιλιοστών, όπως και οι αυλοί της εξάτμισης, για καλύτερη ροή εισόδου και εξόδου των αερίων στον κινητήρα, με αποτέλεσμα ευρύτερη περιοχή απόδοσης ροπής από τις 5.000 στροφές και πάνω.

Triumph Scrambler 1200 XE 2024

H ανανέωση του Scrambler 1200 XE για το 2024 φέρνει αλλαγές σε διάφορα σημεία του. Αρχικά, η Triumph αντικαθιστά τα δύο αμορτισέρ Ohlins της πίσω ανάρτησης, με τμήματα της Marzocchi, πλήρως ρυθμιζόμενα και με διαδρομές που φτάνουν τα 250 χιλιοστά. Η εμπρός ανάρτηση, αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι, επίσης από την Marzocchi, στα 45 χιλιοστά διαμέτρου και διαδρομή στα 250 χιλιοστά –η Triumph τοποθετεί το Scrambler 1200 XE ως μια πιο «off-road» προσανατολισμένη έκδοση. Στα φρένα, η Triumph χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες Brembo Stylema δαγκάνες εμπρός, με δίσκους 320 χιλιοστών, ενώ πίσω, χρησιμοποιείται μια δαγκάνα μονού εμβόλου της Nissin.

Το Scrambler 1200 XE φέρει μία ακόμα χαρτογράφηση ισχύος, την Off-Road Pro, ανεβάζοντας τις διαθέσιμες επιλογές του αναβάτη σε 6. Παράλληλα, το συγκεκριμένο μοντέλο φέρει πλήρως έγχρωμη TFT οθόνη ενδείξεων.

Τα νέα φλας, οι αλλαγές στην εισαγωγή και εξαγωγή του κινητήρα, όπως και το νέο φωτιστικό σώμα πίσω, υπεισέρχονται και στο XE μοντέλο. Το τιμόνι του XE είναι φαρδύτερο από αυτό του X κατά 65 χιλιοστά, ενώ και στα δύο μοντέλα, η θέση του τιμονιού ρυθμίζεται. Το XE μοντέλο, μάλιστα, προσφέρει και ρύθμιση σε ύψος του τιμονιού, αλλά και ρυθμιζόμενους ποδομοχλούς. Τα ελαστικά για τα μοντέλα προέρχονται από την Metzeler, με Karoo Street για το X μοντέλο και Tourance για το XE μοντέλο. Δείτε περισσότερα για τα μοντέλα, εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 18:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon