.
Κατηγορία Sherco
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 13:15

EICMA 2016: Sherco SE-R 125 2017

 

Έτοιμο το μικρό!

 

Έφτασε ο καιρός που η ισπανική Sherco έκανε την επίθεση της και στην μικρή κατηγορία enduro μοτοσυκλετών, με την παρουσίαση του δίχρονου 125 της.

Το νέο δίχρονο 125 βασίζεται στα μεγαλύτερα αδέλφια του, 250 και 300, με αλλαγές στην γεωμετρία για την μικρότερη ιπποδύναμη. Τα περιφερειακά είναι ίδια με των μεγαλύτερων με αναρτήσεις της WP για μπροστά όσο και για πίσω, φρένα της Brembo και κορυφαία περιφερειακά.

Ο κινητήρας του είναι δίχρονος με χωρητικότητα 124,81 κυβικών εκατοστών και διάμετρο x διαδρομή στα 54x54,5 χιλιοστά. Διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα εξαγωγής και η τροφοδοσία γίνεται μέσω καρμπυρατέρ της Keihin, PWK 36 χιλιοστών. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6 σχέσεων και ο συμπλέκτης υδραυλικός πολύδισκος.
Το πλαίσιο του είναι περιμετρικό κατά το ήμιση "half perimeter" το ονομάζει η Sherco, οι αναρτήσεις της WP με μπροστινό σύστημα διαμέτρου 48mm ρυθμιζόμενο ως προς την απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, και το αμορτισέρ της ίδιας εταιρίας με μοχλισμό, πλήρως ρυθμιζόμενο. Οι διαδρομές για μπροστά και πίσω βρίσκονται στα 300/330mm.
Το μεταξόνιο του νέου 125 SE-R βρίσκεται στα 1465mm, η απόσταση εδάφους στα 355mm, το ύψος σέλας είναι αρκετά μεγάλο, στα 950mm.
Βάρος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ενώ το ρεζερβουάρ έχει αρκετή χωρητικότητα, στα 9,5 λίτρα.
Χρησιμοποιούνται τα Michelin Enduro Competition ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Έκπληξη προκαλεί ωστόσο η παρουσίαση του νέου SE-R 125 τώρα, που μέχρι και οι KTM και Husqvarna παράγουν τα δικά τους 125 με νέα ονόματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας, λόγω περιορισμών της προδιαγραφής Euro4. Η Sherco έχει ήδη κινητήρα 125 στις Trial μοτοσυκλέτες της οπότε η τεχνογνωσία προφανώς και υπήρχε - δεν ξέρουμε βέβαια την σχέση του Trial κινητήρα με του νέου Enduro.

Ωστόσο, αν η Sherco προορίζει το νέο SE-R 125 για έκδοση κυκλοφορίας, θα πρέπει να καλύπτει τις προδιαγραφές που από το 2018, θα επιβάλουν την χρήση ψεκασμού.

Πάντως αν εξαιρέσουμε την ''φούσκα'' της εξάτμισης μπροστά που είναι μικρότερη από του 250, η μοτοσυκλέτα δείχνει ίδια! Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν την διαφορετική τρόμπα νερού και την ύπαρξη μίζας στο κάτω μέρος των κάρτερ, δεξιά κάτω από το καπάκι του συμπλέκτη!

Άντε να δούμε τα 125 να αναγεννιούνται ως φυτώρια νέων αναβατών! Το συγκεκριμένο πάντως, είναι κουκλί!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 11:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sherco - Νέα γκάμα Enduro & Trial 2017 - Video Sherco SiX Days 2018 εκδόσεις »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon