Κατηγορία QJ Motors
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2025 13:15

QJMOTOR MTX 300 – Νέο GT Scooter στην Ευρώπη – Πρώτες πληροφορίες

Ένα ακόμα μοντέλο μεσαίου κυβισμού, στα scooters, προσθέτει η QJMOTOR τουλάχιστον για την Ιταλία – Πιθανόν είναι θέμα χρόνου να το δούμε και στην χώρα μας.  

Η τεράστια γκάμα της QJMOTOR είναι καλά γνωστή, σε όσους ασχολούνται με την δίκυκλη επικαιρότητα και φαίνεται ότι η κινεζική εταιρεία, ετοίμασε ένα ακόμα μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά. Εδώ μιλάμε για το νέο MTX 300, ένα GT-Style scooter στα πολύ προσφιλή στον κόσμο 300 κυβικά.

Πρόκειται για ένα μάλλον compact GT Scooter, με την έννοια του ότι οι διαστάσεις του αναφέρονται «μαζεμένες», με το μήκος να μην ξεπερνά τα 2 μέτρα (1.945 χιλιοστά), αρκετά κοντύτερο από το έτερο «μεσαίο» μοντέλο της μάρκας, το Fort 4.0. Tο πλάτος αναφέρεται στα 770 χιλιοστά και το ύψος σέλας στα βολικά 795 χιλιοστά. Το βάρος του μοντέλου, αναφέρεται στα 154 κιλά, με όλα τα υγρά γεμάτα.

Ο κινητήρας του μοντέλου προκαλεί μάλλον εντύπωση, καθώς ο πραγματικός του κυβισμός ορίζεται στα 249 κυβικά, αλλά η ιπποδύναμη του φτάνει τα διόλου άσχημα 26 άλογα στις 8.000 στροφές, με την μέγιστη ροπή στα 2,5 kgm στις 6.500 στροφές. Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος, ενώ η ECU προβλέπει την ύπαρξη TCS – Traction Control.

H σχεδίαση του μοντέλου είναι μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά «λειασμένη» και σε πολλούς, η σχεδίαση του εμπρός μέρους θα εμπνεύσει premium εντυπώσεις. Χώρος κάτω από την σέλα προβλέπεται, για ένα κράνος και αρκετά ακόμη αντικείμενα, ενώ τουλάχιστον για την Ιταλία, η QJMOTOR θα διαθέτει το MTX 300 με Top Box στον βασικό εξοπλισμό.

Συμβατικές λύσεις αναμένονται σε αναρτήσεις και φρένα, με δύο δίσκους, εμπρός και πίσω, τηλεσκοπικό πιρούνι και ζεύγος αμορτισέρ. Στον εξοπλισμό ξεχωρίζει ωστόσο, η ύπαρξη μεγάλης οθόνης TFT 7 ιντσών, με δυνατότητα Mirroring με κινητό τηλέφωνο και απεικόνιση πλοήγησης, keyless σύστημα εκκίνησης και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα. Θα υπάρχουν, ακόμα, και θερμαινόμενα γκριπ, όπως και δύο ντουλαπάκια ποδιάς για μικροαντικείμενα.

Η τιμή του νέου QJMOTOR MTX 300, για την Ιταλία, έχει προς το παρόν ανακοινωθεί στο απίστευτο ποσό των 3.990 ευρώ – για την αγορά μας, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουλίου 2025 13:20
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon