.
Κατηγορία Moto Guzzi
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 10:38

Moto Guzzi Audace Carbon 2017 – Παρουσιάστηκε στην Intermot

 

Carbon, νέο τιμόνι και κόκκινες λεπτομέρειες

 

Η Moto Guzzi παρουσίασε στην Intermot το εντυπωσιακό Audace Carbon, την υπέρτατη έκδοση του muscle bike Audace, με μπόλικο ανθρακόνημα, κόκκινες λεπτομέρειες, και «βελτιωμένη εργονομία».

Η φράση «βελτιωμένη εργονομία» βρίσκεται μέσα σε εισαγωγικά γιατί προέρχεται από το δελτίο τύπου της Moto Guzzi, ενώ για εμάς και για εσάς, μεταφράζεται σε νέο τιμόνι με κλίση που φέρνει τα άκρα του χαμηλότερα, και πιο κοντά στον αναβάτη.

audace vs audace carbon

Όσον αφορά στο Carbon, αυτό εντοπίζεται στο ρεζερβουάρ και στο μπροστινό φτερό (δείτε το gif πάνω, όπου η μοτοσυκλέτα με το πορτοκαλί ρεζερβουάρ είναι η απλή Audace, ενώ με τις κόκκινες κεφαλές, η Carbon). Οι Ιταλοί φαίνεται πως αποφάσισαν να μην το παρακάνουν με το ευγενές και ποθητό αυτό υλικό, κι έτσι τα πλαϊνά καπάκια, η καρίνα και το πίσω φτερό ΔΕΝ είναι από carbon. Ε, να μην βάλετε κι εσείς κάποιο aftermarket αξεσουαράκι (που παρεμπιπτόντως διατίθενται εν αφθονία στον επίσημο κατάλογο της φίρμας);

Κόκκινες είναι οι δαγκάνες της Brembo μπροστά, μαύρη η πίσω. Έξτρα προσοχή στη λεπτομέρεια έδωσε η Moto Guzzi, κάτι που φαίνεται μεταξύ άλλων κι από τον αριθμό πλαισίου που έφυγε από τον λαιμό -για να μην ενοχλεί οπτικά- αλλά και από τα πίσω αμορτισέρ που δεν έχουν πλέον κίτρινο stopper στο κάτω μέρος τους, για να μην χαλάει η… μαυρίλα.

audace latsx

Χρώμιο δεν έχει το Audace Carbon, μαύρο σαν καλιακούδα είναι, με τις κόκκινες λεπτομέρειες (κεφαλές κινητήρα, δαγκάνες φρένων μπροστά, logo στα ελαστικά, κόκκινο σιρίτι στη σέλα) να κάνουν όμορφη αντίθεση.

Μην ξεχνάμε και τον εμβληματικό designer Miguel Galluzzi που βρίσκεται πίσω από το Piaggio Group Advanced Design Center (PADC) της Pasadena στην Καλιφόρνια.

25 Intermot 2016 Stand MG Audace Carbon

Φυσικά το Audace Carbon πληροί τις προδιαγραφές Euro 4, παράγει 96 h / 6.500 rpm & 12,3 κιλά ροπής μόλις στις 3.000 rpm, ενώ διαθέτει πληθώρα τεχνολογικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, όπως full Ride-by-Wire, ABS, Traction Control MCTC, Cruise Control, 3 χάρτες κινητήρα (Veloce, Turismo, Pioggia), κ.α.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και το MG-MP (Moto Guzzi Multimedia Platform), που επιτρέπει στον αναβάτη να συνδέσει το smartphone του με τη μοτοσυκλέτα αλλά και με το διαδίκτυο, μετατρέποντας το κινητό σε πολυόργανο που παρέχει αμέτρητες πληροφορίες, ως ένα απίστευτο trip computer. Εμείς στις δυνατότητες του ξεχωρίσαμε το ότι μόλις μπείτε στη ρεζέρβα, αυτόματα το σύστημα εντοπίζει τα κοντινότερα βενζινάδικα, και τα δείχνει στην οθόνη του κινητού σε χάρτη!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 10:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon