.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 11:00

Yamaha Yard Built SCR950 "Chequered" από την Brat Style

 

Το πρώτο Custom με βάση τη νέα Yamaha SCR950

 

Για την πρώτη custom κατασκευή της νέας Yamaha SCR950 που είδαμε στην Intermot 2016, η Yamaha απευθύνθηκε στον θρυλικό Ιάπωνα κατασκευαστή και κάτοικο της Καλιφόρνια Go Takamine της εταιρείας Brat Style. Και με την "Chequered Scrambler", εκείνος... δεν απογοήτευσε!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Yamaha για τη νέα Yard Built μοτοσυκλέτα της.

"Ο Go Takamine, με την τρομερή φήμη του ανθρώπου που διαμόρφωσε την κουλτούρα των μοτοσυκλετών custom, ήταν η τέλεια επιλογή για αυτήν την ειδική αποστολή.

Το πρόγραμμα Yard Built της Yamaha επισκέπτεται τακτικά τη χώρα της Αστερόεσσας. Οι κατασκευαστές, τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική ακτή, έχουν παρουσιάσει εκπληκτικές εκδοχές της σειράς Sport Heritage της Yamaha, όπως η XJR1300 Rhapsody in Blue της Keino Cycles από τη Νέα Υόρκη και, φυσικά, οι πάμπολλες δημιουργίες Yard Built της θρυλικής Roland Sands Design από την Καλιφόρνια.

O Go Takamine της Brat Style

yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_6.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_6.jpg" alt="scr950 chequered 6" width="560" height="374" />

Γεννημένος στην Οκινάουα δίπλα σε μια στρατιωτική βάση των Η.Π.Α., ο Go Takamine ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας παρακολουθώντας τους Αμερικανούς στρατιώτες να διασκεδάζουν τρέχοντας σε χωμάτινες πίστες μέσα στη βάση. Μεταφερόμαστε τώρα στο 1998, όταν γεννήθηκε η φίρμα Brat Style ως συνεργείο στο Τόκιο, όπου κατασκευάζονταν custom μοτοσυκλέτες που εμπεριείχαν το πάθος που είχε ο Go για την οδήγηση σε όλα τα εδάφη. Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, η Brat Style εδρεύει στην Καλιφόρνια και είναι ένα όνομα άμεσα συνυφασμένο με τις custom μοτοσυκλέτες. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αγάπη του Go Takamine για τις SR400 και SR500. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει δημιουργήσει πάνω από 100 κομμάτια Brat Style SR στη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής που προέκυψε από την πρώτη συνεργασία με το πρόγραμμα Yard Built, της εξαιρετικής SR400 B.S.R.

"Πειράζοντας" τη νέα SCR950

yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_25.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_25.jpg" alt="scr950 chequered 25" width="560" height="374" />

"Η SCR950 Scrambler αποτελεί φυσική εξέλιξη της σειράς Sport Heritage," σχολίασε ο Cristian Barelli, συντονιστής μάρκετινγκ της Yamaha Motor Ευρώπης. "Είναι ένα εμβληματικό στυλ μοτοσυκλέτας, το οποίο ολοκληρώνει την γκάμα μας. Σήμερα, η επιθυμία να συνεχίζει κανείς να προσπαθεί ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές είναι πολύ συνηθισμένη, οπότε η SCR950 είναι φτιαγμένη για να μην αφήνει την περιπέτεια να τελειώσει! Για να το επιδείξουμε αυτό, στραφήκαμε σε έναν κατασκευαστή με τον οποίον θέλαμε να συνεργαστούμε εδώ και καιρό και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ο Go Takamine έχει συλλάβει τέλεια το πνεύμα των μηχανών scrambler και η επιρροή αλλά και το στυλ του είναι ολοφάνερα στην κατασκευή. Μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο μπόρεσε να μετατρέψει το στυλ της SR με τη μονή αερόψυκτη κυλινδροκεφαλή σε ένα κομψό "παιχνίδι" τύπου scrambler - και θέλαμε να προκύψει η ίδια αίσθηση με την SCR, πράγμα το οποίο έκανε όπως θα άρμοζε σε μια σωστή μοτοσυκλέτα Brat Style!"

Η άποψη του Takamine για την SCR950

yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_20.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_20.jpg" alt="scr950 chequered 20" width="560" height="374" />

"Μου αρέσει πραγματικά η SCR950," λέει ο Go Takamine. "Έχει μεγάλη ισχύ, είναι άνετη και πανεύκολη στο χειρισμό. Διασκέδασα πολύ οδηγώντας την σε κανονικό δρόμο, αλλά και σε χωμάτινο δρόμο χωρίς ασφαλτόστρωση. Μου αρέσουν επίσης τα χρώματά της - έχει κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τα παλιά μοντέλα της Yamaha για χωμάτινες πίστες. Η προσαρμογή της ήταν μια απολαυστική πρόκληση! Ως συνήθως, τροποποίησα τα περισσότερα από τα κύρια εξαρτήματα του πλαισίου για να τη μετατρέψω σε μηχανή "Brat Style", όπως το ρεζερβουάρ καυσίμου, τη σέλα, τα φτερά, τα πλευρικά καλύμματα, τους σωλήνες της εξάτμισης και το τιμόνι. Η τροποποίηση του ρεζερβουάρ καυσίμου ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη. Αχρήστευσα το τελειωμένο ρεζερβουάρ μια-δυο φορές μέχρι να το τελειοποιήσω! Η ενσωμάτωση της αντλίας καυσίμου αποδείχτηκε εξίσου δύσκολη. Αφαίρεσα αρκετό βάρος σε σύγκριση με την εργοστασιακή SCR950 και τώρα η οδήγησή της είναι ακόμα πιο διασκεδαστική! Έχοντας δουλέψει στην SCR950, θεωρώ ότι έχει πολλές δυνατότητες προσαρμογής. Έχει απλό, απέριττο σωληνωτό πλαίσιο με όμορφο πίσω υποπλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολη η αλλαγή θέσης της εξάτμισης, της σέλας και των φτερών. Και το καθάρισμα της περιοχής του τιμονιού δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Πιστεύω ότι χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε πολλά εξαρτήματα, η SCR950 σάς επιτρέπει να προσθέσετε τη προσωπική σας πινελιά!"

Πώς έγινε η μεταμόρφωση

yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_26.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_26.jpg" alt="scr950 chequered 26" width="560" height="374" />

Για να δημιουργήσει την "Chequered Scrambler", ο Go Takamine καθάρισε το μπροστινό μέρος και πρόσθετε φαρδύτερο τιμόνι για καλύτερο έλεγχο εκτός δρόμου και μια νέα, μικρότερη μονάδα προβολέα. Στο όμορφο πώμα του ρεζερβουάρ καυσίμου υπάρχει εγχάρακτη η υπογραφή Brat Style, έτσι ώστε να αποτίει φόρο τιμής στην πλατφόρμα Faster Sons της Yamaha. Υπάρχει επίσης ένα όμορφο, εγχάρακτο, προσαρμοσμένο κάλυμμα στο φίλτρο καυσίμου.

yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_1.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha/2017/scr950_chequered_yard_built/scr950_chequered_1.jpg" alt="scr950 chequered 1" width="560" height="373" />

Η προσαρμοσμένη πίσω ανάρτηση από την Works Performance έχει προστεθεί για την επίτευξη μεγαλύτερης απόστασης από το έδαφος κατά την οδήγηση, ενώ το χειροποίητο υποπλαίσιο και το πίσω φτερό εξασφαλίζουν στο πίσω μέρος απέριττη όψη αντίστοιχη της μπροστινής όψης. Στις αρχικές ζάντες με συρμάτινες ακτίνες έχουν προστεθεί παχιά λάστιχα εκτός δρόμου, ενώ καμία μοτοσυκλέτα Brat Style δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τη χαρακτηριστική μονάδα πίσω φώτων με την υπογραφή του. Στις δύο πλευρές της Chequered Scrambler υπάρχουν προσαρμοσμένες εξατμίσεις και μια χειροποίητη θερμική ασπίδα για να προστατεύονται τα πόδια! Η χειροποίητη σέλα από τον Mauricio Aguilar και τα παλιομοδίτικα "ζωγραφιστά" γραφικά με παλιά σχέδια της Yamaha και καρό σημαίες εκκίνησης από τον Denis Babin στο ρεζερβουάρ συμπληρώνουν τη μοτοσυκλέτα και εξασφαλίζουν ότι είναι πανέτοιμη για οποιαδήποτε αναμέτρηση μηχανών scrambler."

Για να μάθετε περισσότερα για τη φίρμα Brat Style επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.bratstyle.com

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 11:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZF-R6 2017 - Δραστική ανανέωση Yamaha X-MAX 300 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon