.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 17:41

Yamaha YZF-R6 2017 - Δραστική ανανέωση

 

Δεν σχεδιάστηκε όμως από λευκό χαρτί

 

Το Yamaha YZF-R6 του 2017 ανανεώθηκε ριζικά, με στιλ στα πρότυπα του YZF-R1M, με πολλές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Παρόλα αυτά δεν έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί, πατώντας αντίθετα στο ιδιαίτερα επιτυχημένο προηγούμενο μοντέλο.

Όπως αναφέρει η Yamaha, "με περισσότερες από 160.000 πωλήσεις στην Ευρώπη -και έχοντας κερδίσει 3 φορές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport μέσα στα τελευταία 7 χρόνια- το YZF-R6 έχει γραφτεί στην ιστορία ως μία από τις πιο δημοφιλείς και extreme supersport μοτοσυκλέτες που κατασκεύασε ποτέ η Yamaha". Πλέον πιο extreme, πιο εξελιγμένη και πιθανότατα πιο δημοφιλής από ποτέ.

Πλαίσιο, κινητήρας (πλην Euro 4 προδιαγραφών) και πίσω αμορτισέρ δείχνουν να έρχονται από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ πιρούνι, ηλεκτρονικά, υποπλαίσιο και design είναι νέα. Νέο είναι και το τεράστιο -και άσχημο- τελικό της εξάτμισης, που θα είναι το πρώτο πράγμα που θα αλλάξουν οι ιδιοκτήτες του νέου R6.

Τέλος, για την ώρα η Yamaha δεν δημοσιεύει αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Οι βελτιώσεις εν τάχει

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB STU 002 03

Αυτά που ξεχωρίζουν αμέσως, μόλις κάνεις μια πρώτη ανάγνωση στο Press Kit της Yamaha είναι οι ακόλουθες θεαματικές βελτιώσεις

  • Νέα εμφάνιση & νέο φέρινγκ με έμπνευση από το YZF-R1M, βελτιωμένη αεροδυναμική
  • Βελτιωμένη θέση οδήγησης
  • Traction Control 6 επιπέδων (και με δυνατότητα απενεργοποίησης)
  • Quickshifter (must πλέον για Supersport μοτοσυκλέτα) που δουλεύει μόνο στα ανεβάσματα
  • D-Mode οδηγικά προγράμματα με διαφορετικές ρυθμίσεις σε χάρτες και ηλεκτρονικά βοηθήματα
  • Νέο, κτηνώδες ανάποδο πιρούνι 43 mm από το R1 (με ρυθμίσεις για το R6)
  • Ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά, δίσκοι 320 mm & ABS (φανταζόμαστε με δυνατότητα απενεργοποίησης)
  • Νέο, λεπτότερο υποπλαίσιο μαγνησίου
  • Νέο αλουμινένιο ρεζερβουάρ
  • Νέα σέλα για καλύτερη στήριξη του αναβάτη
  • Βελτιωμένη θέση οδήγησης
  • Κάλυψη των Euro 4 προδιαγραφών.

Οι βελτιώσεις λεπτομερώς

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB STA 004

Για το 2017, η Yamaha ανασχεδίασε εντελώς την εμβληματική μοτοσυκλέτα, και το YZF-R6 υιοθετεί μια ριζοσπαστικά νέα εμφάνιση, ξεκάθαρα εμπνευσμένη από το YZF-R1 τελευταίας γενιάς. Με την εισαγωγή αέρα στο κέντρο - όπως στο M1 - και τους χωνευτούς διπλούς προβολείς LED, η επιθετική όψη της μοτοσυκλέτας την κάνει άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της οικογένειας R.

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB DET 001

Το νέο YZF-R6 είναι εξοπλισμένο με λεπτά φώτα θέσης που χαρίζουν ιδιαίτερη προσωπικότητα στο μπροστινό μέρος, στα πρότυπα του R1.

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB DET 002

Διαθέτει νέο φέρινγκ και ζελατίνα με την καλύτερα αποτελεσματική αεροδυναμική στην ιστορία του μοντέλου. Το μπροστινό φέρινγκ χαμηλής οπισθέλκουσας αναπτύχθηκε με χρήση ορισμένων σημαντικών στοιχείων του YZF-R1 και η τελευταία σχεδίαση παρέχει σημαντική βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης κατά 8%. Όπως το ανασχεδιασμένο μπροστινό φέρινγκ και η ζελατίνα, τα νέα LED φλας της μοτοσυκλέτας είναι ενσωματωμένα στους καθρέφτες ώστε να μειώνεται ο στροβιλισμός του αέρα και η οπισθέλκουσα δύναμη.

Και ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) έχουμε, και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake), αλλά επιτέλους, και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), το οποίο ρυθμίζεται από ένα διακόπτη στο τιμόνι.

Το νέο TCS ρυθμίζεται σε 6 επίπεδα, ενώ μπορεί και να απενεργοποιηθεί. Το σύστημα αντισταθμίζει επίσης τη φθορά του πίσω ελαστικού, ώστε να παρέχει σταθερές επιδόσεις.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ένα νέο Shifter (QSS) που εξασφαλίζει ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων -δουλεύει μόνο στα ανεβάσματα.

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB DET 007

Το YZF-R6 του 2017 διαθέτει νέο, πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι KYB 43 mm από το YZF-R1 (προηγουμένως το R6 είχε πιρούνι 41 mm). Ο άξονας τους μπροστινού τροχού έχει επίσης αυξημένη διάμετρο στα 25 mm.

Στα φρένα το R6 διαθέτει ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες -όπως το R1-, με δίσκους 320 mm.

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB DET 005

Νέας σχεδίασης είναι η σέλα, ξανασχεδιασμένο και το υποπλαίσιο μαγνησίου, στενότερο κατά 20 mm στο μπροστινό μέρος ώστε να επιτρέπει στον οδηγό να πλησιάζει το σώμα του πιο κοντά στο ρεζερβουάρ για βελτιωμένη αεροδυναμική.

Η σέλα έχει το ίδιο ύψος με εκείνη του σημερινού μοντέλου, αλλά έχει ελαφρώς ανοδική κλίση προς το πίσω μέρος για καλύτερη στήριξη κατά την επιτάχυνση και αυξημένη ελευθερία κινήσεων.

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB DET 008

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στο μοντέλο του 2017 είναι η τοποθέτηση ενός νέου, αλουμινένιου ρεζερβουάρ με βαθιές εσοχές για τα γόνατα.

Η Yamaha χρησιμοποίησε μια ειδική τεχνολογία συγκόλλησης (Ψυχρή μεταφορά μετάλλου - Cold Metal Transfer ή CMT) για να δημιουργήσει το σχήμα του νέου ρεζερβουάρ και η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει ένα συνδυασμό ερμητικά σφραγισμένων συγκολλήσεων που γίνονται αρχικά από ρομπότ, αλλά ολοκληρώνονται από ειδικευμένους συγκολλητές ώστε να επιτυγχάνεται ένα αποκλειστικό, χειροποίητο φινίρισμα. Καθώς ζυγίζει 1,2 kg λιγότερο από την αντίστοιχη ατσάλινη έκδοση - και παρέχει βελτιωμένη θέση οδήγησης με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για γρήγορη μετατόπιση του βάρους κατά την είσοδο και έξοδο από τις στροφές - το ρεζερβουάρ βοηθάει να κρατηθεί το βάρος του R6 στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο μοντέλο, παρά την προσθήκη του ABS και των υπόλοιπων ηλεκτρονικών συστημάτων.

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB ACT 006

Το νέο ρεζερβουάρ μαζί με το νέο λεπτότερο υποπλαίσιο και τη μεγαλύτερη κλίση της σέλας δημιουργούν βελτιωμένη θέση οδήγησης.

Το κατά 20 mm λεπτότερο κεντρικό τμήμα της "μέσης" παρέχει βελτιωμένη εργονομία και διευκολύνει το πάτημα των ποδιών στο έδαφος, ενώ η σέλα και οι βαθιές εσοχές για τα γόνατα στο αλουμινένιο ρεζερβουάρ επιτρέπουν στον οδηγό να "κουμπώσει" καλύτερα πάνω στη μοτοσυκλέτα. 

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB DET 003

Η νέα οθόνη στον πίνακα οργάνων διαθέτει στροφόμετρο με αναλογικό στυλ και ψηφιακό ταχύμετρο, αλλά και μια ένδειξη πολλαπλών λειτουργιών που περιλαμβάνει την κατάσταση των TCS και ABS.

Τεχνικά χαρακτηριστικά, αξεσουάρ, χρώματα & διαθεσιμότητα

2017 YAM YZF600R6 EU DPBMCRB STU 005 03

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά του YZF-R6

  • Υγρόψυκτος, 4βάλβιδος, τετράχρονος, 4κύλινδρος κινητήρας 599 κ.εκ. με 2ΕΕΚ, διαστάσεων 67 mm x 42,5 mm (όπως και προηγουμένως)
  • Έμβολα από σφυρήλατο αλουμίνιο, λόγος συμπίεσης 13,1:1
  • Βαλβίδες εισαγωγής/εξαγωγής από τιτάνιο
  • Σύστημα εισαγωγής αέρα και ηλεκτρονική εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake)
  • Ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) με διπλό μπεκ
  • Μονόδρομος συμπλέκτης
  • Κιβώτιο 6 ταχυτήτων κοντών σχέσεων
  • Καλύμματα κυλινδροκεφαλών και καπάκια από μαγνήσιο
  • Βαλβίδες EXUP που συνεισφέρουν στην επίτευξη εξαιρετικών χαρακτηριστικών καμπυλών ροπής
  • Τελικό εξάτμισης από τιτάνιο
  • Πλαίσιο και ψαλίδι από αλουμίνιο

Σειρά γνήσιων αξεσουάρ

Η Yamaha προσφέρει μια σειρά νέων και παλαιότερων γνήσιων αξεσουάρ που ενισχύουν τις επιδόσεις και το στυλ της YZF-R6 του 2017 και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες της να την προσαρμόσουν στις προτιμήσεις τους. Η πλήρης σειρά των αξεσουάρ θα γίνει διαθέσιμη όταν θα φτάσει η YZF-R6 στους εκθεσιακούς χώρους των αντιπροσώπων της Yamaha. Μετά από την κυκλοφορία του νέου μοντέλου, οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή My Garage για να δημιουργήσουν και να δουν τη "δική τους" απόλυτη εικονική έκδοση της YZF-R6 με χρήση tablet ή smartphone.

2017 YAM YZF600R6 EU MDNM6 STU 002 03

Χρώματα

  • Race Blu
  • Tech Black

Διαθεσιμότητα: Απρίλιος 2017

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 19:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon