.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 09:49

Yamaha: νέο γουρουνάκι YFZ 50 2017

 

Το νέο ATV της φίρμας για παιδιά 6 έως 9 ετών

 

Το 2017, η κορυφαία σειρά ATV της Yamaha εμπλουτίζεται με το νέο, πανέμορφο και ικανότατο sport παιδικό μοντέλο YFZ50.

Ας δούμε τι λέει η Yamaha για το YFZ50.

"Το YFZ50 απευθύνεται σε μικρούς αναβάτες από 6 έως 9 ετών, προσφέρει πρωτόγνωρη αξιοπιστία, ποιότητα και τεχνογνωσία στην αγορά μοντέλων βασικής κατηγορίας και δίνει στους γονείς την ευκαιρία να αγοράσουν ένα όχημα που θα εξυπηρετεί τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους για πολλά χρόνια. Σε αντίθεση με πολλές λιγότερο καταξιωμένες εταιρείες, η Yamaha εγγυάται μια πολύ καλή αξία μεταπώλησης για το YFZ50 όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και έρθει η ώρα να το αντικαταστήσετε με ένα μεγαλύτερο μοντέλο της Yamaha.

Συνδυάζοντας εμφάνιση εμπνευσμένη από το αγωνιστικό μοντέλο YFZ450R, κινητήρα 50 κ.εκ. με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και μικρό πλαίσιο, το YFZ50 θα γίνει σίγουρα η πρώτη επιλογή για τα παιδιά που θέλουν να ανακαλύψουν τη χαρά και τη διασκέδαση της οδήγησης ενός ATV. Με απλά χειριστήρια και αυτόματο σύστημα μετάδοσης, αυτό το ολοκαίνουργιο ATV είναι η τετράτροχη εκδοχή της θρυλικής μίνι μοτοσυκλέτας PW50 της Yamaha, η οποία εδώ και τριάντα χρόνια μυεί τα παιδιά στον κόσμο του μοτοσυκλετισμού.

Σχεδιάσαμε ένα νέο ATV που θα αρέσει στους μικρούς αναβάτες, αλλά λάβαμε υπόψη και τους γονείς. Έτσι, αυτό το νέο μίνι ATV διαθέτει πολλές δυνατότητες ελέγχου που εγγυώνται ασφαλή και υπεύθυνη οδήγηση. Επίσης, το YFZ50 είναι εύκολο στη χρήση και τη συντήρηση, ώστε μικροί και μεγάλοι να απολαμβάνουν στο έπακρο τις οικογενειακές βραδιές και τα Σαββατοκύριακα."

Πλήρης έλεγχος από τους γονείς για ασφαλέστερη οδήγηση

 

Επειδή η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα, οι σχεδιαστές της Yamaha δίνουν στους γονείς τη δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως την απόδοση του YFZ50 με μια απλή βίδα ρύθμισης του ρελαντί, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο ικανοτήτων του παιδιού. Επίσης, πίσω από το αποσπώμενο μπροστινό φέρινγκ βρίσκεται ένας εύχρηστος ηλεκτρονικός περιοριστής ταχύτητας, που σας επιτρέπει να περιορίζετε τις στροφές του κινητήρα στις 4.500 σ.α.λ. για πιο ήπια απόδοση. Για υψηλότερη απόδοση, μπορείτε να ρυθμίσετε τον περιοριστή στη θέση απενεργοποίησης, ανεβάζοντας τις στροφές του κινητήρα στο μέγιστο, δηλαδή στις 7.400 σ.α.λ.

Αν ο κινητήρας πρέπει να σβήσει αμέσως για οποιονδήποτε λόγο, οι γονείς έχουν και πάλι τον απόλυτο έλεγχο του YFZ50, καθώς δεν έχουν παρά να τραβήξουν το μακρύ κορδόνι που είναι συνδεδεμένο με το διακόπτη πρόσδεσης. Ο διακόπτης ανάφλεξης που λειτουργεί με κλειδί προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς εξασφαλίζει ότι το παιδί δεν μπορεί να βάλει μπροστά τον κινητήρα χωρίς την άδεια κάποιου ενηλίκου. Επίσης, αν χρειαστεί, ο αναβάτης ή ο γονέας μπορεί να σβήσει αμέσως τον κινητήρα πατώντας τον κόκκινο διακόπτη απενεργοποίησης κινητήρα.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση, το YFZ50 διαθέτει μοχλούς εμπρός και πίσω φρένων στο τιμόνι, ακριβώς όπως τα ποδήλατα. Αυτό το μοντέλο δεν έχει πεντάλ πίσω φρένων, ώστε ο χειρισμός του να είναι εύκολος και απλός, και οι αρχάριοι αναβάτες να μην πατούν κατά λάθος το πίσω φρένο προκαλώντας πρόωρη φθορά. Επίσης, διαθέτει ένα εύχρηστο φρένο στάθμευσης, το οποίο διατηρεί το πίσω φρένο ενεργοποιημένο, ώστε το όχημα να μπορεί να σταθμεύεται και να μεταφέρεται με ασφάλεια.

Απλός και αξιόπιστος τετράχρονος κινητήρας 49 κ.εκ.

 

Ο κινητήρας του YFZ50 είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει διασκέδαση, εύκολη οδήγηση και απλή συντήρηση. Με σύστημα αερόψυξης και κυλινδροκεφαλή 1ΕΕΚ, αυτός ο μικρός και αξιόπιστος τετράχρονος κινητήρας 49 κ.εκ. έχει ήπια και ελεγχόμενη ισχύ, αποτελώντας ιδανική επιλογή για μικρούς αναβάτες βασικής κατηγορίας.

Χάρη στο αυτόματο σύστημα μετάδοσης CVT με τραπεζοειδή ιμάντα, η επιτάχυνση είναι ομαλή και σταδιακή, ενώ δεν υπάρχει μοχλός συμπλέκτη και μοχλός ταχυτήτων, που θα αποσπούσαν την προσοχή ενός άπειρου οδηγού. Επομένως, το YFZ50 είναι ιδανικό για τις πρώτες βόλτες ενός παιδιού με ATV. Το γκάζι λειτουργεί με μια απλή κίνηση του αντίχειρα και οι αρχάριοι αναβάτες δεν χρειάζεται παρά να εστιάσουν σε μόνο μία λειτουργία κατά την εκκίνηση. Επομένως, αυτό το νέο ATV για παιδιά είναι το πιο εύχρηστο μηχανοκίνητο όχημα αναψυχής. Για ακόμα πιο απλή και ασφαλή οδήγηση, το YFZ50 δεν έχει όπισθεν.

Το YFZ50 εκκινείται εύκολα χάρη στην ηλεκτρική μίζα, ενώ εφεδρικά υπάρχει και μια αφαιρούμενη μανιβέλα εκκίνησης σε πρακτικό σημείο κάτω από το κάθισμα. Αν χρειαστεί, η μανιβέλα εκκίνησης μπορεί να τοποθετηθεί στο πλαϊνό μέρος του κινητήρα και μετά την εκκίνηση μπορεί να τοποθετηθεί ξανά στην ειδική θήκη αποθήκευσης κάτω από το κάθισμα.

Η συντήρηση του YFZ50 είναι εξαιρετικά απλή, ακόμα και για τους γονείς που δεν έχουν καμία εμπειρία με τα ATV. Το αυτόματο σύστημα μετάδοσης CVT με τραπεζοειδή ιμάντα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, ενώ συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει συμπλέκτης, ο οποίος θα χρειαζόταν ρύθμιση. Επίσης, το εύκαμπτο πλαστικό πλαίσιο καθαρίζεται με πανί και είναι σχεδιασμένο για να αντέχει στα αναπάντεχα χτυπήματα και τις γρατσουνιές.

Οι καθιερωμένες εργασίες συντήρησης διευκολύνονται, καθώς το κουτί φίλτρου βρίσκεται κάτω από το εύκολα αποσπώμενο κάθισμα, ενώ το αφαιρούμενο φίλτρο αέρα ελέγχεται και καθαρίζεται σε μόλις λίγα λεπτά χωρίς εργαλεία.

Χάρη στις ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης σε συνδυασμό με την ποιότητα και την αξιοπιστία της Yamaha, το YFZ50 προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης, ενώ επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο έπακρο.

Σπορ πλαίσιο με έμπνευση από τα αγωνιστικά μοντέλα

 

Βλέποντας το YFZ50 δίπλα στα μεγαλύτερα αγωνιστικά μοντέλα μας, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η όμορφη εμφάνιση αυτού του μίνι ATV είναι εμπνευσμένη από το άκρως δημοφιλές YFZ450R, το οποίο έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία των σπορ μοντέλων 450 κ.εκ. Με επιθετική σχεδίαση στο μπροστινό φέρινγκ, γωνιώδη μπροστινά φτερά και διευρυμένα πίσω φτερά, το YFZ50 είναι ένα εντυπωσιακό ATV με τον αέρα ενός μοντέλου μεγάλων διαστάσεων.

Οι δύο διακοσμητικοί μπροστινοί προβολείς και το πίσω φως ενισχύουν την εικόνα του μεγάλου ATV, ενώ ο χρωματικός συνδυασμός Yamaha Racing Blue αναδεικνύει τη σχέση του με τα μεγαλύτερα αγωνιστικά μοντέλα.

Τα ανθεκτικά πλαστικά καλύμματα του πλαισίου προστατεύουν τον αναβάτη από το χώμα, τη λάσπη και το νερό, ενώ είναι εύκαμπτα για να αντέχουν στα χτυπήματα και τους κραδασμούς κατά τη οδήγηση εκτός δρόμου. Μέρος της εργονομικής του κατασκευής αποτελεί και η ευρύχωρη θέση οδήγησης, η οποία έχει σχεδιαστεί για παιδιά με διάφορα είδη σωματικής διάπλασης. Παράλληλα, το κάθισμα έχει καλή επένδυση, ώστε να είναι άνετο.

Άλλα χαρακτηριστικά του είναι η πίσω χειρολαβή που χρησιμεύει στη μετακίνηση και την ανύψωσή του κατά τη φόρτωση, καθώς και το ανθεκτικό πλαστικό προστατευτικό κάτω από το μπροστινό φέρινγκ που προστατεύει το συγκρότημα της μπροστινής ανάρτησης από χαλίκια και θραύσματα.

Μικρό και ευέλικτο

 

Το YFZ50 μυεί τους μικρούς αναβάτες στη χαρά και τον ενθουσιασμό της οδήγησης ενός ATV από την ηλικία των 6 ετών. Με νέες μικρές διαστάσεις, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ασφάλεια, ευκολία στους χειρισμούς και απολαυστική οδήγηση.

Με μήκος 1.250 mm, πλάτος 820 mm και ύψος 770 mm, το YFZ50 απευθύνεται σε παιδιά διαφόρων ηλικιών και ειδών σωματικής διάπλασης και είναι ιδανικό για να κάνουν τις πρώτες τους βόλτες με ένα ATV. Κατά κανόνα, το YFZ50 απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών, που στη συνέχεια μπορούν να περάσουν στο μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο YFM90R της Yamaha.

Το YFZ50 διαθέτει ανθεκτικό, διπλό σκελετό βάσης από χαλυβδοσωλήνα για δύναμη και ευελιξία. Επίσης, αυτό το νέο μίνι ATV προσφέρει εξαιρετικά άνετη οδήγηση, καθώς έχει ανεξάρτητα γόνατα στην μπροστινή ανάρτηση με αμορτισέρ διαδρομής 32 mm. Ο συμπαγής άξονας στο πίσω μέρος διαθέτει ένα αμορτισέρ διαδρομής 42 mm με 5 δυνατότητες ρύθμισης προφόρτισης.

Δύο ταμπούρα μπροστά και ένα πίσω εξασφαλίζουν δυνατό και αξιόπιστο φρενάρισμα.

Yamaha YFZ50 - Επισκόπηση

 

  • Νέο, μικρό ATV για παιδιά από 6 έως 9 ετών
  • Απλός χειρισμός, απολαυστική οδήγηση και εύκολη συντήρηση
  • Το ιδανικό ATV βασικής κατηγορίας για παιδιά
  • Ποιότητα, αξιοπιστία και υποστήριξη Yamaha
  • Βίδα ρύθμισης ρελαντί για προσαρμογή της ταχύτητας από τους γονείς
  • Ηλεκτρονικός περιοριστής σ.α.λ. που περιορίζει τις στροφές του κινητήρα στις 4.500 σ.α.λ.
  • Διακόπτης πρόσδεσης και κορδόνι για πλήρη έλεγχο από τους γονείς
  • Σπορ εμφάνιση με έμπνευση από το YFZ450R
  • Αερόψυκτος τετράχρονος κινητήρας 1ΕΕΚ 49 κ.εκ. με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης
  • Ομαλό και αξιόπιστο αυτόματο σύστημα μετάδοσης CVT με τραπεζοειδή ιμάντα
  • Τελική μετάδοση με αλυσίδα
  • Κίνηση μόνο προς τα εμπρός για απλή και ασφαλή οδήγηση
  • Μοχλοί φρένων στο τιμόνι - χωρίς πεντάλ φρένου
  • Εύκολη πρόσβαση στο φίλτρο αέρα για απλή συντήρηση
  • Ηλεκτρική μίζα και αφαιρούμενη μανιβέλα εκκίνησης
  • Ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση με αμορτισέρ διαδρομής 32 mm
  • Συμπαγής άξονας πίσω με αμορτισέρ διαδρομής 42 mm με ρυθμιζόμενη προφόρτιση
  • Εύκολη μεταφορά σε βαν ή pick up - μικρές διαστάσεις: 1.250 mm μήκος x 820 mm πλάτος
  • Βάρος πλήρες υγρών 100 kg

Χρώμα Racing Blue

Διαθεσιμότητα Σεπτέμβριος 2016

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 23:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon