.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 09:43

Yamaha XSR 900 Yard Built Monkeebeast

 

Από τους "Wrenchmonkees"

 

Ένα ακόμη Yard Built μοντέλο είδε τα φώτα της δημοσιότητας, με βάση το Yamaha XSR 900. Φτιαγμένο από τους Δανούς Wrenchmonkees, το Monkeebeast διαθέτει Scrambler γονίδια, και look που προϊδεάζει για αστικές μάχες παντός εδάφους.

xsr900 monkeebeast 14

Όπως και τα υπόλοιπα Yard Built μοντέλα, έτσι κι εδώ δεν έχουν γίνει κοψίματα ή κολλήσεις στο πλαίσιο (σύμφωνα με τις οδηγίες της Yamaha), ώστε να γίνεται αντιληπτή η ευκολία με την οποία μπορεί ο καθένας να μετατρέψει το δικό του XSR900 σε κάτι εντελώς μοναδικό.

Για να μπολιάσει το XSR με off-road γονίδια η φίρμα των πιθήκων με τα γαλλικά κλειδιά (The Wrenchmonkees) άλλαξε τους τροχούς με άλλους 17άρηδες ακτινωτούς από την Borrani, με διαφορετικά, μαύρα κέντρα, ενώ εξόπλισε τη μοτοσυκλέτα με ελαστικά Continental TKC με τακούνια.

xsr900 monkeebeast 7

Νέα είναι η εξάτμιση της SC Project με το τελικό να βγαίνει ψηλά, σε scrambler στιλ.

xsr900 monkeebeast 2

Διαφορετικό είναι και το πίσω αμορτισέρ της K-Tech, νέοι οι ρεγουλατόροι αλυσίδας της Gilles Tooling, μεταλλικά τα σωληνάκια των φρένων και νέος ο δίσκος πίσω της TRW.

xsr900 monkeebeast 1

Νέα και ακτινική τρόμπα βρίσκουμε στο μπροστινό φρένο, από τη Nissin.

xsr900 monkeebeast 8

Στο χέρι κατασκευάστηκε η σέλα, ενώ στην Gilles ανήκουν και τα νέα μαρσπιέ με τα δόντια (εντουράδικα πράματα ρε παιδάκι μου).

xsr900 monkeebeast 9

Η τιμονάρα είναι της Magura, και τα γκριπ της Biltwell, ενώ τα κουμπιά προέρχονται από τη Motogadget.

Ο προβολέας "εκλάπη" από ένα MT-03, ενώ νέο είναι και το πίσω LED φωτιστικό σώμα.

xsr900 monkeebeast 10

Μοναδικά είναι τα φτερά, από τους Wrenchmonkees, ενώ εκπληκτική λεπτομέρεια αποτελεί το... σωληνάριο των υγρών φρένου στο τιμόνι!

xsr900 monkeebeast 19

Σημειώστε πως αρκετά από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί το Monkeebeast θα γίνουν σύντομα διαθέσιμα από τους Wrenchmonkees, για όσους ιδιοκτήτες XSR900 θελήσουν να φτιάξουν τη μοτοσυκλέτα τους καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του πιθηκο-κτήνους.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 00:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon