.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 18:57

Yamaha VMax JvB-moto Infrared

 

Special Edition για τα 30 χρόνια

 


Το 2015 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το θρυλικό μοντέλο VMax της Yamaha που συμπληρώνει 3ο χρόνια ζωής. Η μοτοσυκλέτα που άλλαξε τα δεδομένα με την παρουσίαση της το 1985, συνεχίζει ακόμη να εμπνέει τους κατασκευαστές, στην τελευταία της έκδοση με τα 1700 κυβικά εκατοστά.

Σημαντική συνεργασία

Για να τονίσει την σημαντική συνεργασία της, η γερμανική εταιρία μετατροπών JvB Moto με την Yamaha, δημιούργησε μία μοναδική VMAX η οποία τοποθετήθηκε αμέσως στον κόσμο Yard Build τις ιαπωνικής φίρμας. Jen vom Brauck στον οποίο και ανήκει η ομώνυμη εταιρία μετασκεύασε το παραγωγής VMAX σε ένα επαναστατικό dragster σε συνδυασμό με γραμμές από café racer μοτοσυκλέτα, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η δύναμη σε όλους. Παράλληλα, φρόντισε ώστε να εμφανίζονται σημάδια από την ιστορία της μοτοσυκλέτας τα τελευταία 30 χρόνια.

Ξεκινώντας από το μπροστινό σύστημα, τοποθέτηση ένα αλουμινένιο φτερό και ένα carbon φανάρι δικής του κατασκευής, και carbon καλύμματα τροχών. Τα τιμόνια είναι διαφορετικά, clip-on και προσθέτουν café racer στυλ έτσι ώστε ο αναβάτης να τοποθετείται όσο γίνεται πιο κάτω, σαν να οδηγεί μία τυπική αμερικάνικη dragster. Το στροφόμετρο έρχεται από την Autometer.

Τοποθετήθηκε ένα πανέμορφο κάλυμμα carbon στο "ρεζερβουάρ" ενώ το φιλτροκούτι είναι αλλαγμένο, μεγαλύτερο σε όγκο, ενώ διαθέτει και έναν διαφορετικό αεραγωγό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο - σημεία που θυμίζουν έντονα το πρώτο VMAX.
Η δουλειά με το αλουμίνιο συνεχίζεται στο υποπλαίσιο το οποίο έχει φτιαχτεί στο χέρι ενώ ένα χειροποίητο αλουμινένιο ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί κάτω από την σέλα, επίσης κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με ίδια χωρητικότητα με το standard.

Υπογραφή σε όλα

Στο πίσω τμήμα υπάρχει πάλι η υπογραφή του Jens με την ουρά να έχει κατασκευαστεί στο χέρι από carbon. Μία τέτοια μοτοσυκλέτα, χρειάζεται και τον ανάλογο ήχο, και η συγκεκριμένη, διαθέτει ένα σύστημα εξαγωγής 4 σε 1, που προέρχεται από την Termignoni.
Την επετειακή VMAX της JvB-Moto συμπληρώνει η πανέμορφη βαφή που δεν έχει επιλεγεί τυχαία. Πρόκειται για χρώματα βασισμένα στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες GP της Yamaha, από το 1985, χρονιά που λανσαρίστηκε και επίσημα η VMAX για πρώτη φορά.
Κάθε κομμάτι αλουμινίου ή carbon σε αυτή την Yard Build κατασκευή έχει την υπογραφή του JvB-moto, δείχνοντας την ιστορία του VMAX και την συνεργασία με τον Γερμανό βελτιωτή.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 19:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon