.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 17:58

EICMA 2023 – Νέο Yamaha RayZR 2024

Το lightweight αποκτάει εντελώς νέα έννοια! Μόνο 99kg για να κάνετε την καθημερινή σας μετακίνηση παιχνιδάκι... Γνωρίστε το ολοκαίνουριο RayZR, είναι το πιο λεπτό και ευέλικτο σκούτερ μας, εξοπλισμένο με έναν κινητήρα Blue Core 125cc και ένα ηλεκτρικό σύστημα Power Assist για γρηγορότερη επιτάχυνση. 
 

Η Yamaha παρουσίασε επίσημα το νέο RayZR 2024, ένα νέο μοντέλο scooter στα 125 κυβικά, που απευθύνεται ξεκάθαρα για αστική χρήση σε πολύ έντονους ρυθμούς. Χάρη στην συμβατότητα του με το δίπλωμα μοτοσυκλέτας A1, το RayZR μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου Β, αν πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις, ενώ δηλώνεται ως το ελαφρύτερο scooter της Yamaha, με βάρος μόλις 99 κιλά.

Ο κινητήρας είναι ένας νέος, τεχνολογίας Blue Core μονοκύλινδρος, ο οποίος φέρει και σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης για γρηγορότερες εκκινήσεις, ενώ φέρει παράλληλα και start-stop σύστημα, για απενεργοποίηση του κινητήρα εν στάσει, άρα χαμηλότερη κατανάλωση. Η Yamaha δηλώνει ότι το RayZR πετυχαίνει μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 4%, με την χρήση του συστήματος, ενώ το ίδιο το μοτέρ/γεννήτρια είναι νέο για μείωση του θορύβου. Η ισχύς του κινητήρα βενζίνης, ανέρχεται σε 8,1 ίππους και μέγιστη ροπή 1 kgm, στις 6.500 και 5.000 στροφές αντίστοιχα.

Ο κινητήρας θα έχει επιπλέον μανιβέλα, για εκκίνηση, παράλληλα με την μίζα. Η ανάρτηση αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα χρησιμοποιείται δίσκος εμπρός και ταμπούρο πίσω. Κάτω από την σέλα, θα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για μικροαντικείμενα.

Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, κόκκινο και μαύρο, από τον Μάρτιο του 2024.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 16:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon