.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 13:27

Η Yamaha συνεχίζει την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας που «δεν θα πέφτει»

Ένα σύστημα που στόχο έχει να μειώσει τον αντίκτυπο από τα λάθη του αναβάτη στην οδήγηση, που είναι ένας από τους κυριότερους λόγους ατυχημάτων.

Είχαμε αναφερθεί ξανά, πριν περίπου δύο μήνες, στην ανάπτυξη από την Yamaha μίας τεχνολογίας που θα αποτρέπει -τουλάχιστον στην θεωρία- τις στατικές πτώσεις και τα ατυχήματα σε μικρές ταχύτητες, απόρροια λάθος χειρισμών του αναβάτη. (Μπορείτε να διαβάσετε το ανάλογο άρθρο με ένα κλικ εδώ). Σε τελευταία επικοινωνία της, η Yamaha επιβεβαιώνει ότι η τεχνολογία AMSAS - Advanced Motorcycle Stabilization Assist System-, συνεχίζει να αναπτύσσεται, αποκαλύπτοντας παράλληλα αρκετά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δεδομένα.

«Λάθος απόφαση» το κυριότερο ανθρώπινο λάθος σε ατύχημα

Σύμφωνα με την Yamaha, οι κυριότερες αιτίες ατυχήματος λόγω ανθρώπινου λάθους, είναι οι: Λάθος απόφαση (17%), λάθος αναγνώριση κατάστασης (10%) και λάθος χειρισμού (5%). Ακόμα, το 70% των ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα, συμβαίνουν μέσα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, από την στιγμή που δίνει «έναυση» στην ακολουθία γεγονότων. Βασιζόμενη σε αυτά τα δεδομένα, η Yamaha προχώρησε στην ανάπτυξη του AMSAS, με 4 κύριοιυς άξονες: Υποβοήθηση στην πρόβλεψη των κινδύνων, υποβοηθούμενη αμυντική οδήγηση με στόχο την αποφυγή ζημιών, υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής και καλύτερο έλεγχο πιθανών ζημιών.

Και η Yamaha στοχεύει στον εκμηδενισμό των δυστυχημάτων με μοτοσυκλέτα το 2050

Όπως και άλλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει, και η Yamaha σκοπεύει στην δραστική μείωση των δυστυχημάτων τα επόμενα χρόνια, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη τους μέχρι το 2050. Το σύστημα AMSAS είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής στρατηγικής της εταιρείας, η οποία συμπεριλαμβάνει και το σύστημα υποβοηθούμενης πέδησης με ραντάρ, που τοποθέτησε στο Tracer 9 GT+ 2023. Όπως ανακοίνωσε ο Akitoshi Suzuki, το πρόγραμμα AMSAS είναι σε φάση βελτιστοποίησης και μείωσης των απαιτούμενων εξαρτημάτων του, με απώτερο στόχο το σύστημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη δικύκλων, από μοτοσυκλέτες μέχρι scooters, ακόμα και ποδήλατα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon