.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 11:53

Yamaha YXZ1000R Turbo – Ολοκλήρωσε τις δοκιμές στο Μαρόκο

[Δελτίο Τύπου]

Η ομάδα X-Raid Yamaha Rally Team έκλεισε τον κύκλο δοκιμών του αναβαθμισμένου πρωτοτύπου YXZ1000R Side-by-Side που φορά τούρμπο κι ετοιμάζεται για το επόμενο ράλι Ντακάρ.

Το αυθεντικό YXZ1000R εξελίχθηκε από την ομάδα X-Raid και πρωτοαγωνίστηκε στο Ντακάρ του 2021, καταφέρνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία FIA T3.1 Lightweight Prototype. Επιστρέφονταρ στο διάσημο ράλι έναν χρόνο αργότερα, το πρωτότυπο επιβεβαίωσε τις δυνατότητές του παίρνοντας την έκτη θέση στον τερματισμό.

YAMSSV EDO0751

Βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής Yamaha YXZ1000R, το πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί κατά τα πρότυπα των κανονισμών της FIA και είναι εξοπλισμένο καταλλήλως για να τα βγάλει πέρα με τις απαιτήσεις ενός αγώνα ράλι. Η X-Raid μάκρυνε και ενίσχυσε τα ψαλίδια μπροστά και πίσω, φέρνοντας έτσι τα αμορτισέρ πιο έξω, ενώ αναβάθμισε και το σύστημα φρένων.

Στη δοκιμή που έγινε πρόσφατα στο Μαρόκο, η X-Raid χρησιμοποίησε τη νέα έκδοση του πρωτοτύπου YXZ1000R που πλέον φορά και τούρμπο για να παράξει ακόμη περισσότερη χρησιμοποιήσιμη δύναμη εκεί που χρειάζεται. Με δύσβατα εδάφη και υπερβολική ζέστη που συχνά ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου, η έρημος στη χώρα της βόρειας Αφρικής αποδεικνύεται το ιδανικό τερέν για τις δοκιμές αξιοπιστίας και τη συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας για τον νέο κινητήρα της Yamaha, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα μετάδοσης, διαδικασία που έγινε με τη συνδρομή των έμπειρων οδηγών Camelia Liparoti, Annett Fischer και Mario Franco.

YAMSSV EDO8566

Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν επί τω έργω πώς αποδίδει ο νέος τουρμπάτος κινητήρας της Yamaha, αλλά επιπλέον να δουλέψουν στο σετάρισμα πλαισίου και αναρτήσεων με δοκιμές σε ποικίλα εδάφη, από πετρώδεις σκονισμένες διαδρομές ως ατελείωτους αμμόλοφους.

Όλοι οι οδηγοί που συμμετείχαν στη δοκιμή δηλώνουν εντυπωσιασμένοι/ες από την απόδοση του πρωτοτύπου YXZ1000R, κρίνοντας την προσθήκη του συστήματος εξαναγκασμένης τροφοδοσίας ως ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά.

YAMSSV EDO5688

Το επόμενο σκαλί στη διαδικασία εξέλιξης του πρωτοτύπου θα είναι ένα τελικό τεστ αξιοπιστίας τον Σεπτέμβριο, ξανά στο Μαρόκο, πριν την τελική ευθεία προετοιμασίας για το ράλι Ντακάρ 2023 που θα γίνει από 31 Δεκεμβρίου 2022 ως 15 Ιανουαρίου 2023.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο από τις δοκιμές του YXZ1000R στο Μαρόκο, με τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων οδηγών και μηχανικών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon