.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 18:06

Yamaha - R1 Toprak Razgatlıoglu World Championship Replica

Για να γιορτάσει την κατάκτηση του Triple Crown τίτλου στο WorldSBK 2021 από τον φοβερό και τρομερό “Stoprak”, η Yamaha ανακοίνωσε την περιορισμένη παραγωγή μιας YZF-R1 με τον τίτλο σιδηρόδρομο “Limited Edition Toprak Razgatlıoglu Yamaha R1 World Championship Replica”.

Οι Yamaha Motor Europe και Crescent Yamaha, η έδρα της Pata Yamaha με την Brixx WorldSBK team παρουσιάζουν την Limited Edition Toprak Razgatlıoglu Yamaha R1 World Championship Replica, γιορτάζοντας το “τριπλό στέμμα” (τίτλος αναβατών, ομάδων και κατασκευαστών) στο WorldSBK 2021 αλλά και γενικότερα τις επιδόσεις του Τούρκου αστέρα στην πίστα.

Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί μόλις σε 21 κομμάτια, ενώ όλες θα κατασκευαστούν στο PRO SHOP της Crescent Racing.

Μιλάμε για την υπέρτατη “track-ready” WorldSBK replica R1, με 205 hp στον πίσω τροχό, ανεβασμένη κατά 20 hp σε σύγκριση με μια στάνταρ R1, με γραμμική απόδοση ροπής μέσω της εξάτμισης της Akrapovic προδιαγραφών WorldSBK, αλλά και χάρη στην GYTR αγωνιστική ECU.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας βρίσκεται κάτω από τα 175 κιλά με λάδια, υγρά και γεμάτο ρεζερβουάρ, γεγονός που την κάνει ελαφρύτερη από τη στάνταρ έκδοση κατά… 26 κιλά!

Πέρα όμως από τους +20 hp και τα -26 κιλά, το κτήνος της Yamaha έρχεται με κορυφαίες αναρτήσεις από την Ohlins, τιμονόπλακα προδιαγραφών WorldSBK, και σφυρήλατους τροχούς Marchesini για ακόμα πιο κοφτερό κράτημα.

Στα φρένα βρίσκουμε ένα αγωνιστικό σύστημα της Brembo, και τελειώνουμε με βαφή στα πρότυπα της αγωνιστικής R1 του Toprak!

Σημειώστε πως όλες οι Toprak Replica Limited Edition R1 θα έχουν και τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

  • Πλάκα αρίθμησης και υπογραφή του τεχνικού που συναρμολόγησε τη μοτοσυκλέτας
  • Πιστοποιητικό γνησιότητας με υπογραφές των Razgatlioglu και του υπεύθυνου της ομάδας, Paul Denning
  • VIP πάσα φιλοξενίας για 2 άτομα σε έναν αγώνα WorldSBK 2022, με τη δυνατότητα να μιλήσουν με τον Toprak
  • Σετάρισμα της μοτοσυκλέτας και μαθήματα one-on-one με τους θρυλικούς αγωνιζόμενους James Hillier ή Niall Machenzie (σε αγγλική πίστα, αλλά μπορεί να κανονιστεί ανάλογο event και εκτός Βρετανίας)
  • Υπογεγραμμένο τμήμα από τον τεχνικό εξοπλισμό WorldSBK 2021 του Toprak

Η τιμή της κάθε replica R1 βρίσκεται στα 46.318 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ την μπροσούρα της μοτοσυκλέτας και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Για παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 18:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon