.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 17:59

Yamaha Tracer 300 – Κατοχύρωση ονόματος στην Ινδία το φέρνει ακόμη πιο κοντά

Η Yamaha κατοχύρωσε το όνομα Tracer στην Ινδία και ο τοπικός Τύπος έχει ήδη προσθέσει ένα 250/300 στο τέλος της πρότασης.

Οι φήμες και οι πληροφορίες που διευρύνουν τη γκάμα των Tracer προς τα κάτω δεν είναι νέες, τις διαβάζουμε και συναντάμε δεξιά κι αριστερά εδώ και πολύ καιρό, μα ως τώρα δεν υπήρχε καμιά επίσημη είδηση που να τις στηρίζει.

Θα έλεγε κανείς πως είναι απλώς κοινή λογική: η Yamaha απέχει από τους μικρούς κυβισμούς των on-off και adventure (ασφάλτινων και μη) και αυτό φαντάζει ακόμη πιο παράδοξο όταν σκεφτούμε πως στην παραδίπλα βιτρίνα έχει μια πολυμελή οικογένεια ΜΤ που απλώνεται από τα 125 ως τα 1000 κυβικά.

Σε μια παγκόσμια αγορά που ευδοκιμούν μοντέλα όπως τα BMW G310GS και KTM 390 Adventure, είναι πραγματικά περίεργο που οι Ιάπωνες δεν έχουν ακόμη εκμεταλλευτεί τη βάση του ΜΤ-03.

Αν πιστέψουμε τον Ινδικό ειδικό Τύπο, αυτό το παράδοξο ίσως να φτάνει στο τέλος του, καθώς η Yamaha κατοχύρωσε το όνομα Tracer στη χώρα. Αν και αυτό μπορεί απλά να σημαίνει τη διάθεση των Tracer 7 και 9 εκεί, η πραγματικότητα της Ινδικής αγοράς δεν προσφέρεται τόσο για μεγάλους κινητήρες και μοτοσυκλέτες που είναι ακόμη πολύ μακριά από τα οικονομικά δεδομένα του μέσου Ινδού.

Μάλλον με αυτό το σκεπτικό, το ένα πίσω από το άλλο τα Ινδικά ΜΜΕ αναφέρονται ξεκάθαρα πλέον σε επικείμενη άφιξη ενός Tracer 250.

Ο λόγος που μιλούν για 250 κυβικά έχει να κάνει με τα Ασιατικά ΜΤ-25, τα οποία δεν είναι παρά ΜΤ-03 με λίγο μικρότερο κινητήρα 250 cc. Όπερ σημαίνει πως, εφόσον η Yamaha όντως κάνει αυτήν την κίνηση, η ανάλογη έκδοση για τις δυτικές αγορές θα είναι πιθανότατα το Tracer 300.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν προδικάζει την έλευση του νέου μοντέλου, είναι απλά μια ένδειξη που δείχνει λίγο πιο θεμελιωμένη από τις “πληροφορίες” που τόσον καιρό κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

[Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Yamaha Tracer 7 2021]

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 18:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon