.
Κατηγορία Yamaha
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 23:18

EICMA – Υamaha TMAX 560 & TMAX Tech MAX 560

Κατά παράδοση, η Yamaha παρουσιάζει τα μοντέλα της στο Μιλάνο, λίγο νωρίτερα από την ημερομηνία έναρξης της EICMA. Έτσι λοιπόν έγινε και φέτος, όπου μόλις πριν λίγο, στις 22:00 η ώρα (03/11/2019) έγινε η αποκάλυψη των νέων δίτροχων του 2020.

Ξεκινάμε λοιπόν με ένα μοντέλο για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες από το Σεπτέμβριο, σχετικά με την επικείμενη ανανέωση του. Ο λόγος για το TMAX, το οποίο για το 2020 αποκτά μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κινητήρα, φθάνοντας τα 562 κ.εκ.

Η αύξηση αυτή, που προέκυψε από την μεγαλύτερη διάμετρο των εμβόλων, στα 70 χλστ., ήταν επακόλουθο της συμμόρφωσης με τις Euro 5 προδιαγραφές, προκειμένου να μην απολεσθεί ισχύς. Τα καλά νέα, είναι ότι όχι μόνο δεν χάθηκε ισχύς αλλά -απεναντίας- υπήρξε κέρδος, με αύξηση της ιπποδύναμης κατά 3,5% και της ροπής κατά 6%, σε όλο το εύρος λειτουργίας του κινητήρα.

Για να τα πούμε με αριθμούς και όχι με ποσοστά, το νέο TMAX 560 αποδίδει 47 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 5,7 kg-m ροπής στις 5.250 σ.α.λ., όταν οι “530” εκδόσεις, αποδίδουν 45 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 5,4 kg-m ροπή, στις 5.250 σ.α.λ.

Πέραν της αύξησης στην χωρητικότητα, ο κινητήρας φέρει επίσης νέα, πιο ελαφριά έμβολα, καθώς και μπιέλες νέας σχεδίασης. Εντυπωσιακό είναι δε το γεγονός, πως παρά την αύξηση στον κυβισμό, το βάρος των κινούμενων μερών στο μοτέρ, έχει αυξηθεί μόλις κατά 1%. Ανασχεδιασμένος θάλαμος καύσης, νέα ρύθμιση χρονισμού στις βαλβίδες εισαγωγής (οι οποίες πλέον είναι 27 χλστ. σε διάμετρο) και εξαγωγής και νέο μπεκ ψεκασμένου οπών στο κάτω μέρος του αγωγού εισαγωγής, συμπληρώνουν τα νέα στοιχεία του κινητήρα.

Νέες εργοστασιακές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και βελτιστοποίηση του traction control (ΤCS), είναι επίσης στοιχεία που φέρει το TMAX 560, μαζί με μικρής έκτασης αλλαγές που έχουν γίνει στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, ενώ τα LED μπροστινά φλας, έχουν επανασχεδιασθεί και πλέον είναι πλήρως ενσωματωμένα στο fairing.

Σε θέματα εργονομίας, ο συνεπιβάτης είναι ο κερδισμένος φέτος, αφού η επανασχεδίαση του πίσω μέρους του ΤΜΑΧ, διευκολύνει την πρόσβαση του στην σέλα αλλά και την πρόσβαση των κάτω άκρων του, στα μαρσπιέ.

Αλλαγές υπάρχουν επίσης και στην CVT μετάδοση, με νέο ιμάντα και αλλαγή στην αναλογία των “σχέσεων” για δεδομένες στροφές. Ομαλότερη λειτουργία αλλά και πιο δυναμικές επιταχύνσεις είναι τα κέρδη, σύμφωνα με την Yamaha.

Οι υπόλοιπες βελτιώσεις για το μοντέλο του 2020 περιλαμβάνουν ένα ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης και ένα ψυγείο μεγαλύτερης χωρητικότητας με αεραγωγούς νέας σχεδίασης, καθώς και έναν νέο πιο αθόρυβο εντατήρα αλυσίδας από πλαστική ρητίνη.

Για το 2020, οι εκδόσεις του TMAX θα είναι δύο, η “βασική” αλλά και το ΤΜΑΧ Tech Max 560, που θα φέρει πλουσιότερο εξοπλισμό, όπως:

-MyTMAX Connect σύστημα για πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone πολλές άλλες λειτουργίες

-Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα

-Cruise Control

-Θερμαινόμενα γκριπ

-Θερμαινόμενη σέλα

-Ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση

-Εσωτερική επένδυση κορυφαίας ποιότητας

-Πιρούνι χρυσού χρώματος

Ακολουθεί video / gallery φωτογραφιών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 01:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon