.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 10:36

Yamaha - Ετοιμάζει ηλεκτρικό R1!

Πατέντες της Yamaha δείχνουν πως η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει ένα ηλεκτρικό Superbike με βάση το R1 αλλά και μία γυμνή μοτοσυκλέτα με βάση το MT-07, ενώ οι πατέντες αφορούν στην τοποθεσία της εξόδου φόρτισης.

Πού να βάλει κανείς μια έξοδο φόρτισης για την ηλεκτρική του μοτοσυκλέτα; Εκεί που θα υπήρχε το ρεζερβουάρ σε μια βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα; Μήπως αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή όμως;

Οι πατέντες της Yamaha προτείνουν 3 διαφορετικές θέσεις για την έξοδο ρεύματος των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της φίρμας, κάθε μία για μια διαφορετική κατηγορία μοτοσυκλέτας.

yamaha pes1

Θυμίζουμε πως η φίρμα των τριών διαπασών έχει ήδη δείξει τα δικά της ηλεκτρικά πρωτότυπα, συγκεκριμένα τα PED1 (On-Off) & PES1 (Superbike, φωτό άνω) το 2013, με την επόμενη γενιά (PED2 & PS2) να εμφανίζεται το 2015.

2015 ped2

Το 2016 η ετήσια αναφορά της εταιρείας αποκάλυψε πως η Yamaha προετοιμάζει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες παραγωγής με βάση τα PED2 (φωτό άνω) & PES2.

yamaha ec 03

Παράλληλα, η Yamaha έχει παρουσιάσει τα μικρά ηλεκτρικά scooter παραγωγής e-Vino & EC-03 (φωτό άνω), αλλά κανένα άλλο μεγαλύτερο ηλεκτρικό δίκυκλο δεν έχει ακόμα φτάσει στους dealers της φίρμας.

Τα χρόνια περνούν και η Yamaha μακρηγορεί, όμως τώρα οι πρώτες πατέντες για τις λεπτομέρειες των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Yamaha αναπτερώνουν τις ελπίδες μας να δούμε τα PED & PES να βγαίνουν στην παραγωγή.

yamaha PES2 charging

Στις πατέντες που βλέπουμε, η Yamaha προτείνει έξοδο ρεύματος για το PES2 στη θέση ενός ρεζερβουάρ συμβατικής μοτοσυκλέτας, στη δεξιά μεριά, ώστε να είναι κατακόρυφα όταν η μοτοσυκλέτα θα γέρνει ελαφρώς στο πλαϊνό σταντ. Η ιδέα πίσω από την τοποθέτηση αφορά στη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας, ώστε α) να χρειάζεται κάποια δύναμη να βάλεις το καλώδιο και β) να είναι δυσκολότερο να ρίξεις τη μοτοσυκλέτα αν σκοντάψεις στο καλώδιο κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Εναλλακτικά η Yamaha προτείνει η έξοδος ρεύματος να βρίσκεται κάτω από τα όργανα, κοντά στον λαιμό του πιρουνιού.

yamaha mt 07 charger

Ένα δεύτερο σχέδιο δείχνει μια γυμνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα βασισμένη στο design του MT-07, όπου η εταιρεία προτείνει έξοδο ρεύματος κάτω από τη σέλα του συνεπιβάτη.

yamaha r1 charging

Τέλος, έχουμε μια τρίτη πατέντα, που δείχνει μια μοτοσυκλέτα που φέρνει στο μυαλό ηλεκτρικό R1, με την έξοδο ρεύματος είτε στη βάση της ζελατίνας, είτε μέσα στον προβολέα.

Εις αναμονή περισσότερων πατεντών για το ηλεκτρικό μέλλον της Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 10:51

Έκθεση εικόνων

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon