.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 14:43

Suzuki Bandit 250 Compressor, με προβιά παπιού!

Τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο παπιό-τέρας

Πήρε ο άνθρωπος μας από το Βιετνάμ ένα Yamaha Exciter 135 (παπί είναι αυτό), και ένα Suzuki Bandit 250, και ξεκίνησε χράτσα-χρούτσα να κόβει και να ράβει… κάπου στην πορεία κότσαρε κι έναν κομπρέσορα, έχωσε και ένα μονομπρατσο ψαλίδι από Honda Bros, και ένα χαμόγελο έσκασε στα χείλη του. Το τέρας ήταν έτοιμο.

exciter pkl do turbo moto saigon 5

Συνήθως η πλειονότητα των βελτιωμένων παπιών περιορίζεται σε εξαρτήματα όπως ψαλίδια, μπροστινά συστήματα, φρένα, κ.α., αφήνοντας τον κινητήρα σχεδόν στοκ. Όχι όμως αυτό το παπί.

exciter pkl do turbo moto saigon 24

Δημιούργημα του Βιετναμέζου βελτιωτή Motor Phi Long, το παπί-τέρας φοράει τον τετρακύλινδρο κινητήρα από Suzuki Bandit 250, διαφορετικό πιρούνι, και μονόμπρατσο ψαλίδι -αμφότερα από Honda Bross 650, ενώ από την ίδια μοτοσυκλέτα προέρχονται και τα φρένα.

exciter pkl do turbo moto saigon 17

Οι ρυθμιζόμενες μανέτες και η τιμονόπλακα δίνουν έξτρα κύρος μοτοσυκλέτας στο «πράγμα», ενώ τα όργανα προέρχονται και αυτά από απροσδιόριστη μοτοσυκλέτα της Honda, αν και όχι από Bross.

exciter pkl do turbo moto saigon 12

Η προσοχή στη λεπτομέρεια δεν είναι συγκλονιστική, όμως η καρδιά του «ληστή» και το ψαλίδι του Bross μας δίνουν μπόλικη τροφή για σκέψη.

exciter pkl do turbo moto saigon 20

Μην ξεχάσετε να δείτε το βίντεο και να ακούσετε ήχο.

Πηγή: MotoSaigon

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 18:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon