.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 10:03

Yamaha YZF-R1 GYTR 2019 - EICMA

Σε μόλις 20 κομμάτια!

Η Yamaha γιορτάζει την 20ή επέτειο της YZF-R1 με μια special YZF-R1 με προδιαγραφές Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR), ντυμένη στα νικηφόρα χρώματα της μοτοσυκλέτας που κέρδισε τον αγώνα Endurance της Suzuka 8 Hours το 2018.

Το 2018 είχαμε την 20ή επέτειο μιας από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, της Yamaha YZF-R1. Όταν παρουσιάστηκε το 1998 έφερε επανάσταση στην κατηγορία των Superbikes, με τον συνδυασμό χαμηλού βάρους και κορυφαίας ιπποδύναμης, αλλά και με τον Tri-Axis κινητήρα compact διαστάσεων, το μακρύ ψαλίδι, κ.α.

yamaha yzf r1 gytr 17

Για τα 20 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της επαναστατικής Superbike, τρεις αγωνιστικές ομάδες Endurance της Yamaha συμμετείχαν στον αγώνα των 8 ωρών της Suzuka, με τις μοτοσυκλέτες τους βαμμένες στα χρώματα και στα γραφικά της πρώτης εκείνης R1.

Κάπως έτσι οι Alex Lowes, Michael van der Mark & Katsuyuki Nakasuga της Yamaha Factory Racing Team κατάφεραν να πάρουν την 4η συνεχόμενη νίκη για την ιαπωνική φίρμα στο εμβληματικό event.

yamaha yzf r1 gytr 1

Τώρα, η Yamaha γιορτάζει ξανά το R1, με την παρουσίαση μιας YZF-R1 περιορισμένης παραγωγής στα χρώματα και τα ρετρό γραφικά της μοτοσυκλέτας που πήρε τη νίκη στη Suzuka. Αλλά οι Ιάπωνες δεν σταματούν απλά στο κοστούμι, και προς τιμήν τους, προικίζουν αυτή την YZF-R1 GYTR με κορυφαία αξεσουάρ επιδόσεων, εξυψώνοντας την σε άλλο, αγωνιστικό επίπεδο.

Έτσι, νέα είναι η πλεξούδα των καλωδίων, η ECU η CCU και δωράκι το σύστημα γκαζιού μικρής διαδρομής στο γκριπ (quick throttle).

yamaha yzf r1 gytr 4

Οι αναρτήσεις είναι αμφότερες κορυφαία μοντέλα της Ohlins, καθώς μπροστά βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι FGRT 219, πίσω ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο TTX36 GP, αλλά και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ της ίδιας εταιρείας.

Στην εξαγωγή, έχουμε ένα πλήρες σύστημα Evolution 2 τιτανίου της Akrapovic, ενώ για την προστασία από πτώσεις η μοτοσυκλέτα φοράει μανιτάρια της Gilles Tooling σε κινητήρα και άξονες τροχών.

yamaha yzf r1 gytr 3

Τέλος υπάρχει η επιλογή για να τοποθετηθούν έξτρα αγωνιστικά αξεσουάρ που δεν προέρχονται από τη Yamaha, επιλεγμένα και τοποθετημένα από μηχανικούς αγώνων μιας από τις επίσημες αγωνιστικές ομάδες της Yamaha. Για παράδειγμα να αναφέρουμε το full carbon φέρινγκ, το… στρώσιμο και τη δυναμομέτρηση της μοτοσυκλέτας, αλλά και τη ρύθμιση των αναρτήσεων στα μέτρα του εκάστοτε αναβάτη.

Η Yamaha Motor Europe θα βγάλει μόλις 20 κομμάτια της YZF-R1 GYTR στην παραγωγή, ένα για κάθε χρονιά παραγωγής της YZF-R1. Η μοτοσυκλέτα που θα δούμε στην EICMA 2018 θα είναι πρωτότυπο μοντέλο, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση στα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά της YZF-R1 GYTR, καθώς και τιμή, στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου και θα μπορέσουν να κάνουν online κράτηση της μοτοσυκλέτας.

yamaha yzf r1 gytr 9

Σημειώστε πως οι αγοραστές του YZF-R1 GYTR παίρνουν δώρο και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Yamaha Racing Experience (YRE) του 2019, όπου και θα μπορέσουν να οδηγήσουν τη μοτοσυκλέτα τους σε πίστες Παγκοσμίου, υπό την καθοδήγηση έμπειρων αγωνιζόμενων, εκπαιδευτών και μηχανικών της Yamaha.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 10:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon